Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,2%
  • Ne

Glasovi: 228 62,1%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,6%

• Ukupno glasača
    367
Команда и јединице Треће бригаде копнене војске реализовале су ове недеље вежбу подржану рачунарским симулацијама „Исток 2024“.
1733651636410.jpeg

Ode diktator a dođoše demokrate? Ovako misliš da teras diktatore i da dovodis kozoje*******e?
A kako drugacije kad su svaki izbori namesteni da on pobedjuje da njegova porodica vlada 50 godina? Treba da vlada jos 100 godina po tebi? Sirija je u oba slucaja sje*******ana za naredne decenije ali jednom se mora prekinuti Basarova vladavina. Ljubav prema diktatorima ovde na forumu je nanadmasna.

Ljudi koji prate flight radar kažu da je predsedniči avion iz Damaska nestao sa praćenja.

A kako drugacije kad su svaki izbori namesteni da on pobedjuje da njegova porodica vlada 50 godina? Treba da vlada jos 100 godina po tebi? Sirija je u oba slucaja sje*******ana za naredne decenije ali jednom se mora prekinuti Basarova vladavina. Ljubav prema diktatorima ovde na forumu je nanadmasna.
Мислиш да ће Сирија боље проћи са бившим ИСИСовцима?

Невероватна количина русофобије на овој теми.
Такође, невероватно је како неки људи имају потребу да подржавају терористе који су дестабилизовати земљу која се тек мало опоравила од грађанског рата.

Mislim da to nije primarno pitanje u ovakvim igrama, već u ovom slučaju da se izbace Iran i Rusija iz Sirije i oslabe njihove pozicije.

Sa druge strane, Iran i Rusija su podržavali taj režim zbog svojih interesa, takođe ne uzimajući u obzir običan narod.

Pa šta će onda na stolu?
То је пракса у војсци да се тако "украшавају" или заштићују столови. У овом случају је то само оптика али иначе има сврху заштите када се наоружање и опрема на столовима чисти, расклапа, припрема итд.

I zbog zaštite (od računara, opreme, oružja, koječega) i da se napravi jedna veća "površina" koja će da spreči da između stolova zapadne bilo šta (olovka, kabl, municija, papir, šta god...)

Ne kažem da nema boljih načina da se to rešava, ali nije sad baš ni toliko strašno što praktikuju to. Jednostavno je, jeftino, brzo, radi posao.

Ne, on o tome ne razmišlja. Njemu je bitno da su pobedili zapadni puleni. To što su to ISISovci i sto ce narodu u Siriji biti mnogo gore nego pod Asadom uopšte nije bitno. Primer Libije je trenutno zaboravio. Bitno je da je pobedila demonkratija.

Ne, on o tome ne razmišlja. Njemu je bitno da su pobedili zapadni puleni. To što su to ISISovci i sto ce narodu u Siriji biti mnogo gore nego pod Asadom uopšte nije bitno. Primer Libije je trenutno zaboravio. Bitno je da je pobedila demonkratija.
Вероватно можемо очекивати поделу Сирије на неколико целина и комадање територије па и власти. Од свега тога највећу корист има Турска и Израел.

I zbog zaštite (od računara, opreme, oružja, koječega) i da se napravi jedna veća "površina" koja će da spreči da između stolova zapadne bilo šta (olovka, kabl, municija, papir, šta god...)

Ne kažem da nema boljih načina da se to rešava, ali nije sad baš ni toliko strašno što praktikuju to. Jednostavno je, jeftino, brzo, radi posao.
I ljigavo, nezgodno za racunare, koji treba da imaju stabilan dodir sa podlogom.

Управо тако. Генерално се користе расположива средства попут нпр. малог инжењерског алата (ашов) за разне намене када је то потребно. Међутим све већа механизација је и довела до тога да се не чисти круг обичним метлама него и моторним дуваљкама за лишће или снег са моторном фрезом. Тога нам генерално треба више како би се војска концентрисала на обуку.

Ne vidim što ne bi imali stabilnu podlogu sa platnom preko ravne površine.

Jedino je nezgodno tamo na krajevima, gde su šavovi i ove rupe za kačenje. Mada i to se lako vidi i reši. Odnosno namesti.

Nisam ni ja neki ljubitelj ovoga, malo mi je i dosadio taj prizor. Pogotovu što znam da su neka od tih krila stara i 30 godina. Ali sam se u zadnjih 10ak godina navikao da gledam probleme po prioritetu (od najprioritetnijih do estetskih) jer sam skapirao gde živim i da su želje često daleko od mogućnosti.

Mislim da to nije primarno pitanje u ovakvim igrama, već u ovom slučaju da se izbace Iran i Rusija iz Sirije i oslabe njihove pozicije.

Sa druge strane, Iran i Rusija su podržavali taj režim zbog svojih interesa, takođe ne uzimajući u obzir običan narod.
Значи битније је да САД армија у Ираку и Израел имају миран сан, него да грађани Сирије имају нормалам живот?

Stavili ljudi šatorsko krilo pošto su ga već imali, a i izgleda bolje nego neki jednobojni stoljnak ili ništa. Neće zbog klizave podloge da padne drastično borbena gotovost :)

Значи битније је да САД армија у Ираку и Израел имају миран сан, него да грађани Сирије имају нормалам живот?

Pa zavisi sa čije strane gledaš. Miran san nažalost nisu imali ni pre, ali ako se npr. Iran izbaci iz Sirije i eliminiše Hezbolah sa granica, bolje za Siriju i za Liban.

To što Iran, nakon islamske revolucije, ima suludu fiksaciju da želi da uništi Izrael je destabilozovalo ceo Bliski Istok. U međuvremenu se mnogo toga promenilo i mnoge arapske zemlje su priznale Izrael, a Iran ostao sve više izolovan u svojoj politici. Iran je zemlja bogata naftom i za njih je bolje da umesto što resurse troše na Hamas, Hezbolah i Hute urade više za svoje građane...

Poslednja izmena:
Ne vidim što ne bi imali stabilnu podlogu sa platnom preko ravne površine.

Jedino je nezgodno tamo na krajevima, gde su šavovi i ove rupe za kačenje. Mada i to se lako vidi i reši. Odnosno namesti.

Nisam ni ja neki ljubitelj ovoga, malo mi je i dosadio taj prizor. Pogotovu što znam da su neka od tih krila stara i 30 godina. Ali sam se u zadnjih 10ak godina navikao da gledam probleme po prioritetu (od najprioritetnijih do estetskih) jer sam skapirao gde živim i da su želje često daleko od mogućnosti.
Покривао сам се ћебетом које је старо 50 година, користио избледела шаторска крила али зато сам имао нову М10 униформу, возио се у новим возилима и гађао из релативно нових пушака (али наравно и старих) па и користио најмодернију ласерску пиштољску стрељану. Како бих ти рекао - у војсци се нешто тек баца када мора да се баци 😅 и то је добро зато што су магацини пуни нове робе за не дај Боже! 🙏

Jeste li vi sklopili kockice oko Sirije? Da li je Erdogan izdao Rusiju i Iran ili postoji dogovor iza scene? Izgleda kao da se desio puč, vojska nije pružila značajan otpor, u početku su Rusi koristili avijaciju pa su prestali kada su videli da nema svrhe, Iran i Hezbolah nisu pomogli.

Naravno da je najbitnije da nacisti imaju miran san jer ako njih podržavamo mi smo in. Mnogo smo pametni. Čitam komentare i ne verujem. Iran hoće da uništi Izrael a na terenu Izrael vrši genocid i to je ok. Tipičan primer kako nacisticka propaganda ispira mozgove.
Evo sad je Izrael ušao u Siriju i verovatno će da zauzme i drugi deo Golanske visoravni. Srećna demokratija sirijskom narodu.

Jeste li vi sklopili kockice oko Sirije? Da li je Erdogan izdao Rusiju i Iran ili postoji dogovor iza scene? Izgleda kao da se desio puč, vojska nije pružila značajan otpor, u početku su Rusi koristili avijaciju pa su prestali kada su videli da nema svrhe, Iran i Hezbolah nisu pomogli.

Nije ni meni još uvek jasno.
I svuda se vide FSA zastave, ne Nusra/HTS i slično.

Najjasnije će se videti po ruskim bazama. Ako se vrate u njim bio je dogovor. Ako se ne vrate ili čak turci ulete u iste - izdaja.

Kako god da okreneš, mislim da će biti na severu čim Tramp dođe na vlast, HTS je će pokušati da obriše kurde sa Truske granice.
Tu će se i videti kakvu politiku će Tramp voditi...

Vrh