БОВ, оклопно возило на крају, има ротације.
I šta sad, ako oni uđu na autoput kod Vranja a idu sve do Beograda, svi koji izađu na autoput za njima treba da voze iza njih, pa makar putovali 10 sati...?Па забрањено је претицање колона возила поготову под пратњом а овде на челу иде војна полиција са црвено-плавом сигнализацијом. Последњи БОВ иде средином да онемогући те редње.
Vožnja službenog vozila pod dejstvom alkohola je težak prekršaj kako zakona tako i radne discipline.Pričaš gluposti. Konzumiranje alkohola naravno samo po sebi nije krivično delo. 0.2 promila je granica alkoholemije u krivicnopravnom smislu. Naravno da nije smeo da koristi alkohol ali ova količina ne ukazuje da je to uzrok.
Svakkao ko je organizovao obezbedjenje kolone treba da ponese odgovornost. Možda je odradio sve kako treba, ali nesreća se dogodila, ako ništa više treba da bude ispitanVožnja službenog vozila pod dejstvom alkohola je težak prekršaj kako zakona tako i radne discipline.
Kraj priče.
Odgovoran je sam vojnik ali i starešina.
Sjcam
Ti si rekao isto što i ja a mene optužujes da sam nesto predstavio izolovano. Ocigledno nisi razumeo dobro sta sam rekao.
Naravno da se cene sve okolnosti o kojima daju mišljenje veštaci pa presudjuje sud a ne forum. Dakle suština onoga što sam rekao je da alkoholisanost sama za sebe ne mora ništa da znači. Naravno moze i da bude od nekog uticaja. I ponavljam alkoholisanost prilikom vožnje nije krivično delo.
Ukoliko se pak utvrdi da je vozač vojnog vozila kriv, a bio je u alkoholisanom stanju u tom slučaju u krivicnom pravu postoji institut koji se zove actiones libera in causa po kom se smatra da je ucinilac postupao sa umisljajem a ne iz nehata kako se obično vrši ova vrsta krivičnih dela i u tom slučaju ga sleduje teza kvalifikacija i naravno teza kazna. Odosmo predaleko a nemamo osnovne podatke.
Ispravio se, rekao je 2006 kasnijeKako bre najmlađa generacija 2009, kada oni imaju 15 godina?!
Враћала се противавионска батерија са оне представе на аеродрому Батајница. Отуд ту на путу. Има и тежих и опаснијих војних возила, ово је оклопљени камион са топом.Sad cujem od ljudi iz tih krajeva da nije prvi incident, vec je bilo sudara gomilu, njihovom krivicom, samo je pukom srecom svaki put izbegnuto najgore.
Sta ce ovaj prakticno pa tenk koji melje druge automobile i ljude na putu? Gde on to ide i koju potrebu ima da ide tamo sa ovim vozilom?
U normalnim i sredjenim zemljama, ministar podnosi ostavku. Samo u provizorijumu zvani Srbija, dolazi do scenarija Pojeo vuk magarca.Mogla bi biti i svih 2. Svakako nam se informacije puštaju na kašičicu jer su svesni koliko su zabrljali i ko je sve odgovoran