Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 119 30,4%
  • Ne

Glasovi: 243 62,1%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,4%

• Ukupno glasača
    391
Istorija nas je naucila dve stvari:

1. Srbi mogu da dobiju daleko daleko jaceg protivnika kad su ujedinjeni, i da izgube od slabijeg kad su razjedinjeni (primer 90ih). Iz tog ugla mogu sipci da nabave sta god hoce, ako su Srbi ujedinjeni (ali stvarno) nema im spasa.

2. Sve ratove smo dobili kada smo imali jake saveznike na svojoj strani, ne nuzno da vode nase ratove, vec saveznike u smislu svake vrste pomoci, pa i propagandne. Ne vredi ulaziti u bilo kakav sukob dok nisi siguran da ces imati mocnog saveznika iza sebe koji ce te ispratiti do kraja.

" Тврдња да је неко све упропастио апсолутно није тачна. Земља је после 10 година ратова и санкција и најгорег могућег сиромаштва кренула унапред. Уз милион грешака, крађа и свега али далеко се боље живело и далеко је боља перспектива била него у току деведесетих"

1. Sada se živi mnogo bolje nego do 2010. Relativizovati unistavanje i prodaju cele privrede je ravno izdaji zemlje.

"НИС је поклоњен Русима тек осам година касније као део трампе за подршку у вези Косова и обећања о јужном току. Ту одлуку су здушно подржале све партије осим ЛДП-а".

2. NIS nije poklonjen kao deo trampe za podršku u vezi Kosova jer je ta podrška postojala i pre toga. Prodat je jer smo na vlasti imali dva debila Kostunicu i Tadica a Tadicu je još i plus bio jer mu je Putin došao pred izbore kao podrška, koje je ubrzo i dobio.

"Издао све људе који су гинули и СВЕ их испоручио Хагу?!?!?!?

3. Jasno ti je bilo da je mislio na vojni i politički vrh, ne moraš bas bzv pisati.

"Највећи део за време Војислава Коштунице који је националиста".

4. Koštunica je bio debil koji nam je uvaljen kao nacionalista isto kao što sad guraju cetinjanina Lompara. I tada su znali da Srbi neće žute.

"Дакле, то што подржавате нарко дилере и убице да владају овом државом под изговором да су ови што пумпају издајници је највећа могућа издаја коју правите овој држави и вашој деци".

5. Dakle, podržavate jednu od većih izdaja u istoriji ove zemlje koje sam gore naveo a mene optuzujete da podržavam narko dilere? Pritom ja se ne vodim bilo kakvim izgovorima, ja poznajem ljude koji u našoj zemlji vode ovu pricu( neke licno neke preko nekoga, naravno ne i one van zemlje) I tvrdim da njih ova zemlja ne zanima. Radi se o gramzivim opsenarima koji bi konačno zaboli glogov kolac u ovu zemlju.
Međutim nema potrebe da vam bilo šta više objašnjavam, opsenari su nam i 1945. došli na vlast i mnogi kao vi su verovali na isti način da dolaze spasitelji a da su " tzv reakcionari" izdajnici. Isti scenario, umisljena samoproglasena elita. Vas problem je samo što su sadašnji opsenari plasljivi a ondašnji su bili spremni na sve. To je Istovremeno šansa ovog naroda da se izrodi drzavotvoran desni centar koji će pocistiti sve vas zajedno.

Dikovic je ratovao ali je bio niži u rangu, nije mi poznato da su se spustali na nivo komandanta brigade, pri cemu Dikoviceva jedinica nije bila preterano angazovana a i on je bio neko vreme ugrozen ali se ciljao vrh armije koji on tada nije bio. Poniženje je potpuno kada vrh armije izvedu pred svoj sud u kom su krivicu skoro izjednacili sa objektivom odgovornoscu. Nacistički nema šta.

Poslednja izmena:
Danas ratove uvek dobiju razvijenije nacije (sto ranije nije bio slucaj) tehnologijom. Secam se pre 5 godina rat u Nagorno Karabahu, Jermeni masovna mobilizacija, jedan od mobilisanih je izjavio na tv-u "Sigurno dobijamo jer mi znamo da ratujemo, a Azeri ne znaju". Sta je bilo na kraju, ovi ih pokidali tehnologijom. Da ne navodim gomilu drugih primera...

1. Sada se živi mnogo bolje nego do 2010. Relativizovati unistavanje i prodaju cele privrede je ravno izdaji zemlje.
Слажем се да се живи боље. Разлика није значајна али постоји, посебно у машинској и ИТ индустрији (која тада није ни постојала и развила се ван државне иницијативе).
Далеко је већа разлика између стандарда који је ДОС преузео и који је ДОС оставио. А то не говори о квалитету ДОС-а који је мизеран него о беди и распаду који су твоји другари оставили иза себе.

2. NIS nije poklonjen kao deo trampe za podršku u vezi Kosova jer je ta podrška postojala i pre toga. Prodat je jer smo na vlasti imali dva debila Kostunicu i Tadica a Tadicu je još i plus bio jer mu je Putin došao pred izbore kao podrška, koje je ubrzo i dobio.
Дебили Тадић и Коштуница у пуном капацитету ПОДРЖАНИ од стране Војислава Шешеља, Александра Вучића, Томислава Николића и Ивице Дачића.
ЈЕДИНИ противник тој издајничкој продаји је био Чедомир Јовановић, што је парадокс сам по себи. И говори о бесмислу наше политичке сцене и жељу Тадића да се додвори људима попут тебе.
3. Jasno ti je bilo da je mislio na vojni i politički vrh, ne moraš bas bzv pisati.
Реаговао сам на оно што је написао а не на оно што је мислио.
Војни и политички врх је изгубио два рата и упропастио државу. Имамо срећу што нас нису окупирали па их сами ухапсили.
Кажем, после 10 година грчевите борбе да се генерали не предају Хагу, много претњи, опструкција, смрти недужних војника, бусања у јуначке груди. Ми смо предали све што нам је тражено. На крају баладе нит смо испали доследни против запада нит смо пришли западу. Понижени смо а нисмо добили ништа. То је једини континуитет српске политичке сцене и српске државе у последњих 35 година. Понижење за понижењем и бесмислена одлука за бесмисленом одлуком.

4. Koštunica je bio debil koji nam je uvaljen kao nacionalista isto kao što sad guraju cetinjanina Lompara. I tada su znali da Srbi neće žute.
А ко јесте националиста истински по твом мишљењу?
Ко треба да влада и на који начин?

Dakle, podržavate jednu od većih izdaja u istoriji ove zemlje koje sam gore naveo a mene optuzujete da podržavam narko dilere? Pritom ja se ne vodim bilo kakvim izgovorima, ja poznajem ljude koji u našoj zemlji vode ovu pricu( neke licno neke preko nekoga, naravno ne i one van zemlje) I tvrdim da njih ova zemlja ne zanima. Radi se o gramzivim opsenarima koji bi konačno zaboli glogov kolac u ovu zemlju.
Međutim nema potrebe da vam bilo šta više objašnjavam, opsenari su nam i 1945. došli na vlast i mnogi kao vi su verovali na isti način da dolaze spasitelji a da su " tzv reakcionari" izdajnici. Isti scenario, umisljena samoproglasena elita. Vas problem je samo što su sadašnji opsenari plasljivi a ondašnji su bili spremni na sve. To je Istovremeno šansa ovog naroda da se izrodi drzavotvoran desni centar koji će pocistiti sve vas zajedno.
Ја тебе не оптужујем него ти саопштавам чињеницу да подржаваш нарко дилере и убице. То је недвосмислено тачно.
Ти познајеш људе који су грамзиви опсенари и то говори много о теби ако ћемо искрено. Људи које ја познајем нису грамзиви опсенари него су часни и поштени домаћини који се боре против нарко дилера и убица на власти. А бориће се против неких будућих. Јер неће такви да нестану само ће да промене боје.
Људи које ја познајем нису самопроглашена елита него су истински образовани и благи људи који желе најбоље својој држави.

Istorija nas je naucila dve stvari:

1. Srbi mogu da dobiju daleko daleko jaceg protivnika kad su ujedinjeni, i da izgube od slabijeg kad su razjedinjeni (primer 90ih). Iz tog ugla mogu sipci da nabave sta god hoce, ako su Srbi ujedinjeni (ali stvarno) nema im spasa.

2. Sve ratove smo dobili kada smo imali jake saveznike na svojoj strani, ne nuzno da vode nase ratove, vec saveznike u smislu svake vrste pomoci, pa i propagandne. Ne vredi ulaziti u bilo kakav sukob dok nisi siguran da ces imati mocnog saveznika iza sebe koji ce te ispratiti do kraja.
Срби из деведесетих и Срби сада имају много различитости. Срби су тада веровали у нешто, сада не верују ни у шта. Тада су били пуни наде сада су пуни горчине. Овај покрет који је покренут од стране студената је имао јако велики елан али темељном пропагандом је уништен (не мислим потпуно уништен али добро начет) од стране окупатора. Огромна већина људи је уједињена у жељи да скину ово са власти али се услед темељне пропаганде многи поштени људи плаше да ће бити још горе.
Што се тиче друге ставке, ту нема шта да се дода, слажем се у потпуности.

Pogresio sam citat. Izvinjavam se.

Poslednja izmena:
"Слажем се да се живи боље. Разлика није значајна али постоји, посебно у машинској и ИТ индустрији (која тада није ни постојала и развила се ван државне иницијативе).
Далеко је већа разлика између стандарда који је ДОС преузео и који је ДОС оставио. А то не говори о квалитету ДОС-а који је мизеран него о беди и распаду који су твоји другари оставили иза себе".

Teško da su to ostavili moji drugari, bio sam premlad. Mislim da studenti sto sam ja tada bio ( suštinski srednjoskolci) ne mogu doneti bitne promene. Mogu biti iskorisceni kao pesadija ali oni ne donose promene. Osim toga ja nisam iz komunističke porodice a sam proceni čiji su nam drugari ostavili ovolike probleme.

"Дебили Тадић и Коштуница у пуном капацитету ПОДРЖАНИ од стране Војислава Шешеља, Александра Вучића, Томислава Николића и Ивице Дачића.
ЈЕДИНИ противник тој издајничкој продаји је био Чедомир Јовановић, што је парадокс сам по себи. И говори о бесмислу наше политичке сцене и жељу Тадића да се додвори људима попут тебе".

Od koga su bili podržani Tadić i Koštunica na kraju je manje bitno jer su odluku doneli sami, nije im trebala bilo čija podrška mada su je imali bas kako opisujes. Nasuprot tvom pisanju Tadić se nije dodvoravao ljudima poput mene vec upravo takvima kao što si ti. Ja ne podnosim komunisticku decu a posebno ne one čiji su se roditelji sa mitraljezima dovukli u ovu pitominu iz ko zna kakve prip...... a Tadić je tipičan egzemplar ovoga o čemu pišem.

"А ко јесте националиста истински по твом мишљењу?
Ко треба да влада и на који начин"?

Programi partija desnog centra ( ako si ih citao) su uglavnom dobri, naravno problem su uvek ljudi koji po preuzimanju vlasti zaborave na program na osnovu kog su i došli na vlast. Trenutno ne vidim normalnu nacionalnu opciju. Kad kažeš nacionalista imam osećaj da se tim pojmom nisi mnogo bavio jer iz načina kako uklapas tu reč u rečenicu proizlazi da imaš u vidu maligni nacionalizam a kao što rekoh teorije o nacionalizmu su široke ( od Staljinovih teorija do misli Adama Mihnika).

"Ја тебе не оптужујем него ти саопштавам чињеницу да подржаваш нарко дилере и убице. То је недвосмислено тачно".

Ja tebi saopstavam da sad već pocinjes ozbiljno da lupetas.

"Ти познајеш људе који су грамзиви опсенари и то говори много о теби ако ћемо искрено. Људи које ја познајем нису грамзиви опсенари него су часни и поштени домаћини који се боре против нарко дилера и убица на власти. А бориће се против неких будућих. Јер неће такви да нестану само ће да промене боје.
Људи које ја познајем нису самопроглашена елита него су истински образовани и благи људи који желе најбоље својој држави".

Ovo je već glupost višeg ranga. Kroz jednu poruku napredujes. Poštene i časne ljude poznajem i ja i takve biram za prijatelje. Ako hoćeš da mi kažeš da nikada nisi naišao na drugačiji tip ljudi, onda se u životu nisi bavio ozbiljnim stvarima. Osim toga ti takve ljude sledis. Jedan od takvih se upravo javio.

"Срби из деведесетих и Срби сада имају много различитости. Срби су тада веровали у нешто, сада не верују ни у шта. Тада су били пуни наде сада су пуни горчине. Овај покрет који је покренут од стране студената је имао јако велики елан али темељном пропагандом је уништен (не мислим потпуно уништен али добро начет) од стране окупатора. Огромна већина људи је уједињена у жељи да скину ово са власти али се услед темељне пропаганде многи поштени људи плаше да ће бити још горе.
Што се тиче друге ставке, ту нема шта да се дода, слажем се у потпуности".
[/QUOTE]
Sa ovim delom mogu da kažem da se delimično slažem.

Poslednja izmena:
Vrh