Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,5%
  • Ne

Glasovi: 225 61,8%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    364
Nekad se kolona pokida, razvuče, pa se stvori prostor za zalet. I, u ovakvom vozilu je morao biti starešina, ako već nije vozio, ili da ga vozi ozbiljan profesionalni vozač, a nikako neki ugovarac sa C.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0eP6Wxyx59g[/youtube]
বাংলাদেশ সেনাবাহিনী road in action || "বিশাল কামান" || Nora B52 155 mm Self Propelled Howitzer Gun

Da li je obilaznica ogradjena na mestu gde se dogodio incident? Mmoguce da je zivotinja izletela. Cesto, koliko god vozac bio profesionalan, ljudi beze od toga da udare zivotinju pa makar i sa ovakvim posledicama

Ne treba zaboraviti ni fazane, i njih ima...

Mislim da bi Slina mogao razmotriti angazovanje ovih vozaca iz Bangladesa. Ako ovako lezerno voze Noru kroz saobracajni pakao kakav je tamo, njima su ovi nasi autoputevi i zivotinje koje vrebaju na istom nista.

„Мигови 29“ из Белорусије стигли у Србију

Мигови-29“ које Белорусија донира Војсци Србије, управо су допремљени на батајнички аеродром, екслузивно сазнаје Спутњик.

Извори Спутњика, наводе да је реч о два ловца „миг 29“, који су допремљени авионом Ан-124 „Руслан“.

Белорусија је поклонила Србији четири „мига 29“, једноседа.

„Мигови 29“ које је Белорусија поклонила Србији ремонтовани су у белоруском 558. Ваздухопловном заводу у граду Барановичи.

Како је најављено, Белоруси су четири „двадесетдеветке“ ремонтом довели на технички ниво 9.13, што одговара авионима овог типа који су већ у Србији.

Претходно је и Русија донирала Србији шест ловачких авиона „миг 29“.

Министар одбране Небојша Стефановић раније је рекао да ће у јуну бити завршена и модернизација „мигова 29“, која се обавља у Србији, и да ће их након тога наша војска имати укупно 14.

Поред технолошког унапређења „мигова“ који се ремонтују у Србији, најављена је и набавка савременог наоружања. Окончањем овог посла Србија ће после дуже времена добити ескадрилу нове генерације, спремну за заштиту ваздушног простора, али и садејство са снагама на земљи.

Izvor:
https://rs.sputniknews.com/amp/vesti/20 ... ssion=true

Jel bi ti donirani avioni mogli po visini da dofate one što su nas onomad tukli ?

Kad god čujem te kovanice tipa Balkanska bezbednosna mreža, Centar za lokalnu samoupravu, Komitet za bezbednost saobraćaja... dobijem probavu.

Nego, ovih dana se nešto mislim i gledam malo arhivske najave. Ako se Stefanovićeva obećanja ostvare, ove i sledeće godine MUPu stižu tri SuperPume.

И ако све те набавке делују као звецкање оружјем, у суштини се ради о хитним набавкма због застарелости наоружања наслеђеног из ЈНА. Када је пре десетак година Хрватска набавила 10 Ми-171 хеликоптера из Русије и преко 100 борбених возила Патрија АМВ нико није причао о звецкању оружјем. Србија набави 6+4 половна ловца да одржи ловачку авијацију постојећем, купи 5 Ми-17В5, 4 Ми-35М и 5 Х145М, и уведе по десеак Лазара и Милоша, и одмах се Србија као спрема за рат, одмах Српски свет и сл. глупости. Ово је све гашење ватре у задњи час.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=844098#p844098:1mea4duu je napisao(la):
Bender Rodriguez » 23 Апр 2021, 02:15[/url]":1mea4duu] Ako se Stefanovićeva obećanja ostvare, ove i sledeće godine MUPu stižu tri SuperPume.

изгледа да ће бити сва три 2022

Mojsilović, između ostalog i o oštećenom Panciru:

http://www.politika.rs/scc/clanak/47764 ... u-upotrebu

Да ли је утврђен узрок превртања система ПВО „панцир С1” на путу код Остружнице, да ли ће то средство бити поправљено и враћено у редовну употребу?

У складу са правилима и прописима, командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране формирао је комисију која утврђује разлоге због којих је дошло до превртања борбеног возила из система „панцир С1”. Комисија је прикупила све доказе на терену, као и потребну документацију, и у току је рад на утврђивању узрока саобраћајне незгоде, као и евентуалне одговорности лица. Грађани треба да знају да овај инцидент није последица бахатости или необучености. Донете су и одговарајуће мере, укључујући и одговарајуће ограничење брзине кретања ових средстава на отвореном путу у мирнодопским условима. Незгоде се дешавају, ми средства која су набављена користимо јер нам их је за то држава и обезбедила, а не да стоје у хангарима где се овакви инциденти свакако не би дешавали. Наравно, учинићемо све да се овакви догађаји не понове.

Борбено средство је безбедно транспортовано на матичну локацију и припадници јединице су одмах отпочели са детаљним сагледавањем и отклањањем насталих оштећења. Провере се врше темељно, део по део, и до сада је установљена функционалност кључних система. Наставља се са отклањањем оштећења, и у наредном периоду средство ће бити враћено у оперативну употребу.

Да ли је утврђен узрок превртања система ПВО „панцир С1” на путу код Остружнице, да ли ће то средство бити поправљено и враћено у редовну употребу?

У складу са правилима и прописима, командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране формирао је комисију која утврђује разлоге због којих је дошло до превртања борбеног возила из система „панцир С1”. Комисија је прикупила све доказе на терену, као и потребну документацију, и у току је рад на утврђивању узрока саобраћајне незгоде, као и евентуалне одговорности лица. Грађани треба да знају да овај инцидент није последица бахатости или необучености. Донете су и одговарајуће мере, укључујући и одговарајуће ограничење брзине кретања ових средстава на отвореном путу у мирнодопским условима. Незгоде се дешавају, ми средства која су набављена користимо јер нам их је за то држава и обезбедила, а не да стоје у хангарима где се овакви инциденти свакако не би дешавали. Наравно, учинићемо све да се овакви догађаји не понове.
Koliko filozofiranja, pa čak i malo šlihtanja, a sve je moglo da se kaže jasno i kratko: Nije još utvrđen uzrok. Istraga je u toku. Neće se ponoviti.

Uvek mi je išlo na Aleka to što je vrh naše vojske i MO uvek bio pun tih glava koje za sve što ih pitaš daju ili neodređen ili preglomazan odgovor.
Dikson je bio takav, Mojsilović je takav, Živak je isto voleo to...

Doduše dobro, sve je bolje od Talentovanog gospodina Tomija.

Da je stajao u hangaru, ne bi se prevrnuo, lepo čovek reče. Kvalitetno nas zaje*******ava.

Донете су и одговарајуће мере, укључујући и одговарајуће ограничење брзине кретања ових средстава на отвореном путу у мирнодопским условима.

hehe
Garilo se po putu malkice, desava se jbg

Pisahj a nekoliko dugačkih tvitova o brzini i razigravanju.

Сутрашња Политика
politika-830x0 (2).jpg

Nije,nego je domaća ekonomija rešenje za očuvanje neke zemlje,a kako su ovi prodali sve domaće fabrike i industriju,treba im vojska da čuva koloniju Srbiju i strane fabrike električnih kablova.....

Guzva na Batajnici zadnjih 15-ak dana. Nokon sto su dopremljeni BRDM-ovi, pocela doprema i:

28044-179920454-viber-image-2021-04-24-19-03-27.jpg

Taman i ono malo preostale omladine koja nije htela da se seli da ode hasta la vista.

Sve ukazuje, bar za sada, da zaista nameravaju da sprovedu u delo sve ovo.

Uzgred, je li neko ima informaciju zašto se tenkovi dostavljaju avionima, a ne železnicom ili brodskim transportom?
Je li bilo nekih zabrana ili ograničenja transporta kroz države nenaklonjene Rusiji?

Koliko sam ja pre pratio informacije bilo je podataka da su Rumuni vratili Ruski brod sa tenkovima i oklopnim vozilima pre dve godine. Sad nasi su to zataskali jer toboze svi su nam prijatelji. Sto se tice selidbe zbog vojske mislim da su to gluposti. Nece se niko seliti ako ovde ima kucu, posao, neku ok ekonomsku situaciju zbog 6 meseci vojnog roka, to bi zaista bilo smesno da ostavite sve odete u inostranstvo, pri tom da ne mozete da se vratite da vidite roditelje, porodicu, prijatelje da ne biste bili uhapseni kao vojni obveznik. Ko ovde ne moze da se snadje i bude zadovoljan u ekonomskom smislu selice se, bez obzira na vojni rok.

Nažalost, sele se i oni koji se ovde lepo snalaze, ali tamo negde mogu još bolje da se snađu.
Neki dan sam video putanju aviona. Mnogo duže lete jer moraju da zaobilaze teritorije više zemalja. Tek negde iatočno od Krima dolaze do ruske teritorije

Vrh