Ja da sam agresor preventivno bih gađao roze kamion, čisto iz zabave. Od čudnih boja ja se sećam FAP 2026 u tirkiznoj boji koji je bio u Priboju.Ipak, ta moja okrečena 110 bila je ništa prema kampanjoli ar55 koju su vezisti ofarbali u roze. Sretali smo se svakodnevno i naravno, smejali jedni drugima i sami sebi, beskrajno.
Napisao sam to. Svaka četa je u jednom trenutku mogla da mobiliše vozilo koje se nekom komandiru svidelo. To je počelo bilo da prelazi u teror, pa je moralo biti zaustavljeno. Nije se domaćinski odnosilo prema tim vozilima, bilo je lupanja, štetu je plaćala vojska. Rešenje je bilo u farbanju vojnih. Drugačija priča je bila sa onim vozilima, uglavnom privatnim kamionima i kamionima firmi, gde su uz vozila išli i njihovi vozači/vlasnici. To se dešava na početku, a veštiji su iskoristili pa poprilično sredili svoja vozila, posebno oni čija vozila su bila kompatibilna sa vojnim pa su magacini bili puni delova za njih. Znam i neke koji su i na putničkim vozilima izveli obimne radove poput generalnih.Bilo je i rekviriranja vozila za potrebe odbrane...
Ја бих данас фарбао камионе у lgbtq+Ja da sam agresor preventivno bih gađao roze kamion, čisto iz zabave
Довољно је погледати само утовариваче у инжињерији, до пре 10 година сви су били УЛТ-160 од 14. октобра осим пар Цетелмајера, а данас имамо поред њих и кинеске, и CASE, и JCB, и Çukurova, значи укупно 5 марки.Inače u prošloj turi vojska je kupovala MAN tegljače, sada je tu Iveko. Očigledno da ne postoji nikakav plan unifikacije već se privatni lobi stavlja ispred interesa jednog ogromnog sistema kao što je VS.
Kad se pogleda JNA i njena zaostavština vidi se koliko se vodilo računa o inifikaciji i kompatibilnosti rezervnih delova, mahom domaćih fabrika.
Апсолутно, то се и сада дешава. Међутим основну обуку пролазе сви. Даћу ти пример: Ја сам завршио политичке науке и био на комисији регионалног центра министарства одбране за курс резервних официра одмах сврстан у пешадију, док су моје колеге лекари и зубари отишли у санитетску службу а колеге са ЕТФа или неких виших техничких пребачени у техничку службу, музичари у логистику/интендантуру итд. Али у оних првих 90 дана је немогуће сврстати по струци пошто је то минималан рок да се људи "увојниче". Првих 10 дана учиш оно најосновније, па онда гађање, па заклетва, па дежурства, па обука и познавање средстава. Ево нпр. смо ми дужили сви аутомат М21 док је пешадија имала обуку из готово свега што има пешадија (говорим за ШРО) а наравно остали из своје области. Али само да би савладао основе М21 ти треба једно 2 недеље обуке.Можда би ваљало ићи на селекцију људи спрам способности, нпр. за операторе мањих беспилотних летелица требају другачији критеријуми него за пешадију и артиљерију. Такође би многима значило да војне возачке дозволе важе и у цивилству. Исто и за грађевинске машине.
О чему ти причаш? Аустрија и Швајцарска су војно неутралне и никада нису укидале служење војног рока. А поред чланства у НАТО неке државе ипак враћају обавезно служење војног рока пошто без тога систем безбедности није одржив. АПСОЛУТНО сам противник НАТО агресора и свих оних који се залажу за то да Србија уђе у тај или неки други војни савез. Професионална војска није одржива, а сви који желе стабилну и безбедну српску државу а држављани су ове земље треба да буду свесни да држављанство значи и обавезе а не само права!Sve te evropske drzave su clanice NATO-a. Pa hajde onda i mi prvo u NATO da udjemo, kad ih vec generali iz šro-a navode kao primer koji treba da sledimo?
Сети се само шта би ти чукиндеда који је учествовао у Првом светском рату рекао...а мимо тога сада улазити у НАТО и ЕУ је као у четнике 1945те...зна се да је хегемонији запада дошао крај...али добро хвала Богу па 90% српског рода исправно мисли да онај ко нас је бомбардовао не може да нам буде пријатељ. И мојим прецима је вероватно било лакше да се потурче па нису и хвала им на томе!To si ti apsolutno protiv generale.
Ja sam ZA ulazak u NATO i to je MOJ plan. Ne znam zasto bi tvoj plan bio vredniji od mog plana za stabilnu i bezbednu drzavu Srbiju. Moj plan makar ne podrazumeva nametanje jos kojekakvih obaveza na drzavljane Srbije povrh sve obespravljenosti koje isti trpe.
Što bi ovi rekli armchair general.Generale, nije ti ovo bas mesto za govor pod sljivom pred zajapurenom rajom. Nagadjaj koliko oces o cukundedama i poturicama i srodnim floskulama - ali da dodam da tvoj plan za vozdizanje bezbednosti zemlje smrdi na uradke trenutnih drzavnih uzurpatora kojima ocajnicki treba jos mesa da se uz navijacke baklje sprovodi na groblje. Ti si se proglasio za generala pa si vrv bezbedan za fotelju.
Нит сам политичар нити се бавим политиком, ради се о теми националне безбедности. Садашња власт колико видим није спремна на мере које сам навео, него било би лепо да даш ти неки предлог а не говориш колоквијално а вероватно не би разликовао потпоручника од потпуковника а камоли М70 од М76...Generale, nije ti ovo bas mesto za govor pod sljivom pred zajapurenom rajom. Nagadjaj koliko oces o cukundedama i poturicama i srodnim floskulama - ali da dodam da tvoj plan za vozdizanje bezbednosti zemlje smrdi na uradke trenutnih drzavnih uzurpatora kojima ocajnicki treba jos mesa da se uz navijacke baklje sprovodi na groblje. Ti si se proglasio za generala pa si vrv bezbedan za fotelju.