Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,5%
  • Ne

Glasovi: 225 61,8%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    364
prostorni planer":3217ukbq je napisao(la):
Koliko sam ja pre pratio informacije bilo je podataka da su Rumuni vratili Ruski brod sa tenkovima i oklopnim vozilima pre dve godine.
U slučaju transporta našim brodom, Rumuni ne trebali biti problem. Prema konvenciji Srbija kao podunavska zemlja ima znatno šira ovlašćenja za korišćenje Dunava. Tehnički mi možemo da pošaljemo i ratne brodove u Crno more...

Насловна страна сутрашњих Новости
aa2a65f21a99997445dcefab291799f1.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Makar će Perkan da bude srećan što vraćaju vojni rok kako bi zamaskirali cirkus sa priznanjem Kosova.

Otprilike. Svaki put kad je "neka frka", uvek, ali uvek puštaju neke buve ovog tipa da se skloni priča sa sada Kosova, Palme, čega već ima još...

Da spremaju priznanje Kosova to stoji, i da raznim papazjanijama skreću narodu pažnju sa nelagodnih tema, to isto stoji.
Ali mislim da su ovaj put ozbiljni sa namerom da vrate služenje. Ne bi se ni GŠ ni MO ni Stefanović ovoliko trudili i upinjali da je sve samo prolazni blef.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EYxyFlinEc0[/youtube]

Ako bude na jesen, to je onda dobra prilika da ovi mladi na koje se odnosi naprave veliki protest da ne pristaju da budu deo Vučićeve vojske. Ako se tu priduže i ovi za Kosovo, ekolozi protiv mini hidroelektrana, Rio Tinta, frilenseri, antivakcinaši i roditelji žrtve mmr vakcina, Narodne patrole, antimigranti, protivnici rasta poreza na imovinu, ulja 200 din i ostalih troškova itd... moglo bi se skupi dosta ljudi protiv režima. Većina i dalje prima benefite od zaduživanja, tako da oni ove godine neće, na njih se može računati tek kad krediti počnu da dave i troškovi otplate eksplodiraju cene svakodnevnog života

I vi stvarno verujete da neko u vlasti je toliko naivan da pomisli da:
- će priznanjem Kosova opstati na vlasti i
- da je narod toliko debilan da ga mazanje očiju sa vojnim rokom i drugim trivijalnostima može da zaludi od reakcije na priznanje Kosova?

Ljudi... mislim kako da vam kažem...
Malo je to naivno... ali ajde...

Суштина је да су се уфоњали од службе па ће сад да би сами себе оправдали да измишљају свакакве глупости.
Ипак, видим да је могуост служења и без оружја, а пишу да ће бити само шест, тј максимално шест месеци. То стварно није проблем.
Ја бих иначе све који не желе да пуцају, ставио на службу цивилне заштите, то је исто врло важна ствар, и преко потребна држави. Поплаве, пожари, земљотреси, и друге недаће, треба људи.

Trebali su potpuno drugacije da organizuju ponovno sluzenje vojnog roka. Trebalo je u regionalnim centrima da naprave centre za obuku i da se obuka odvija svakog dana od 8-16 h. Iz okolnih mesta su trebali regrute da dovode autobusima, kao odlazak u skolu i da traje obuka 3 meseca kao i sada. Nekim danima bi ih odvodili na gadjanje i sl, ili su mogli od ta tri meseca da naprave nekih ,7-10 dana logorovanje kada ne bi isli kuci vec bi ucili pravljenje satora, zaklona, rovova, nocne zadatke i sl. U tih osam sati bih obezbedio regrutima jedan obrok. Em bi bilo mnogo jeftinine po drzavu, em ne bi bilo otpora toliko medju mladima i njihovim roditeljima. Svakako posle obuke od tri meseca vojnici samo drze strazu, ciste krug, vozila i sl. sto je manje bitno za obuku i osposobljavanje nekoga za rukovanje oruzjima i orudjima.

Ovo je jedini preostali potez koji mogu da izvedu jer sve manji broj ljudi ide u vojsku, tj profesionalnu sluzbu. A plate ne bi hteli da povecavaju niti da placaju odrzavanje pomocnom osoblju, pa im ovo dodje jeftinije - armija kosaca trave, cistaca prozora i podova, treba te kasarne cistiti i odrzavati.
A i kako jedan rece ovde u temi, valja poboljsati taj natalitet uvodjenjem vojnog roka. Nista bolje za natalitet od kosidbe.

Perkan":lrxy2tsw je napisao(la):
- da je narod toliko debilan da ga mazanje očiju sa vojnim rokom i drugim trivijalnostima može da zaludi od reakcije na priznanje Kosova?

U Briselu su već indirektno priznali Kosovo, još se i hvale tim sporazumom... Takođe aktivno učestvuju na izborima nepostojeće države, teraju ljude da vade njihova dokumenta i prave koalicije sa teroristima.
Ako su tu priču već prodali narodu, zašto bi sada bilo drugačije?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=845744#p845744:glkxq9ay je napisao(la):
Dart » Sre Apr 28, 2021 5:12 pm[/url]":glkxq9ay]
Perkan":glkxq9ay je napisao(la):

U Briselu su već indirektno priznali Kosovo, još se i hvale tim sporazumom... Takođe aktivno učestvuju na izborima nepostojeće države, teraju ljude da vade njihova dokumenta i prave koalicije sa teroristima.
Ako su tu priču već prodali narodu, zašto bi sada bilo drugačije?

Dobro... isto tako su:
- zaustavili prijem Kosova u međunarodne institucije
- organizovali koliko već povlačenja priznanja
- organizovali da Srbi postanu politički faktor na terenu, pod direktnom kontrolom Beograda
- odbili sve pritiske (bar za sada) za priznanjem, čak i od Trampa, usred Vašingtona
- direktno j....bu u mozak EU insistiranjem na implementaciji dogovorenog oko zajednice srpskih opština, čime na legitiman način realno otežu pregovore, a da im niko ništa realno ne može da zameri.
- jasno daju poruku da nasilje a la 2004 neće biti tolerisano od strane Srbije (bez uvijanja šta to u stvari može da znači, jer znači fizičku intervenciju Srbije)

I šta ćemo sad?
Gde se ove činjenice uklapaju u tu tvoju logiku?
Nigde!

Drugim rečima: mi pojma nemamo šta se valja.
Po vlastima pljujete oko Kosova ne zbog ljubavi prema Kosovu, nego iz mržnje prema vlastima.

Šta će na kraju vlast uraditi, niko pojma nema, realno.
Samo svirate džaba...

Ja se samo nadam da vlast shvata da joj priznanje Kosova niko neće oprostiti i da će to biti kraj.
Kraj vladanja, kraj privilegija, kraj dilova, projekata, ugrađivanja... kraj ogromnih prihoda.

Zaboravio si Perkane i da kazes da su ukinuli paralelne srpske institucije, civilnu zastitu (sto su bili nasi panduri u civilu) prihvatili su carinu na proizvode iz Srbije, ukinuli su Srpske mobilne operatere na KiM, srpsko pravosudje, dali im pozivni broj, dali im da postanu deo Elektroprenosne mreze Albanije ukinuvsi EPS na severu Kosova, uveli integrisano upravljanje carinama, priznali KS tablice, dozvolili im da se predstavljaju svuda sa zvezdicom (koja se vremnom istopila), ucestvuju sa njima na svim medjunarodnim skupovima, razmenili su oficire za vezu i otvorili kancelarije za vezu sto je preteca ambasada i ambasadora... Tvoj post kada covek cita ispadne da su sve pozitivno uradili po pitanju KiM. J*** povlacenje priznanja Antigve i Barbude kada je ova vlast mnogostruko delanjem na terenu ucinila da se Kosovo ucvrsti kao drzava.

Nisam zaboravio... sve što si rekao stoji!
Samo što ti nisi pomenuo ni 2004tu, ni mišljenje Međunarodnog suda i još koješta...

U pravu si da je vlast dala sve što si naveo, ALI dobili su na papiru šiptarski potpis za ZSO... koje Šiptari nemaju nameru da ispune... a mi nemamo nameru da pregovaramo dalje dok ovi ne ispune potpisano... a u suštini, nama pregovori uopšte i ne odgovaraju... nigde nam se ne žuri... čekamo svojih 5 minuta i povoljne međunarodne okolnosti.

Čekaš da ti dodje neki Kurti, antiprotivan lik, pa nek se Zapad sa njim objašnjava što nema napretka u pregovorima sa Srbijom.
I dočekasmo ga...

Kad se boriš sa silom koja je beskonačno jača od tebe, pretpostavljam da su ovakvi bolni kompromisi i taktiziranje neminovni.
Ako je sve to uvod u priznanje - a što se ono onda nije desilo? Kad je bio Briselski sporazum? Ima 6 godina?
I kad će više da se desi priznanje, slušam tu priču već evo skoro 10 godina, pa ništa...
Pa privede Tramp Vučića u Vašington na višednevno masiranje mozga i ubeđivanje, pa se ništa suštinski nije desilo. Gde je više to priznanje?

Zbog svega toga, cela ta priča mi je zaista vrlo mutna i to spekulisanje oko izdaje Kosova mi nije saglasno stvarnim tokom događaja (bar za sada)...

Ne sporim da postoji verovatnoća da će Kosovo na kraju i priznati u sklopu nekog "istorijskog sporazuma" sa Albancima, uz posredovanje Zapada.
Ali siguran sam da će im to biti poslednje što su uradili na vlasti. I iskreno da ti kažem, uopšte ne verujem da Vučić ima nameru da to uradi...
U stvari, da budem precizan, ja tu imam vrlo jednostavan kriterijum za određivanje Vučićevih stvarnih namera:

1. Ako tvrdo nastavi da insistira na ustanovljenju ZSO, u skladu sa Briselskim sporazumom, to je jasna indikacija da ne namerava da prizna jer teško da će Šiptari ikada ispuniti potpisano, a i da pristanu pod nekim teškim pritiskom, implementacija će ići kilavo ili nikako, proći će godine, potrošiće se vreme, a to upravo i odgovara Srbiji koja eto, pregovara, konstruktivna je, ali eto Šiptari nisu agreement capable pa je loptica na njihovoj strani terena trajno... ILI
2. Ako ODUSTANE od tvrdog zahteva za ispunjenje BS i uspostavljanje ZSO, to ukazuje da će priznati Kosovo i trebamo svi da se ozbiljno zabrinemo.

Za sada, Vučić tera varijantu 1. Hajde da vidimo šta će biti dalje.

Bilo kako bilo, Kosovo će biti trajno rešeno, ali će tome, siguran sam, prethoditi jedan ozbiljan fizički sukob sa Šiptarima... nekad u budućnosti, čime će se stvoriti preduslovi za trajan kompromis. Nije još vreme za to! Do tada, treba se preganjati i pretvarati da si za pregovore - a vlast to za sada upravo radi.

I naravno, da se vratimo na temu, treba u međuvremenu jačati vojsku, opremati je, vratiti vojni rok i spremati se za budućnost - i to vlast upravo, i opet kažem ZA SADA, i radi.

Sta sa pitanjem medjunarodnom sudu pravde? Presuda je takva jer nema ni suda ni pravde. Svako normalan ko veruje u neku pravdu bi pitao isto pitanje. Zasto posle te presude nisu svi priznali KiM, zato sto je presuda politicka i nije u skladu sa medjunarodnim pravom. Pa zapad nije ispostovao ni sporazum iz Kumanova, gde su ti nasi policajci i vojnici na granici po tom sporazumu. Oni postuju i tumace medjunarodno oravo kako njima odgovara. I pre te presude oni sto su hteli da priznaju KiM su ga vec bili priznali. I da smo tada izgubili Kosovo i Metohiju sto bi nam ga sada trazili?
Pusti tu pricu o ZSO, nasi su trebali da ispune 1-2 stvari pa da kazu cekaj gde je ZSO, a ne kao mladi majmuni da ispune sve i onda ispadnu budale jer ovi nisu prstom mrdnuli.
Reci cu ti samo jednu stvar sto mi je rekao jedan srbin sto zivi na KiM - Blago se siptarima sto su dobili Kurtija, kada cemo mi imati takvog postenog politicara koji toliko voli svoju drzavu u svoj narod i nigde ne popusta pred svojim nacionalnim interesima i ne predstavlja svom narodu poraz kao pobedu. Kada Srbi sa KiM tako misle o Kurtiju, tesko nama sa ovim nasima sto malo, malo popustaju.
Sto se tice tvoje price da ce im Vucic mozda uciniti ustupak i priznati KiM za neku autonomiju na severu,ZSO pa opet ce ga preveslati kao i u Briselu, on ce potpisati priznanje a oni ce kao bacati suzavce u skupstini samo da nikad ne formiraju tu autonomiju. Oni Srbi sto sam tinih spominjao sa KiM sa kojima sam pricao, vec se osecaju izdano, nezasticeno i prodano, talac su Srpske liste i siptara, nemaju nikakvu nadu za buducnost i imaju spremne stvari za beg sa KiM. Sve smo ih vec naterali da prihvate i njihove institucije, dokumenta, tablice, njihove izbore, oni su sada vise gradjani Kosova nego Srbije, nama sluze samo kao moneta za potkusurivanje.

U vezi Kurtija:

Videćemo...
Nekad je fleksibilnost i prevrtljivost političara bolja za konačan rezultat.
U svakom slučaju, taj Kurti realno radi nama u korist, jer što više vremena protekne, oni su dalje od svog cilja.

Vreme, nekim čudom, u ovom slučaju radi za nas. Trebamo po svaku cenu kupiti što više vremena pre konačnog razrešenja.
To je moje mišljenje, a sad možemo polemisati dalje, mada polako izlazimo iz teme...

Perkan":1ifukqi5 je napisao(la):
- jasno daju poruku da nasilje a la 2004 neće biti tolerisano od strane Srbije (bez uvijanja šta to u stvari može da znači, jer znači fizičku intervenciju Srbije)

Druže jel si ti prespavao poslednjih par godina? Bilo je u više navrata direktnog nasilja kosovskih institucija nad Srbima, a ne obične rulje. Rosu (ili kako se već zovu) su tukle Srbe, čak su i uhapsili onog mutavog Đurića. I šta su uradili naši političari sem klasičnih zalopojki na tv-u? Naravno ništa, a to ne bi bilo moguće da nas oni nisu izdali u Briselu.
Da ne pričamo o tome što su ukinuli sudstvo i sve ostale naše strukture. Npr sad da bi polagao za vozačku dozvolu moraš da ideš svaki dan u Rašku, da ne pričamo za neke ozbiljnije stvari.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=845830#p845830:jnpafw35 je napisao(la):
prostorni planer » Sre Apr 28, 2021 10:21 pm[/url]":jnpafw35]
Sto se tice tvoje price da ce im Vucic mozda uciniti ustupak i priznati KiM za neku autonomiju na severu,ZSO pa opet ce ga preveslati kao i u Briselu, on ce potpisati priznanje a oni ce kao bacati suzavce u skupstini samo da nikad ne formiraju tu autonomiju. Oni Srbi sto sam tinih spominjao sa KiM sa kojima sam pricao, vec se osecaju izdano, nezasticeno i prodano, talac su Srpske liste i siptara, nemaju nikakvu nadu za buducnost i imaju spremne stvari za beg sa KiM. Sve smo ih vec naterali da prihvate i njihove institucije, dokumenta, tablice, njihove izbore, oni su sada vise gradjani Kosova nego Srbije, nama sluze samo kao moneta za potkusurivanje.

Nisi pažljivo pratio izjave Vučića po ovom pitanju...
Nikad on nije rekao da će priznati Kosovo u zamenu za ZSO.
On je rekao da je uspostavljanje funkcionalne ZSO preduslov za nastavak razgovora. I to je sve.

Razumem da se neki ljudi osećaju izdanim i napuštenim.
Ali, činjenica je da Srbija i dalje pomaže svoj narod na KIM i za to troši ogroman novac.
Samim time, na stranu lična osećanja, ali ne može se reći da smo mi taj narod pustili niz vodu.

Videćemo... sve je moguće.
Činjenica ostaje: Kosovo još uvek nije priznato.
Čovek koji ima 60% glasova dana u Srbiji još uvek se nije usudio da to uradi.
To nešto govori.

Darte druze,. hajde sto su uhapsili Djurica,pa prebili su onog Rusa iz UNMIK-a u sred Zvecana. Pa secas se kada su tukli nase ljude na onim alternativnim prelazima na samoj liniji sa Srbijom u Leposavicu. Ja ne vidim da se oni plase ili prezaju od sile i na samoj granici, a nasi to gledaju i cute. Pa koliko se Srba iselilo iz Kursumlije i Medvedje jer ih siptari sumokradice terorisu, dolaze naoruzani, prelaze u Srbiju i seku, sta je Zandarmerija jedno dva puta reagovala u poslednjih 15 godina. Te price da cemo nekoga zastiti su bajke za malu decu

Perkan - Izvini taj covek za koga kazes da ima 60 odsto glasova u Srbiji ni na jednim izborima nije osvojio vise od 1.9 miliona glasova. Ne moze nikako da prebaci cifru od 2 miliona, jer mu penzionersko glasacko telo do sledecih izbora izumire, a novih ispranih mozgova nema. i od kada je 1.9 miliona na 6.2 ili 6.5 miliona sa pravom glasa 60 % glasova u Srbiji. Ja ne znam tu tvoju matematiku, meni se cini da je to do 28% podrske.

Druže Dart, pretnja silom bila je uslovljena ponavljanjem nasilja iz 2004, a ne pojedinačnim provokacijama koje su svakodnevne i samo se čeka da neko sa naše strane napravi grešku... Nisam ja prespavao ništa, samo precizno navodim političke poruke koje se šalju.

Da smo intervenisali kad je ta grupa ROSU cirkuzanata uradila to što je uradila, bilo bi tragično, prevashodno po nas.
Dobro je da smo progutali knedlu i iskulirali.
NIJE VREME!
A DOĆI ĆE VREME!

Do tada će nas tući, maltretirati i svakakva druga čuda i nepravde činiti.
Rade to bar 200 godina intenzivno, oni mučenici zaista za drugo i ne znaju.

Ali sve dođe na svoje i vremenom se sve naplati.
Samo treba biti smiren, pametan i strpljiv. I naravno, ne priznati otimanje svoje teritorije nikada, bez obzira na pritiske i teškoće koje iz toga nastaju.

Evo Perkane dao sam ti plus, tako lepo pametno i razborito napisi, bez predstvaljanja malog Ace iz Bugojna kao patriote i cuvara KiM.

@prostorni planer

Hvala ti na plusu, ali nisi me shvatio.
Ja analiziram Acu ne sa aspekta njegovog patriotizma, nego sa aspekta njegovog političkog oportunizma.

Kad kažem da ne verujem da će Aca priznati Kosovo, ja to ne kažem jer smatram da je patriota pa neće da prizna, nego je moja teza da on shvata da bi mu to bio politički kraj, pa shodno tome neće ni priznati Kosovo.

Da li je patriota ili ne, nije moje da razglabam.
Niti je to bitno. Pravilo pokazuje, na žalost, da je patriotizam političara uvek podređen njegovorm političkom oportunizmu.
Samim time, pričati o Acinom patriotizmu (bilo da mu odaješ priznanje ili negiraš patriotizam) je potpuno bespredmetno.

Па живимо у држави где је дотични председник, мада не видим неку значајну разлику ни са осталим власодршцима које смо имали кроз историју.

Vrh