@Bender
Prvo, pazi na rečnik...
Drugo, postoji mogućnost da medijska oluja u nezgodnom trenutku dovede u pitanje preostale isporuke - ako je uopšte tačno ovo o čemu se priča danas, to sigurno nije sve, to je samo prva tura...
Par nepovoljnih članaka u mejnstrim medijima i ode mast u propast... džaba što si se dogovorio sa Nato, oni dogovore ne poštuju, na prvi znak da se stvar zahuktava, odustaće od dogovora i zatvoriće opet vazdušni prostor.
Eto, toga se ja "us.....vam", kao što pristojno pominješ.
Zašto bih pazio na rečnik sa osobom koja me selektivno ignoriše, pa me onda malo ne ignoriše, pa malo beži iz diskusije, pa malo uleće, pa mi malo izvrće reči, pa me malo ismeva? Pa nismo ti i ja Vučić i Drobnjak na nekom SNS skupu pa da ja moram da trpim dok me ti čas ignorišeš, čas stavljaš u centar pažnje i ismevaš kao nekog pajaca. Odluči se, jel diskutujemo ili ne? Nemoj mi se foliraš tu, pun je takvih i forum i Srbija, a meni je pak pun takvih.
O kakvoj medijskoj oluji pričaš? Jel ti misliš da zapadnjački mediji u službi vlasti i moćnika funkcionišu nezavisno? Ti misliš da vesti o ovome funkcionišu tako što neki Hans iz DW vidi slučajno vest na Novoj, pa prenese Šmitu u Berlinu i kaže mu ''e vidi ovo, Srbi se naoružavaju, hajde sad da ih napenalimo u medijima!'' Ti misliš da to tako funkcioniše?
Takođe bih voleo da mi objasniš na osnovu čega bi to zapad zatvorio vazdušne prostore tih zemalja kada je ugovor uredno sklopljen, potpisan, i nakon toga neformalno odobren od strane NATOa.
Ti si prepun nekih tripoznih scenarija o NATOu i EU (a fala bogu pa i o Rusiji) i evo prolaze godine mic po mic, a ja ne vidim da se išta od toga što ti propovedaš i predviđaš ostvaruje. Da pogodim, sad ćeš da mi kažeš kako će se sigurno ostvariti, samo je pitanje vremena... da prođe još jedno 5, 10, 15, 50 godina... Kao što mi isto govore za rasformiranje EU, propast Amerike, dominaciju Kine, Srbiju i Rusiju do Tokija, itd itd...
Dalje, ti misliš da se ljudi sprdaju s ovim jer nemaju pametnija posla nego da sa tobom udaraju u klin i ploču? Urotili se protiv tebe ili ti pak par nas kontrira jer te ne voli? Sprdaju se brate zato što je sve izvesnije da ovde nikakve vojne tajne nema. Nego je Otac nacije doživeo kupovinu ovog S-300 sa AliExpressa kao, bm li ga, ženidbu ćerke, pa pokušava od toga da napravi svoje čedo, svoju zaslugu, svoj događaj, svoje priznanje. I zato koristeći floskulu o vojnoj tajni ucenjuje i tera medije da ćute o tome da se ne bi narod na vreme oduševljavao nego tek kad on stane pred ĆingĆong kamion i preseče crvenu vrpcu i održi govor o Srbiji kao kontinentalnoj sili kojoj mnogi zavide i svi bi da je sabotiraju i pokore ali ona junački opstaje i postaje jača sa svakim njihovim ''hejtom''.
Da li ću takvim ljudima (poput Vučića i SNS) uvek da udaram sprdnju i kontru? Nego šta nego da hoću. Pogotovu kada daju i čine kontradiktorne izjave i poteze, i misle da su društvo i javno mnjenje njihove igračke s kojima mogu da rade i upravljaju kako hoće.