Nepopravljivi optimista
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.12.2011.
- Pohvaljen
- 1.823
Upravo izašli iz TZR Čačak u pripremi za paradu, tri komada. Fotke mog šuraka:
.... ne bi se dalo zaključiti da smo kupili HQ9B. U nabrajanju onoga što se na paradi moglo videti, jasno se napominje da smo mi nabavili HQ17 i FK3.
Iz njegovog izlaganja se može svašta i nista zaključiti. Da li to radi namerno ili iz neznanja ili greške zbog velikog broja informacija ne znam. Dakle rekao je da je kupljen hq17 što svi znamo, da je on sistem sličan Toru što je tačno. Takođe je rekao nesto sto je zbunjujuće da smo kupili fk3 što opet svi znamo ali je za taj sistem rekao da je sistem izmedju sistema s300 i s400. To već nije istina. Tako nesto moglo bi da se kaže za sistem hq9b ali ne i za fk3 koji nije sličan ni s300 a ne da je izmedju s300 i s400.
Po ovome što se može čuti sa 5.45, ne bi se dalo zaključiti da smo kupili HQ9B. U nabrajanju onoga što se na paradi moglo videti, jasno se napominje da smo mi nabavili HQ17 i FK3.
Преварили га, исто као са Бриселским споразумом. Први пут изгубисмо целу покрајну, други пут скоро три милијарде евра.Izgleda da smo shvatili da je Rafal bio promašaj.
Da li se zna zašto je obustavljen izvoz, samo politički, ili je domaća proizvodnja podignuta, pa nema za izvoz?Zanimljivo vezano za prekid rada ,,Igmana", uslovljenog nedostatkom baruta zbog prekida izvoza i isporuke baruta iz Srbije, podatak koji mi nije bio poznat do sada.
Iz Igmana infortmacija da jednostravno nemaju gde da kupe barut.
Na tlu Evrope (izuzev Rusije) postoje samo 3 proizvođača baruta:
- ,,Milan Blagojević" Lučani,
- ,,Eksplozija", Češka i
- ,,Nekster", Francuska
Ne znam šta se dešava npr. Sa bugarskom proizvodnjom municije. Oni su značajan proizvođač. Koliko mi je poznato i oni su između ostalih nabavljali barrut iz Milana Blagojevića Lučani.
I ja sam razmišljao o tome posebno što sada moraju da se izmire i potrebe iz ugovora sa Izraelom.Da li se zna zašto je obustavljen izvoz, samo politički, ili je domaća proizvodnja podignuta, pa nema za izvoz?
16 Нора Б52, 6 Панцира, и велики број БоВова. Биће занимљиво колико ће ПВО и АРЈ продефиловати. Нажалост мешани подешелони са женама и мушкарцима место одвојено ко у Русији или Кини...
Panciri, Nore i dr su nam poznati, pitanje je hoće li se pojaviti nešto novo.16 Нора Б52, 6 Панцира, и велики број БоВова. Биће занимљиво колико ће ПВО и АРЈ продефиловати. Нажалост мешани подешелони са женама и мушкарцима место одвојено ко у Русији или Кини...
Naravno da će biti noviteta, to je i cela poenta ovog prikaza. FD-2000B, FK-3B, PULS, Hermes 900 itdPanciri, Nore i dr su nam poznati, pitanje je hoće li se pojaviti nešto novo.
Miloradovic je takav kakav je i poznat je svima koji se malo razumeju u ovo sto pišemo. Ne vidim da je bilo ko njime oduševljen.
Čitao sam i ranije njegovu biografiju i izgleda sasvim ok. Međutim, mnogi nezavrseni projekti, desetine prototipova, uvoz šasija pored FAP- ove fabrike i sl. mi ukazuju na nešto što mi smeta.Lično o njemu ne znam ništa, samim tim ne mogu ni da imam neki stav.
Ali sudeći prema biografiji:
- Završio je Vojnu akademiju, odnosno Vojnotehničku akademiju u Zagrebu, tada prestižni tehnički fakultet u velikoj bivšoj državi. Dakle, čovek je inženjer (verovatno vojnomašinski prema daljoj biografiji).
Odnosno reč je o školovanom OFICIRU vojske.
- Radio je u fabrici namenske proizvodnje kao inženjer na konstrukciji naoružanja, na razvoju, a zatim i kao direktor razvoja fabrike namenske proizvodnje, zatim Yugoimport.
- Magistrirao, a zatim i doktorirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu.
- U namenskoj industriji je radio u ratnim godinama, upoznat sa slabostima i prednostima domaće tehnike u ratnim uslovima.
Odnosno ceo život je školovan i radio kao inženjer za naoružanje, kao vojni oficir - mašinski inženjer. Zatim prešao na poslove menadžmenta u Yugoimportu.
Pa da je bio najlošiji student, ne može se reći da nije čovek od struke i da ne zna o čemu govori.
Retkost s obzirom na sadašnju političku funkciju. Reklo bi se tehnokrata u partijskom sistemu.
![]()
Др Ненад Милорадовић, помоћник министра за материјалне ресурсе | Министарство одбране Републике Србије
Званични сајт Министарства одбране Републике Србијеwww.mod.gov.rs
Po svim dosadašnjim nabavkama, a i po ovim novim, čovek zna svoj posao, i nabavlja ono najbolje što je dostupnoLično o njemu ne znam ništa, samim tim ne mogu ni da imam neki stav.
Ali sudeći prema biografiji:
- Završio je Vojnu akademiju, odnosno Vojnotehničku akademiju u Zagrebu, tada prestižni tehnički fakultet u velikoj bivšoj državi. Dakle, čovek je inženjer (verovatno vojnomašinski prema daljoj biografiji).
Odnosno reč je o školovanom OFICIRU vojske.
- Radio je u fabrici namenske proizvodnje kao inženjer na konstrukciji naoružanja, na razvoju, a zatim i kao direktor razvoja fabrike namenske proizvodnje, zatim Yugoimport.
- Magistrirao, a zatim i doktorirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu.
- U namenskoj industriji je radio u ratnim godinama, upoznat sa slabostima i prednostima domaće tehnike u ratnim uslovima.
Odnosno ceo život je školovan i radio kao inženjer za naoružanje, kao vojni oficir - mašinski inženjer. Zatim prešao na poslove menadžmenta u Yugoimportu.
Pa da je bio najlošiji student, ne može se reći da nije čovek od struke i da ne zna o čemu govori.
Retkost s obzirom na sadašnju političku funkciju. Reklo bi se tehnokrata u partijskom sistemu.
![]()
Др Ненад Милорадовић, помоћник министра за материјалне ресурсе | Министарство одбране Републике Србије
Званични сајт Министарства одбране Републике Србијеwww.mod.gov.rs
Nisam siguran da će biti promašaj pošto narod još uvek ima poverenje u vojsku a i voli da vidi novu tehniku. Lično ne volim parade već mi za predstavljanje više odgovara sajamska izložba.Vojna parada će biti promašaj i fijasko u ovoj specifičnoj političko-društvenoj situaciji ;
Većina naroda i stanovnika Beograda će bojkotovati, jedino da dovedu neke svoje ćacije da bleje tamo
Vučić će maksimalno iskoristiti paradu za svoj PR i marketing + kako bi konsolidovao svoje biračke telo proseka godina 62 preko svojih medija sa pričom
kako naša vojska može da vodi intergalaktičke ratove
Po mom mišljenju izbor PVO sistema je odličan i na to ukazuju oficiri iz VS. Izbor Rafala I kupovina takvog aviona za ovoliki novac mislim da je velika greška. Evo sad imamo priliku da tu grešku delimicno ispravimo, videćemo da li će do toga doci. Moguće je naravno da grešim i da iza te nabavke stoji nešto drugo.Po svim dosadašnjim nabavkama, a i po ovim novim, čovek zna svoj posao, i nabavlja ono najbolje što je dostupno
Isto. Zato ću se potruditi da 26.odem do sajma, kada je otvoren dan na sajmu Partner.Nisam siguran da će biti promašaj pošto narod još uvek ima poverenje u vojsku a i voli da vidi novu tehniku. Lično ne volim parade već mi za predstavljanje više odgovara sajamska izložba.