Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 115 30,1%
  • Ne

Glasovi: 238 62,3%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,6%

• Ukupno glasača
    382
BOV Miloš M16 - SERIJSKI BROJ 30067

Imamo i prvi dokaz o dodatnoj isporuci BOV Miloš M16 Vojnoj policiji. Poslednja javno prikazana serija, išla je do serijskog broja 30058.

To znači da ih ukupno, trenutno imamo bar 70 (pod uslovom da je poslednja serija činala 12 vozila), ne računajući dodatnih 13 u sastavu UN misije.

Poslednja izmena:
Nisam pratio na času. Samo pomoćnika ministra za javna ulaganja držati što dalje od njih, jer bi im mogao okačiti Maljutke. Ako su ove stanice dopremljene, postoji nada da bi mogle stici i stanice za Lazanskog.
Ma ko može sve da isprati :).

Meni nije najasnije zašto ovaj na Milošu, oznaka Burevestnik 32V01 RCWS 2A42, nema protivoklopnu rakete, jer je prvo standard za takvu vrstu stanica sada a zatim i Rusija ima odličnu raketu za integraciju, tj. Kornet.

Posebno zato što druge nove kupole u Rusiji to imaju, primer u nastavku. Jel može neko da mi objasni?

bmp-2m_1.jpg

Deluje kao propuštena prilika sa Lazar 3M stane rame uz rame sa kolegama iz regiona, ne zbog bilo kakvog takmičenja, već zbog toga što Miloš 3M postaje vozilo iste vatrene moći kao Patrije, Strajkeri itd.

IMG_5964_mala.jpg

Mogućnost ugradnje postoji i za 32V01 RCWS. Zato sam i napomenuo da me brinu Maljutke. S obzirom na trenutnu političku situaciju, nisam siguran koliko će nam Korneti biti dostupni. Sa druge strane, Izraelu niko ne može da uvede zabranu, pa bi Spike, po mom mišljenju, bio logičan izbor.

Mogućnost ugradnje postoji i za 32V01 RCWS. Zato sam i napomenuo da me brinu Maljutke. S obzirom na trenutnu političku situaciju, nisam siguran koliko će nam Korneti biti dostupni. Sa druge strane, Izraelu niko ne može da uvede zabranu, pa bi Spike, po mom mišljenju, bio logičan izbor.

Da, da, vidi zaista rakete na DUBS-u Burevestnika.

A što se Korneta tiče, ukoliko je došlo 10 stanica za Lazare 3M, i doći će još 20, mislim da je nema problema i da dođe dodatna količina lansera i raketa.

Spike uz ovu stanicu, deluje kao dobro rešenje:

Tizona-1382.jpg

BOV Miloš M16 - SERIJSKI BROJ 30067

Imamo i prvi dokaz o dodatnoj isporuci BOV Miloš M16 Vojnoj policiji. Poslednja javno prikazana serija, išla je do serijskog broja 30058.

To znači da ih ukupno, trenutno imamo bar 70 (pod uslovom da je poslednja serija činala 12 vozila), ne računajući dodatnih 13 u sastavu UN misije.
То није серијски број, већ војно-евиденцијски број.
И у том низу од 30000 имамо и Лазаре.

То није серијски број, већ војно-евиденцијски број.
И у том низу од 30000 имамо и Лазаре.
Zapravo, na Milošu su brojevi 40000, iz snimka snimak ekrana.

Screenshot 2025-08-27 at 19.55.30.png

Možda je 40000 namenjen Milošima, Lazar 30000, te iz brojeva mogli da vidimo koliko je primeraka napravljeno?

BOV KIV ima npr. drugačije oznake:

493876939_24733044592955296_2131066225620218133_n.jpg

Širim ovu temu da utvrdimo da utvrdimo da li su brojevi povezani sa brojem primeraka.

Inače, nedostatak standarda u veličinu i tipu fonta između Miloša i BOV KIV je komičan.

12000 имају и старији БРДМ, БОВ М86 имају 13000 и 12000. Донирани БРДМ 2 МС имају 13000. Ознаке нису строго по моделима. А нису увек ни у низу. Пример за то су ознаке код авиона, погледајмо само за Мигове.

12000 имају и старији БРДМ, БОВ М86 имају 13000 и 12000. Донирани БРДМ 2 МС имају 13000. Ознаке нису строго по моделима. А нису увек ни у низу. Пример за то су ознаке код авиона, погледајмо само за Мигове.
Почетни ве број код возила и пловила обично означава јединицу као нпр. бригаду КоВ.

Vrh