Bulbulderac17
Advanced
Evo Šilja Pluton napravio klip sad će svi saznati...
Nema priče ni šta su avioni odneli iz Srbije.
FK-3 koji su i doneli...Pileće nogice ili?
Ovo je sasvim realno moguće...FK-3 koji su i doneli...
Zvali iz američke ambasade i dreknuli: smesta utovaruj to nazad
(sasvim logičan rasplet)
Zapravo, da si pratio neke moje postove na drugim temama (ne očekujem da radiš to naravno, samo kažem hipotetički, kad bi znao...) video bi da ja uopšte nisam optimističan po pitanju svetske geopolitike i ekonomije u bliskoj budućnosti. Vrlo sam skeptičan u mnogim stvarima, oprezan i pesimističan, a evo preksinoć me prozvaše i da sam za Balkan Info zato što uočavam Vrli novi svet koji se nameće običnoj raji i srednjoj i nižoj klasi već godinama unazad.Koliko se sećam, još sam pre godinu dana ovde govorio u prilog uvođenju vojnog roka, jer sam video da svet ide u jedno veliko sranje i da treba da se zaštitimo.
Koliko sam tripovao, to se danas lepo vidi... a to što ti ne vidiš da celi svet ide u tri lepe i da bukvalno ne znamo šta sutra donosi, ni ekonomski ni sigurnosno, je samo da ispod te mladalačke arogancije i sklonosti ka nepristojnom rečniku ne postoji dovoljno iskustva niti spoznaje svega što se oko nas dešava...
Ti Bendere nisi čoban sa livade - imaš ti i obrazovanje i rečnik i donekle i znanje... ali fali ti sposobnost "hvatanja" big picture... čitam tebe i vidim sebe pre 30 godina... ali ja sam tada bio u krivu... kao što si uglavnom i ti danas...
Bez uvrede...
Kakve to veze sa nama ima?Jel mogu da čujem za šta to misliš da si predvideo a da se ostvarilo, i još bitnije - kakve to veze ima sa nama? Pretpostavljam da misliš na Ukrajinu. Ok. Menja se svetska scena, ima i malo tenzija, ali glavni i tekući sukob je na 1000+ km od nas. Kakve to veze ima sa nama? Na skali od 0 do 100%, koliko je taj rat u Ukrajini povećao šansu da se ponovo zarati na Balkanu? Ko bi s kim ratovao? Oko čega? Čime?
Ja kad kažem Žvalavi, mislim na ceo sistem koji on vodi i personifikuje.@ Perkan - Ne on nije trenutno nadlezan, nadlezna je vlada i ministarstvo odbrane. Njegove nadleznosti su ordenje i poseta i prijem poseta iz inostranstva (protokolarna nadleznost). Zalosno je sto njega kod nas predsednik vlade zove sefe, a ima daleko vece nadleznosti od njega. Ali mi smo odavno despotija, rupa na tepihu Evrope.
Umesto odgovora na to pitanje, samo ću ti reći da sada možemo lepo da vidimo sa kakvom strašnom dilemom smo se suočili u martu i aprilu 1941. godine.Pa to onda znači rat sa celim NATOom. Jel ti misliš da mi možemo da dobijemo takav rat?
Savršeno sam svestan!@Perkan - Da li si ti svestan da ako izabremo tu pravu stranu istorije da ce to verovatno biti to od naseg naroda, jer za 104 godine toliko ratova nas narod nece vise moci demografski da ostavi u zivotu.
Prvo, od kad je to Čerčil srce Srbije? Pošto nadam se da znaš da je on bio glavni arhitekta tog našeg suprotstavljanja tadašnjoj prvoj vojnoj sili sveta.Umesto odgovora na to pitanje, samo ću ti reći da sada možemo lepo da vidimo sa kakvom strašnom dilemom smo se suočili u martu i aprilu 1941. godine.
U rešavanju te dileme, razum je ukazivao na jednu strategiju, a srce na drugu.
I jedna i druga strategija imale su svoje posledice.
Mi smo odabrali srce.
Bendere, Čerčil je novcem pomogao određene političke i vojne krugove na akciju.Prvo, od kad je to Čerčil srce Srbije? Pošto nadam se da znaš da je on bio glavni arhitekta tog našeg suprotstavljanja tadašnjoj prvoj vojnoj sili sveta.
Drugo, da, poslušali smo Čerčila i ''odabrali srce'' i stali pred Vermaht. Šta smo dobili iz svega toga? Civilne žrtve i razorenu zemlju. Koju smo posle obnavljali narednih 40 godina.
Treće, da li si ikad razmišljao o tome da li u politici treba ići srcem i emocijama, ili razumom i pragmatizmom? Jel države postoje da bi štitile i nametale svoje interese, ili da bi svi bili drugari sa svima? Pa ako bismo svi bili drugari sa svima, onda ne bismo imali države, svi bismo bili isti narod. Pa znači u geopolitici nema ljubavi i bratstva, ima samo interesa. A interesi se ne brane srcem i emocijama nego proračunom i logikom. Istina je da postoji par primera država u svetu koje imaju istinski prijateljske i bratske odnose ali oni su izuzeci, ne pravilo. A mi se stalno ponašamo kao da se svi otimaju da nam budu prijatelji i kao da svi zavise od nas, a ne obrnuto.
Ne bih ja nas nazivao ni neinteligentnim niti nepronicljivim.Nije da Perkan nije u pravu, ali sve ovo nije vrlina naseg naroda, vec upravo dokaz njegove neinteligencije i nepronicljivosti, sto ce vrlo brzo, plasim se i do kraja ovog veka dovesti do naseg nestanka, kao i mnogih neinteligentnih i nesnalazljivih rasa i naroda kroz celokupnu istoriju.
Mentalitet je lokalna determinanta... svaki narod oblikuju uslovi u kojime je živeo, ti uslovi nisi isti tako da imaš i različite mentalitete, čak i kod srodnih naroda.Hmmm...ne vidim kako smo mi istok mentalitetom?
Cak smo mi i rusi veoma razliciti mentalitetom. Radio sam s njima i svi su bili da te bog sacuva.
Sa vecinom naroda sveta sam nalazio zajednicke stvari i slicnosti a taj pogled sveta koji rus ima i njihovu konstantnu paranoju kod drugih (zasluzeno ili ne) nigde nisam video
Vecina nasih ljudi nije imala kontakt s rusom u zivotu i veruje u price da nas vole bla bla pravoslavlje ovo ono a po anketama mi smo im na trecem mestu omiljenih naroda
Dal si mislio da smo slicni sa kinezima i indusima po mentalitetu?