Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,3%
  • Ne

Glasovi: 227 62,0%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    366
Koliko je naivno to što si postirao, lepo objašnjava sledeći članak:

Ja sam zakačio ono što je rekao sam Tramp, a ti mi onda zakačiš nečije mišljenje o tome, što ima težinu isto kao ovo tvoje i moje pisanje na forumu. Znaš kako se kaže: mišljenje je kao dupe, svako ga ima...

Mada, ako je BRICS tolika sila, onda im te tarife od 100% neće biti problem. Nema panike, evo piše čovek gore, Amerika se bliži kraju. Te tarife će biti irelevantne onda svakako.

onda im te tarife od 100% neće biti problem
100% da digne cene uvozne robe koje SAD više ne proizvodi, i time otera sopstveno stanovništvo u dramatičan pad životnog standarda?
Realan si?

Ajde razmisli malo o čemu pričaš... stvar je očigledno teatar za sopstvene glasače, ko i ovaj naš kad priča o ekononskom zlatnom dobu.
Te tarife su nesprovodive bez dramatičnih posledica po američku ekonomiju.

Da ne govorim da dalje maltretiranje ostatka sveta kaubojskom logikom ucena i mahanja pištoljem ispred glave samo učvrćuje ostatak sveta u nameri da se od ove pošasti treba po svaku cenu otkačiti, pa sve i da uvedu tarife.

Ne verujem da je Tramp spreman toliko daleko da ide...

100% da digne cene uvozne robe koje SAD više ne proizvodi, i time otera sopstveno stanovništvo u dramatičan pad životnog standarda?
Realan si?

Ajde razmisli malo o čemu pričaš... stvar je očigledno teatar za sopstvene glasače, ko i ovaj naš kad priča o ekononskom zlatnom dobu.
Te tarife su nesprovodive bez dramatičnih posledica po američku ekonomiju.

Da ne govorim da dalje maltretiranje ostatka sveta kaubojskom logikom ucena i mahanja pištoljem ispred glave samo učvrćuje ostatak sveta u nameri da se od ove pošasti treba po svaku cenu otkačiti, pa sve i da uvedu tarife.

Ne verujem da je Tramp spreman toliko daleko da ide...

Nisam to ja rekao, već Donald Tramp. Već je uvodio takse od 40% na kineske proizvode, pa ne vidim zašto ne bi mogao i 100%.

Do tarifa verovatno neće doći, ali će se poljuljati ionako labavo jedinstvo BRICS-a oko zajednične valute.

Ali to je Tramp naš brat, Srbin takoreći od koga očekujemo čuda.

Logično je ali to više ne zavisi samo od njega. BDP zemalja BRIKS-a se uvećava brže od zapadne ekonomije pa će i njihova vojna moć rasti. Moraćete da prihvatite da i drugi imaju svoje vrednosti koje nisu identične vašim ali i da takvi sistemi funkcionišu i stvaraju novu vrednost brze nego sto to rade "izuzetni". Ako je jedna generacija nemaca skapirala da nisu "izuzetniji od hordi sa istoka" moći će to da shvati i samoproglasena drugosrbijanska elita.

Logično je ali to više ne zavisi samo od njega. BDP zemalja BRIKS-a se uvećava brže od zapadne ekonomije pa će i njihova vojna moć rasti. Moraćete da prihvatite da i drugi imaju svoje vrednosti koje nisu identične vašim ali i da takvi sistemi funkcionišu i stvaraju novu vrednost brze nego sto to rade "izuzetni". Ako je jedna generacija nemaca skapirala da nisu "izuzetniji od hordi sa istoka" moći će to da shvati i samoproglasena drugosrbijanska elita.

Vidiš, ovde se pokazuje kako izgleda razlika u vrednostima. Ja pišem i iznosim argumente, ali ne vređam sagovornika, za razliku od tebe. Ne znam zašto je to tako kod vas, delimično zato što se osećate inferiorno, a možda delimično i jer ne znate za bolje. Ne znam da li se sećaš Gorana Matića iz doba Miloševića. E, on i njemu slični su uveli Srbiju u tu eru primitivizma emitujući primitivizam svakodnevno preko RTS-a. Najbolji pokazatelj nemoći tadašnje vladajuće klike je upravo bio uvredljiv rečnik i ophođenje prema neistomišljenicima. Danas to imaš u Iranu i Rusiji uz sveopšte gušenje osnovnih sloboda.

Dakle, može GDP BRICS-a da raste koliko hoćeš, ali dok ta društva ne budu prihvatljiva sa aspekta ljudskih vrednosti nema od te priče ništa. Svi će i dalje težiti Zapadu. Običnog rusa ne možeš da prevariš, zato sedi na Novom Beogradu i mota wrapove, umesto da uživa u "blagostanju" u Moskvi...

1733147578094.png

Mladi, lepi, obrazovani, sa svim zubima u glavi, proevropski... i verni sledbenici evropskih vrednosti.
Drugobaltijanac na delu... da ti se život zgadi!
Ovi mozgabez likovi inače pozivaju na kopnenu intervenciju NATO protiv Rusije.
A Rusi im dahću za vratom, bukvalno bi ih smoždili ko bubašvabe, samo da hoće...

A ona Berbok ludara iz Nemačke ode u Kinu i ladno...
German Foreign Minister Berbock - in Beijing demanded an end to alliance relations with Russia:

The Russian president is not only destroying our European peace order with his war against Ukraine, but is now also dragging Asia into it through North Korea. So my Chinese counterpart and I have talked intensely about how this is not in China's interest. Today in Beijing, I am advocating for a just peace process precisely because we represent different perspectives and roles. Every permanent member of the UN Security Council has a responsibility for world peace and security. Drones from Chinese factories and North Korean troops attacking peace in the center of Europe violate our European nuclear security interests.

Jadna SS unuka našla Kinezima da objašnjava šta im je u interesu...
:)

Poslednja izmena:
Vidiš, ovde se pokazuje kako izgleda razlika u vrednostima. Ja pišem i iznosim argumente, ali ne vređam sagovornika, za razliku od tebe. Ne znam zašto je to tako kod vas, delimično zato što se osećate inferiorno, a možda delimično i jer ne znate za bolje. Ne znam da li se sećaš Gorana Matića iz doba Miloševića. E, on i njemu slični su uveli Srbiju u tu eru primitivizma emitujući primitivizam svakodnevno preko RTS-a. Najbolji pokazatelj nemoći tadašnje vladajuće klike je upravo bio uvredljiv rečnik i ophođenje prema neistomišljenicima. Danas to imaš u Iranu i Rusiji uz sveopšte gušenje osnovnih sloboda.

Dakle, može GDP BRICS-a da raste koliko hoćeš, ali dok ta društva ne budu prihvatljiva sa aspekta ljudskih vrednosti nema od te priče ništa. Svi će i dalje težiti Zapadu. Običnog rusa ne možeš da prevariš, zato sedi na Novom Beogradu i mota wrapove, umesto da uživa u "blagostanju" u Moskvi...
Ne znam u čemu si se osetio uvredjenim i odakle ti ideja o osećaju inferioronosti kod mene? Kad to povežes sa Goranom Maticem onda ceo tvoj post nema nikakvog smisla.
Dakle, ja se krećem u društvu intelektualaca, znam dosta drugosrbijanaca medju njima i odgovorno ti tvrdim da je njihov elitizam najobicnija prazna priča. U pitanju su opsenari koji svoje nedostatke u obrazovanju žele da prikriju reklamom. To su uglavnom "igrači nulte sume" dakle opsenari koji nisu sposobni da stvore novu vrednost ali već postojeću ako im se pruži prilika itekako znaju da preraspodele u svoju korist.

Koje ljudske vrednosti za jedno drustvo su prihvatljive, ne odlucujes ni ti ni ja nego kolektiv. Tebi je recimo možda prihvatljiva pederastija ili priznanje KiM što nam nude sa Zapada a meni te vrednosti nisu prihvatljive, prosto ne mislim da su korisne za ovo društvo.
Osim toga ja ne vidim da ti iznosis argumente kada je u pitanju odnos Istoka i Zapada već naprotiv iznosis pretpostavke. To se zove nepotpuna indukcija i u debati ona ne dovodi do rešenja. Teoretski njom možeš ukazati na tačnost svoje tvrdnje ali je to slučajnost a ne argumentovani zaključak.
Izvini sto kasnim sa odgovorom, tek sada završio sa poslom.

Dakle, može GDP BRICS-a da raste koliko hoćeš, ali dok ta društva ne budu prihvatljiva sa aspekta ljudskih vrednosti nema od te priče ništa. Svi će i dalje težiti Zapadu.

U jbt :) Ja mislim da u Srbiji neoliberalnu priču o "ljudskim pravima" gutaju samo još ovi likovi 40+ koji i dalje smaraju sa Miloševićem...

Ja stvarno ne mogu da shvatim te ljude... ovde izgleda obitavaju istinski vernici.
Ajd ova družina što je na stranim donacijama, pa da kažemo, to im posao...
Ali ove naše kolege ovde, ni iz džepa im ni u džep... baš tužno da neko toliko može da bude diskonektovan sa stvarnim svetom oko sebe.

Napisao sam par strana ranije da se autosovinizam zapatio kod nas, rusa i bugara. Izneo sam i svoju teoriju. Ljudi se ozbiljno bave proucavanjem te pojave i sta je to sto natera ljude da misle da je sve tuđe bolje pa i da počnu da mrze svoj narod.
Verovatno u svemu tome ima dosta oportunizma. Kompradorskoj eliti je bitan samo novac. Korisni id*** vole da su in. Oni ne kapiraju da su zapadne vrednosti i desetine miliona mrtvih po svetu. Prosto su neobjektivni. Neki podsećaju na one birokrate kojima se sudilo zbog rada u nacističkim logorima a čija je odbrana bila, "nisam nikog ubio samo sam uredno popisivao one koji idu u gasne komore".

Vrh