Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,2%
  • Ne

Glasovi: 228 62,1%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,6%

• Ukupno glasača
    367
Kod nas predsednik ne može da pomiluje sina, brata, bliskog prijatelja i sl, jer to ne bi ni stiglo do suda, a kamoli da dođe do presude... To je neka osnovna razlika između njihovog i našeg pravnog sistema.

Gotovo u svim sistemima predsednici imaju pravo na pomilovanja, mada se ne sećam da je nekad otac sina pomilovao. To je baš jajarski.

Toma i Tadić su pomilovali po 200 osuđenika, od prilike. Lupam sad
Čoveče, na narativu "ruskog mešanja kroz izmišljeni laptop" Hantera Bajdena je Tramp "porežen" na izborima u 2020.
Upregli su celi FBI, DOJ i ostale službe da sakriju kretensko ponašanje Bajdenovog sina... posle je stvar izašla na videlo, čovek debil pa debil, narkoman, korumpiran do srži preko ukrajinske Burizme, implicira čitav Bajdenov kriminalni gang u prljave poslove u Ukrajni, stvar je daleko od običnog kriminala. I osude ga znajući da će tata da interveniše...
I na kraju tata pomiluje.

Ne izvlači lažnu paralelu sa Tomom i Tadićem.

Da, realno...
Još kad bi deda i uradio nešto... ali ne verujem, okružio se lojalnim ljudima koji su ipak deo establishmenta.
Ne verujem da shvata da je svet otplovio i da više zavrtanje lakta i pretnje američkom "moći" ne piju vodu.
Pomalo se bojim da na kraju ne ispadne i gori od Bajdena, gledano po posledicama...
Videćemo!

Ovo što pišu da je polazna strategija u rešavanju rata u Ukrajni ne pije vode.

Evo ga... krenulo...
"Dobri su oni kakvi smo mi" sistem...

Pa, to je jedan od ključnih razloga što je izgubio izbore, a koji se provlačio kroz celu kampanju. Ne mogu da zamislim da bi ovde neko izgubio izbore zbog neke takve stvari...

Mada, mi smo super - u Rusiji ni nema izbora, tek tamo bi bio nebitan nekakav laptop :)

U evropi ima izbora dok pobedjuju oni koji trebaju da pobede. U suprotnom se pobednik posebnim metodama "omekša" da promeni politiku, ako i to ne uspe izbori se ne priznaju kao legitimini i krecu protesti i revolucije.
Sve ostalo je istorija

German lawmakers from across the political spectrum are working together to ban the Alternative for Germany party
Ala su se okomili...

Ne sme niko da ometa grandiozne planove Zvezdastog plemena za Evropu. Ko god se usudi da stane na put, odma bude stavljen na listu za cancel-ovanje odnosno ekskomunikaciju i satanizaciju.

Ne znam čemu loženje, sve što se desi u US je potpuno očekivano. Rijaliti.... Licemerni rijaliti

Mene više brine šta se kod nas dešava, nama je najpoznatiji brat jači od sistema.

Pa to je karakteristicno za zapadnu u suštini nacisticku civilizaciju.
Kada je bivša devojka Mutasima Gadafija javno rekla da on nije onakav kakvim ga predstavljaju u Nemačkoj, zabranjeno joj je da se oglašava i nije mogla više da se bavi poslom. Bila je manekenka i to je rekla u toku agresije na Libiju. Nulta tolerancija za suprotno mišljenje. Pritom od Libije napravise ruinu ( ne pravdam Gadafija nije bio demokrata ali je to bila normalna zemlja za ovo sto je Zapad napravio od nje).

Devojka mu je bila poznata nemacka manekenka. Ne sećam se njenog imena.

Pa to je karakteristicno za zapadnu u suštini nacisticku civilizaciju.
A da je to usamljen slučaj, nije...
Sistemski je.

Negde sam našao i članke da joj gone i članove porodice.
Divni zapadni demokratski gulag.

A tek ovi jadnici u Engleskoj koji su zaglavili bajbok zbog postova vezanih za proteste u Britaniji.

Zamislite da Vučić krene da apsi sve kolonijalne transmisije koji Srbe crne kao genocidan narod na Twitteru.

Pa mi smo bre oaza slobode za ove licemere na Zapadu.

Ma da, fali im samo ministarstvo Istine i eto Orvela.
Prevazišli su Orvela.
Ne treba im ministarstvo da sankconiše politički nekorektan govor.
Čitav sistem je kalibriran tako da organski odbacuje i poništava sve oni koji se ne uklapaju. Kontrolisani mediji seju otrov i optužbe o "propagandi, fejk informacijama i teorijama zavere", poslodavci promtno donose rešenja o otkazima, truli pravni sistem donosi presude o konfiskaciji imovine, banke zamrzavaju sredstva i gase račune... a ako je pojedinac baš uporan, tu je i bajbok.

I onda nam dođe ovde neki ološ iz tih istih zemalja da nam procenjuje jesmo li dostigli evropske standarde u pogledu demokratije, ljudskih prava, pravne sigurnosti i slobode izražavanja.
Ovo je kao skrivena kamera, sve izvrnuto naopačke, a opet sve se to dešava i svaki dan je sve gore i gore.

I onda mi neko ovde napiše "Rusija nema izbore".
Da ne poveruješ...

Ljudi, treba se BOJATI OVOGA!
Ovi trendovi koji postoje na Zapadu NISU NORMALNI.
Nešto strašno iz ovoga može da se izrodi, mi smo tu negdje među prvima na udaru, zbog svoje kur.....čevitosti i težnje da levitiramo u međuprostoru.
Treba se spremati, ne mračim džaba, vidi se lepo da se porađa jedno ogromno zlo koje se neće smiriti proždiranjem građana i njihovih prava na Zapadu. Ono će pre ili kasnije da krene u pohod na celi svet, ako već nije... a nama kuća na putu. :(

Ono što se u "ruskom svetu" ne razume, to je da se na pravdu obično pozivaju slabiji ili gubitnici... Tako i mi 30 godina pričamo o ilegalnom bombardovanju i određujemo svoj odnos prema Svetu na bazi tih događaja, a posle toga se desio Irak, Avganistan, Istočna Evropa ušla u NATO itd...

Da Putin ima dolar, nosače aviona, jaku ekonomiju i sve što još uvek ima Zapad, njihova pravda bi bila dominantna..
Ali, pošto nemaju https://www.bbc.com/news/articles/cgrwj0p2dd9o

Ljudi, treba se BOJATI OVOGA!
Ovi trendovi koji postoje na Zapadu NISU NORMALNI.
Nešto strašno iz ovoga može da se izrodi, mi smo tu negdje među prvima na udaru, zbog svoje kur.....čevitosti i težnje da levitiramo u međuprostoru.
Treba se spremati, ne mračim džaba, vidi se lepo da se porađa jedno ogromno zlo koje se neće smiriti proždiranjem građana i njihovih prava na Zapadu. Ono će pre ili kasnije da krene u pohod na celi svet, ako već nije... a nama kuća na putu. :(

Da, prevazišli su Orvela...

Ono sto se u " zapadnom svetu" ne razume je da je došao kraj Pax americana i da njihova dominacija slabi. Sad treba pažljivo kalkulisati i ostvariti po meni nas ideal a to je da budemo negde izmedju i da nam Zapad sjase sa vrata a da nam se Istok ne popne na vrat.

Vrh