@nensav Čekaj, nikako da razumem, kako si prešao granicu za služenje ako si već odslužio 6 meseci? Koliko sam razumeo, ti si odslužio vr i to je to, zar ne?
Inače u vezi ovog ostalog,
dva tri su najveća kamena spoticanja i sukoba između države i naroda glede vojske:
1) spoznaja naroda da država očekuje da on ispunjava svoje obaveze, a da ona(država) može da zabušava, laže, obmanjuje i otima
2) spoznaja da je do aktiviranja obaveznog služenja vojske u 2024. došlo najviše zbog toga što su slepačkom politikom,bednim platama i očajnim uslovima oterali mnoge profesionalce iz VS
3) niz incidenata, skandala i pogibija koji redovno potresaju VS a da niko nikad ne odgovara za sve to
Ne znam za tebe, ali ja smatram teškim, baš teeeeeeškim bezobrazlukom da država godinama primorava odnosno dovede profesionalce dotle da odu iz VS, a onda kada joj dogori do noktiju, jer je bila glupa i alava, onda tera celokupan narod da plaća i ispravlja njene greške. Nadam se sa se slažeš da je to u najmanju ruku pi--arski i licemerno.
Ranije su ljudi iz siromašnih krajeva masovno išli da rade kao profesionalci u VS. Čak i te male plate i loši uslovi su njima bili ok jer vele daj šta daš, bolje i to nego biro. Epa ako se došlo do tačke da čak i oni odlaze iz VS, to onda znači da je negde nešto dobrano trulo i zrelo za promenu. A to se neće srediti tako što se prisilno nateraju u VS ljudi koji ne žele ništa da imaju sa njom. To je kao kada bi neko usled opšte nestašice vozača terao nas ovde da idemo da polažemo za D i da vozimo 6 meseci. Ne, to se tako ne radi. SNS su prosto debili za mnoge stvari, pa tako i za kadrovsku politiku i upravljanje. I zato smo i došli do ove apsurdne situacije.