Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,2%
  • Ne

Glasovi: 228 62,1%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,6%

• Ukupno glasača
    367
Jeste li vi sklopili kockice oko Sirije? Da li je Erdogan izdao Rusiju i Iran ili postoji dogovor iza scene? Izgleda kao da se desio puč, vojska nije pružila značajan otpor, u početku su Rusi koristili avijaciju pa su prestali kada su videli da nema svrhe, Iran i Hezbolah nisu pomogli.
Erdogan sa svima sarađuje i sve izdaje. Pogledaj kartu, već je uzeo dobar deo Sirije i koliko čitam planira i Alep da uzme.

Nije ni meni još uvek jasno.
I svuda se vide FSA zastave, ne Nusra/HTS i slično.

Najjasnije će se videti po ruskim bazama. Ako se vrate u njim bio je dogovor. Ako se ne vrate ili čak turci ulete u iste - izdaja.

Kako god da okreneš, mislim da će biti na severu čim Tramp dođe na vlast, HTS je će pokušati da obriše kurde sa Truske granice.
Tu će se i videti kakvu politiku će Tramp voditi...
Rusi nisu napustili baze.

Ko zna od kada su :)
Videće se kroz par dana, realno ne znamo šta se dešava.

Sigurno nije spontano, a onima kojima najviše ide na ruku ti su verovatno i malo pogurali stvari...

Da, možda npr. oni koji su započeli građanski rat u Siriji pre više od deset godina.

Питање је да ли је Иран изгубио ефективе у Сирији.

Gle, Nusra napala (zauzela?) Manbij. Znači sultan neće da čeka, već procenio da ima dovoljno vakuuma u Americi da može da očisti i SDF, bar sa severa...

Sultan je više puta izjavljivao da je Alep stari turski grad. Imaš snimak gde se danas doseljavaju u Alep turci.
Sirijci nisu smogli snage da se odupru i sada neka izgube državu ili bar dobar deo.

Nije prošlo mnogi od kad sam najavio da će da zauzmu ostatak Golanske visoravni a možda i više.
Netanyahu declares collapse of 1974 disengagement agreement on Golan, orders seizure of buffer zone

1733672361602.png

5D Sah

Zanimljivo kako ovi "turistički" letovi do Nagev pustinje u Izraelu zaobilaze non-NATO vazdušni prostor.

Netnjahu objavio snimak sa Golanske visoravni... Jerusalim je privremeno zauzeo bafer zonu prema Siriji kako bi obezbedili severne granice, poučeni lošim iskustvom od 7. oktobra. Spominje se i da su bombardovali preostale Asadove trupe oko Damaska.

Poslednja izmena:
Bombardovali se veca skladista municije da ne bi dosla u posed liberalnih demokrata i boraca za ljudska i manjinska prava iz Al-Nusre, Al-Kaide i ISIL-a.

Ne, on o tome ne razmišlja. Njemu je bitno da su pobedili zapadni puleni. To što su to ISISovci i sto ce narodu u Siriji biti mnogo gore nego pod Asadom uopšte nije bitno. Primer Libije je trenutno zaboravio. Bitno je da je pobedila demonkratija.
Znas kako, bio sam u Damasku, Latakiji i Alepu turisticki pre ovih ratova 2011. Narod je ziveo jako lose i tesko tada. Kao svaka zemlja pod diktaturom gde glavni i njegovi saradnici uzimaju sve sto mogu a narodu daju bedu. Tako da, da dobro je sto je je*******eni Asad otisao i mozda Sirija (iako rasparcana verovatno) jednog dana krene u bolje sutra koje sigurno ne ni bilo moguce sa nastavljenom diktaturom. Ti verovatno smatras da je Kim Dzong Un svetionik slobode i dobar za Severnu Koreju. Makar imaju "slobodu" iako su gladni zar ne?

Nasima bi bolje bilo da se bave pracenjem ove sitacije sa ovim drekavcima da ne zavrse u Bosni posto ju je Alija ostavio Erdoganu u amanet , mada bi mogli i na Surcin da slete a da oni i ne znaju.

Mozda da uvezemo Sirijske hriscane i Alavite da rade na gradilistu EXPO-a i ostale infrastrukture.

Vrh