Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,2%
  • Ne

Glasovi: 228 62,1%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,6%

• Ukupno glasača
    367
Vole Ruse jer imaju u glavi propagandističku priču o Rusima kao supermenima koji će spasiti i osloboditi Srbiju koja se ovde vrti sa manjim ili većim intenzitetom od 1944. godine pa do dana današnjeg. Istina, ta priča je ućutala privremeno u periodu od 1948 - 1956 ; ali posle kad došao Hruščov opet se pevalo "Amerika i Engleska biće zemlja proleterska", da bi tokom 90-ih krenulo sa totalnim divljanjem od propagande sa ubačenim kvazi misticizmom.

U međuvremenu za to svo vreme od 1944. do danas Srbija samo propada i Srba sve manje.
Bzv je zamlacivati se sa komunistickim glupostima. Mi moramo pomoći sami sebi. Imamo teritorijalni problem i tu nam neće pomoći oni u koje ste vi zaljubljeni jer su nam oni stvorili taj problem. Neće nam pomoći ni rusi previše ali nam neće ni odmagati. Zato bi gubitak dominacije Zapada nama odgovarao da bi nam se skinuli sa vrata. Naravno i da nam se niko druge ne popne na vrat.

Nema ovde rusofila nego onih koji razmišljaju drzavotvorno i onih koji bi deo teritorije dali bez problema.

"Talibani, koji kontrolišu Avganistan, čestitali su sirijskoj terorističkoj grupi Hajat Tahrir al-Šam na zauzimanju Damaska i izrazili nadu u stvaranje nezavisne vlade, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova zemlje.

- Ministarstvo čestita vođstvu 'Hajat Tahrir al-Šama' i sirijskom narodu na njihovim nedavnim pobedama, koje su dovele do uklanjanja faktora sukoba i nestabilnosti - navodi se u saopštenju objavljenom na društvenoj mreži X u nedelju."

Otkud drugosrbijanci i Talibani na istoj strani. Ovaj svež je potpuno poludeo.

Bzv je zamlacivati se sa komunistickim glupostima. Mi moramo pomoći sami sebi. Imamo teritorijalni problem i tu nam neće pomoći oni u koje ste vi zaljubljeni jer su nam oni stvorili taj problem. Neće nam pomoći ni rusi previše ali nam neće ni odmagati. Zato bi gubitak dominacije Zapada nama odgovarao da bi nam se skinuli sa vrata. Naravno i da nam se niko druge ne popne na vrat.

Nema ovde rusofila nego onih koji razmišljaju drzavotvorno i onih koji bi deo teritorije dali bez problema.
Nisam ja zaljubljen ni u koga, ja govorim da ne treba biti zaljubljen niti navijati za bilo koga osim za sebe same.

Naši interesi su da ne budemo ni na čijoj strani, za razliku od putinofila kako ovde tako i u široj javnosti.

Što se tiče davanja teritorije, mi smo je de facto već dali 1999. godine tako da nema šta da damo osim parčeta papira gde formalno priznajemo realnost.

Za vraćanje teritorije nemamo kapacitete niti resursa.

"Talibani, koji kontrolišu Avganistan, čestitali su sirijskoj terorističkoj grupi Hajat Tahrir al-Šam na zauzimanju Damaska i izrazili nadu u stvaranje nezavisne vlade, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova zemlje.

- Ministarstvo čestita vođstvu 'Hajat Tahrir al-Šama' i sirijskom narodu na njihovim nedavnim pobedama, koje su dovele do uklanjanja faktora sukoba i nestabilnosti - navodi se u saopštenju objavljenom na društvenoj mreži X u nedelju."

Otkud drugosrbijanci i Talibani na istoj strani. Ovaj svež je potpuno poludeo.

Putin je skinuo talibane sa liste terorista. Larvov ove u Siriji naziva legitimnom opozicijom. Bice da su prvosmrdijanci u tom klubu

O tome I govorim. Moramo pomoći sami sebi. Dali smo de facto delom 99 pa se davalo malo po malo i kasnije. Ne smemo dati i de jure, a kapacitete moramo graditi. Vidimo da ih sada nemamo. Osim toga veoma je bitno da oni koji su nam to uradili izgube dominaciju i to nije nerealno da se desi. Pitanje je vremena i reakcije druge strane odnosno rešenja pitanja Ukrajine.

Asad stigao u Rusiju...

1733683900565.jpeg

O tome I govorim. Moramo pomoći sami sebi. Dali smo de facto delom 99 pa se davalo malo po malo i kasnije. Ne smemo dati i de jure, a kapacitete moramo graditi. Vidimo da ih sada nemamo. Osim toga veoma je bitno da oni koji su nam to uradili izgube dominaciju i to nije nerealno da se desi. Pitanje je vremena i reakcije druge strane odnosno rešenja pitanja Ukrajine.

Samo što smo mi preslabi da sami izgradimo kapacitete a resurse ne možemo pronaći nove jer ih nemamo.

Prosečna starost stanovništva u Srbiji 45 godina sa tendencijom rasta tj starenja, o čemu mi pričamo ?
Dede i babe od 55 godina i više će da jurišaju da povrate teritoriju ?

Od omladine svako ko može na bilo koji način pali za inostranstvo bilo za stalno, za duže ili makar za kraće.

I ja se spremam da u narednim mesecima napustim Srbiju, nisam lud da mi ovde deca odrastaju.

U kontekstu svih ovih dešavanja, treba svim silama da se fokusiramo na pravljenje atomske bombe! :)

Kako se to ono beše kaže u političkom žargonu? Garant mira i stabilnosti? 🤔

I ja se spremam da u narednim mesecima napustim Srbiju
Ja sam do skora bio na par koraka od odlaska ali me je cela situacija sa nadstrešnicom dovela na jedan-dva koraka od te odluke.

Naravno, ne bih mogao tako brzo da realizujem to. Samo kažem da sam jako blizu toga da odlučim to pa da krenem u neophodne pripreme.

Postalo je nepodnošljivo živeti ovde. U kome god aspektu i kontekstu da govorimo. Od neposrednog ličnog okruženja, preko grada i urbanizma, preko opšteg mentaliteta, pa sve do nivoa države i društva. Bojim se da se opet ne desi neka nova tragedija i da ne bude uvučen i neko moj. Onda bi stvarno otišao pred neke institucije sa par spravica u rukama pa bi bilo svašta. Zato je bolje evakuisati se, ko može i ima gde.

Samo što smo mi preslabi da sami izgradimo kapacitete a resurse ne možemo pronaći nove jer ih nemamo.

Prosečna starost stanovništva u Srbiji 45 godina sa tendencijom rasta tj starenja, o čemu mi pričamo ?
Dede i babe od 55 godina i više će da jurišaju da povrate teritoriju ?

Od omladine svako ko može na bilo koji način pali za inostranstvo bilo za stalno, za duže ili makar za kraće.

I ja se spremam da u narednim mesecima napustim Srbiju, nisam lud da mi ovde deca odrastaju.
Mnogi se nisu usrećili odlaskom, posebno zadnjih godina. Pokušaj ali predhodno dobro razmisli.

Pa ne možeš istoremeno da zagovaraš pripreme za rat za rešavanje "teritorijalnog problema" i odogovraš ljude koji se sa time ne slažu da sklone sebe i svoju decu.

Znaci za “demokrate” prva stanica je narodna banka, nekako kao i kod nasih boraca za slobodu onomad (pritom ne mislim na narod). Ostali ubijaju neistomisljenike na ulici, i odvode zene kao stoku na silovanje pa klanje. I onda se neko javi pametan i kaze da treba da se slavi oslobadjanje ne znam od cega. Jos veci bolesnici to porede sa vucicem i najavljuju upadanje u necije palata i pljackanje. Budi bog sa nama. Pritom u asadovoj palati”oslobodioci “svi sa promax ajfonovima od hiljadu plus eura u zemlji gde je asad sve pokrao i gde je plata 10 e

Ако дозволите само да направим једно поређење: Срби су слободарски народ и масовно подржавали Трампа у три кампање, затим изузетно позитивно реагују на Мађарску или Словачку које су нам наклоњене политички. То доказује да Срби нису а при ори против САД или Запада већ да су се они константно огрешили о нас у односу на Русе. А да ли је Трамп позитиван за нас или не нећу коментарисати али када би западна политика видела интерес у томе да подржи Србе и да праведније балансира на Балкану онда би Русија или Кина или БРИКС били много мање атрактивни за нас. Запад је тај који греши, место да подржи Србе да заокруже своје национално питање и да подржи Хришћане против муслимана на Балкану они нас гурају константно од себе. Ако би САД пружиле руку и рекле ево Република Српска ће бити део Србије, на КиМ ћемо наћи адекватно решење за Србе и у целом региону ће нам Србија бити савезник онда би имали супстанцу да се окренемо ка том систему. Наравно то је илузија у коју само ви који говорите о некаквим западним вредностима верујете.

Ако би САД пружиле руку и рекле ево Република Српска ће бити део Србије, на КиМ ћемо наћи адекватно решење за Србе и у целом региону ће нам Србија бити савезник онда би имали супстанцу да се окренемо ка том систему.
Dakle da trampimo KiM za RS?

Ako bi nam SAD pružile ruku i učinile da ono što smo izgubili ustvari nismo izgubili, nego da bude da smo mi pobedili, sve bi bilo super...

KiM za RS ili južni KiM za RS je možda nekad moglo biti na stolu, samo tada (a verovatno i sada) to kod nas bilo viđeno ko izdaja, i trampimo naše za naše...
Da li možemo da se pravimo ludi dovoljno dugo da se opet pojavi momenat za tako nešto ne znam.

Kako ćeš da se zezneš nisi ni svestan.
Koliko prepotentna izjava. Ne mislim da si ti prepotentan, nego ta izjava, po kojoj ispada da je svaki odlazak iz Srbije, bilo gde, promašaj i put u nesreću.

Posle se sa takvim izjavama čudite kad vas mnogi (čitaj - svi koji nisu rusofili i svi koji ne misle da je Srbija ekonomski tigar kome zavide Nemci) smatraju neozbiljnim i ludim.

Ironično, jedan Rafal je makar lepo i razumno, odmereno, napisao "dobro razmisli". A ovo ovako "zeznućeš se" bukvalno implicira da svako ko ode iz Srbije propati i pokaje se, i da je Srbija najbolja za život na svetu.

Ne znam koji vam je đavo više, vama par koje sam nekad smatrao normalnim i odmerenim. Šta se to desilo od 2022. pa da u svakoj debati i dilemi morate da postanete ekstremisti i graničari? Gde je nestala tvoja odmerenost? Kako neko obrazovan i uspešan može sve da deli na crno i belo, ko neki SNS Srbenda? Da li je moguće da zaista misliš da svako ko zameni Srbiju za bilo šta drugo, će se pokajati? Da li je moguće da misliš da je ovo društvo u kome vredi ostati ako je osoba iole normalna, odgovorna i savesna?

Ne znam jbt, od 2022. kao da je zavladala neka epidemija nekog virusa koji je i ono malo Srba koji su bili sposobni za razum i umerenost, gurnuo u neki granični poremećaj i šizofreniju, gde sve što nije zapad ili je protiv zapada automatski postaje privlačno i vredno hvale i podrške. Pa samim tim i Vučićeva Turbo Srbija. Da, znam, 2022. Rusija se aktivno pokačila sa Ukrajinom i indirektno sa zapadom koji gleda da profitira na tom ratu i približi se Moskvi još više. Ali ne vidim kako je to ikome argument da krene da priča i čak i živi trip da: 1) zapad prop'o (ali Rusija nije) 2) nigde na zapadu nema budućnosti i prosperiteta 3) nigde u svetu nema toliko budućnosti i prosperiteta, jer Srbija je najbolja i 4) svako ko je otišao odavde, pokajao se.

Šta se desilo sa ljudima jbt... 😳

Osim ako se desilo ono što mislim da se desilo, pa iz tih razloga ste sposobni da pišete ovakve nebuloze i šizofrenije... A puni forumi i portali toga sada. Pogotovu otkako se režim poljuljao. Ne znam, jedino mi to poslednje preostaje kao objašnjenje. Jer čak i najluđi i najtvrđi Rusofili koje znam (van foruma) nikad ne govore niti impliciraju kako je Srbija najbolja za život i kako svako ko ode odavde na zapad se posle pokaje.

Ako bi nam SAD pružile ruku i učinile da ono što smo izgubili ustvari nismo izgubili, nego da bude da smo mi pobedili, sve bi bilo super...

KiM za RS ili južni KiM za RS je možda nekad moglo biti na stolu, samo tada (a verovatno i sada) to kod nas bilo viđeno ko izdaja, i trampimo naše za naše...
Da li možemo da se pravimo ludi dovoljno dugo da se opet pojavi momenat za tako nešto ne znam.
https://autonomija.info/novi-non-pa...no-svjetlo-iz-washingtona-za-konacni-rasplet/ Ovaj tekst je objavio "probosanski" medij iz Federacije a prenosi ga Gruhonjićev autonomaški portal tako da pitanje jesu li sve informacije iznete u njemu tačne ili su teranje vode na njihovu vodenicu, ali sadržaj non pejpera najverovatnije nije daleko od istine. I dovoljno je pročitati par rečenica iz njega da se vidi zašto mi Americi ne možemo biti saveznici i da bi ona vodila antisrpsku politiku na svim poljima čak i kada bi Srbija ovog trenutka pristala da uđe u NATO.
.
Ukratko, smeta joj to što Srbi u Republici Srpskoj žele nezavisnost od BiH, što Srbija nije de iure priznala da je priznala secesiju KiM, što Srbi na severu KiM ne žele da žive u tzv. "republjici kosova" i što su ubili jednog šiptarskog teroristu u Banjskoj, i što Srbi i SPC u Crnoj Gori uopšte postoje. I što pored takve njihove politike Srbi više vole Rusiju i Kinu. A rešenje koje bi Balkanu donelo trajni mir po njoj je priznanje secesije tzv. "normalizacija odnosa" i ulazak Srbije, "kosove", Crne Gore i unitarne BiH po meri Bošnjaka kao 3 države u NATO. Naravno, uz licemernu konstataciju da Srbi u Republici Srpskoj svojom težnjom ka nezavisnosti zamisli traže reviziju Dejtonskog Sporazuma, kao da unitarizacija BiH koju oni guraju od kraja rata i njegovog potpisivanja 1995. ima ikakve veze sa Dejtonom.

Poslednja izmena:
Hahaha još ovako sprovedeno kroz ovaj crnački sleng. 🤣

Ali jeste u pravu.

Do 2022. je fazon 50% sveta praktikovalo graničarenje i crno-bele, mi vs. oni poglede. Od tada naovamo, kao da se još 30% sveta pridružilo u tome. Ne mislim samo na problematiku Rusija - zapad, nego na sve. Ljudi kao da se poistovećuju sa političarima i generalima, pa vele ako u Moskvi i Vašingtonu sve gledaju crno-belo, hajde onda i ja. A te političare i generale em zabole za sve nas (svi mi obični ljudi smo robovi i topovsko meso za njih) em oni nisu nikakav reper i norma za bilo šta, već uglavnom šljam od ljudi sa debelim mentalnim problemima.

A neki bi pak rekli da ovo slepačko šizofreno deljenje na jedni vs. drugi u svemu i po svakoj mogućoj kategoriji (ne samo Rusija - zapad nego bilo šta vs. bilo šta) i jeste veliki globalni plan da se kmetovima (kako nas oni vide) lakše upravlja.
akRE9GX3_700w_0.jpg

Kako god i šta god bila istina od ta dva, u oba slučaja ložiti se na to šta kažu zvaničnici i moćnici, gutati njihove mamce i deliti sve(t) na crno i belo je pogrešno, štetno i poremećno na toliko mnogo načina. I najviše šteti upravo nama, običnim smrtnicima i kmetovima širom sveta. Ove iznad zabole. Vučić će sutra da pije kafu sa Šolcem i Makronom koje proziva da su propali, a Putin i Tramp će sledeće godine da se cere pred kamerama dok prosečan civil u Ukrajini kartonom krpi rupu u spavaćoj sobi. J'e se svima njima za nas i naše kretenske besmislene podele i svađe. A ljudi se lože kao da su u ratnim sobama ili na predsedničkoj debati pred celim svetskim auditorijumom.

Diskusije o politici su posebna priča, neki ne umeju da ostanu hladne glave i racionalno razmišljaju. Zato ja ne zaboravljam da se sve velike sile bore oko tržišta i resursa i da nema dobrih i loših.

Teško je putinoidima da ostanu hladne glave kada im se sve ovo dešava od Ukrajine do Bliskog Istoka, pa spominju autošovinizam, drugosrbijance itd... Zapravo, najviši oblik autošovinizma je da deklarišu protivnikom Srbije svakoga ko kritikuje delovanje njihovog majmuna sa granatom odnosno današnju Rusiju.

Vrh