Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 116 30,3%
  • Ne

Glasovi: 238 62,1%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,6%

• Ukupno glasača
    383
Dakle ono što je rekao da je fk3 nešto izmedju s300 I s400 je evidentno mislio na hq9. Odlično, tome sam se i nadao. Zao mi je sto se ne spominje SR5 ali i ovo je odlična vest kao i izraženo interesovanje za avione I tenkove iz Kine. Neko je pisao da je u pitanju type 15 i po karakteristikama bi mogao biti odnosno poklapa se sa Vucicevim opisom tenka od 30 tona sa topom 105mm. Radi se o prilično novom tenku koji je posebno projektovan za visinske predele. Otprilike je jasno i odakle eventualno preti opasnost.

Ja se lično nadam zapadnim BVP i tenkovima, a takve najave postoje u domenu potencijalne saradnje sa Rheinmetalom.

Što se tiče iznenađenja iz Kina, izuzev tenkova, možemo uskoro očekivati i nabavku L15B.

Dok ne vidim, sve uzmimam sa rezervom. Kad smo kod HQ-9, mene vise interesuju koji radari su izabrani. Type 305B ili 305A (AESA ili PESA), da li je i pasivni Type 120 u L opsegu ukljucen. Ako je 9B, tebao bi da je 305A.

Ja se lično nadam zapadnim BVP i tenkovima, a takve najave postoje u domenu potencijalne saradnje sa Rheinmetalom.

Što se tiče iznenađenja iz Kina, izuzev tenkova, možemo uskoro očekivati i nabavku L15B.
Vucic je spominjao višenamenski avion tako da se ja nadam avionima j10c I l15b. Što se tiče kupovine zapadnih tenkova, ne bih voleo da do toga dođe jer je besmisleno u eri bpl kupovati tenkove po ceni 25-30 miliona. Po toj ceni ne može da se kupi veća količina a mali broj ne znaci mnogo. To bi bilo nesto kao kupovina Rafala.
Cena type15 koliko sam mogao da nađem na netu ( znači uzeti sa rezervom) je izmedju 3 i 5 miliona dolara.

Ustvari nama je stigao FD-2000B. Mislim da će sem školsko borbenik L-15 biti J-35 kao predmet nabavke
FD2000b je sistem dometa 250km i to je pun pogodak.
J35 bi napredak RV odveo daleko ali mislim da nije realno i da se takva tehnologija prodaje najbližim saveznicima. Naravno bilo bi lepo imati avion pete generacije.

Vojni rok pocinje od marta, ko se ne odazove pozivu moze da ocekuje drakonske novcane kazne. Nema nulte generacije, vec za sve 19-27. Nece svi sluziti u istom obliku

Vojni rok pocinje od marta, ko se ne odazove pozivu moze da ocekuje drakonske novcane kazne. Nema nulte generacije, vec za sve 19-27. Nece svi sluziti u istom obliku
A ovo je izgleda puška koju će dužiti oni koji služe vojni. Najavljivana od strane Miloradovića.

Prvi put sam je video juče u sastavu VS na probi parade.

1000039893.jpg

A kako tačno će da izvrše obuku 9 generacija od po 32 000 muškaraca (u proseku) ?

9 x 32 000 = 288 000 muškaraca

Maksimalni kapaciteti su trenutno na 15 - 16 000 regruta godišnje sa ciljem da u budućnosti budu do 20 000

Služiće 10 dana ?

Poslednja izmena:
Тешко да ћемо добити Lynx или нешто слично 🤔
Slažem se, Nemačka pravi problem oko kamiona za Nore koji su manji deo borbenog sistema, tako da je naivno očekivati da će Rheinmetal nama prodati nešto što je vrhunac njihove odbrambene industrije.

Ponekad se pitam da li bi i Mađarska dobila njihovu fabriku u ovom trenutku, kada udaraju kontru EU.

Vrh