Preteče me Došljak, Pakleni vuk se samo nalupetao i reciklirao sto puta ponovljenu laž. Ovde sam objasnio sve još pre dve godine:
Неколико Супер Галебова извучених из Мостара је склопљено у Утви 1992. а део трупова је оштећен 1999. у бомбардовању фабрике. А да су хтели да топе авионе, давно би то урадили са стотинак авиона око музеја ваздухопловства.
forum.beobuild.rs
Ovo ne kažem da bih branio SNS, naprotiv, drago mi je što je opleo po njima. Ali to ne znači da ću da podržavam laži, a pogotovu ne srbendaške izmišljotine. Ovakve gluposti dolaze od iste grupice ljudi koja se puva da su vojni stručnjaci i da su provalili svetske zaverenike protiv Srbije, a onda objave fotografiju 50 godina starog zakamufliranog radio tornja pored kasarne Kneževac i kažu da je to HAARP antena. A ove gluposti iz videa se baziraju na glasinama da su mesecima, ako ne i godinama: 1) dovozili desetine i desetine T-55ica u Železaru 2) seckali ih tamo (neisplativo i dugo u bestraga) i 3) topili ih u visokoj peći... a da niko nikad nije to uslikao ili dokazao. S druge strane, imamo slike desetina T-55ica uskladištenih po kasarnama koje sam navodio ranije. Jeste istina da su neki prodati drugim zemljama ali jeste istina i to da VS nema dovoljno ljudstva da opslužuje čak ni ova postojeća oruđa u aktivnom sastavu, a kamoli iz rezervi. Bio je članak o tome pre par godina, mislim u Politici. Ne mogu da ga nađem sad jer ne mogu da ubodem pravu frazu za pretragu ali sećam se da su pisali da tenkista već sad fali.
Dalje, ono o čemu Pakleni vuk priča se zove/zvao Master plan. Vidim da čak ni toliko nije istražio o tome nego je samo smandrljao šturi opis. Elem, tačno je da se sa tim Master planom u jednom momentu otišlo predaleko, i da su se prodavali i neki objekti koje nije trebalo prodati. Ali takvih je oko 10, možda do 20%. Većina ostalih su bili već propale kasarne iz doba, ne JNA, nego Kraljevine. Koje su u vreme SFRJ posle nadograđivane i širene, za jednu mnogo mnogo brojniju vojsku od 250.000 ljudi i državu od 22 miliona ljudi. Kojih oboje više nema. Naravno da će VS gledati da se otarasi viška imovine i nekretnina koje ne može više ni da popuni, a kamoli da održava.
Primetio sam u globalu taj neki trend ljudi ovde da sve gledaju kroz brojnost mašina. Koliko imamo tenkova, koliko helikoptera, koliko PVO, pa i u civilnom svetu - koliko imamo vozova, koliko lokomotiva, koliko autobusa... a niko se nikad ne bavi pitanjima ljudskih resursa. Ko će sve to da opslužuje, koristi i održava. Država i Partija se puvaju kako nabavljaju stvari, što je u osnovi pohvalno, ali (što se VS tiče) nabavljaju sve
duplo više od onoga što nam treba i što možemo da iskoristimo. A za to vreme im se kadrovi i ljudstvo osipaju. Jer u ovom kraju sveta vlada neki naopaki menadžment po kome se uvek isprobavaju sva moguća rešenja i pristupi a tek na kraju, kad dogori do noktiju, stavi se prst na čelo i pomisli ''a da možda povećamo plate?''