S
stex_pb
Guest
Telegram
Ovako neki epilog sam i ja očekivao.Druga bitna stvar je politika, svetske sile ne bi nikad dozvolile da Srbija ima sistem tolikog dometa.
Šumadija je već testirana u PakistanuSkoro sam pričao sa SDPRovcima oko Šumadije, pitao sam se kakav je plan za taj raketni sistem i da li je naša vojska zaintresovana.
Nažalost od tog projekta nema ništa, iako ga stalno prestavljaju i vozikaju po sajmovima. Pored ogromne cene samog razvoja, neke od stavki su da, prvenstveno nemamo poligon za takvo testiranje. Rakete dometa 300km se ne mogu testirati kod nas. Test bi morao da se radi u trećoj državi.
Druga bitna stvar je politika, svetske sile ne bi nikad dozvolile da Srbija ima sistem tolikog dometa.
Ne razumem samo ovaj odabir boja... Konkretno, ove peščane.
Nije neki video, ali sam svratio pre neki dan da pogledam malo letenje posto bukvalno nisu gasili poslednje dve nedelje.
Snimao sam sa civilnog dela, bio sam u prolazu, a nisam bio ni sam. Tamo na vojnom kada nije neki „otvoreni dan”mozete da dodjete samo na njihov poziv, a onda se pojavi bezbednjak koji jede vnago ne snimajte ovo i ono tako da nekada bude bolje ovako. Video sam da izlazi kamion sa nekim iskopom sa vojnog dela tako da od posmatranja sa vojnog dela tog dana tesko da bi bilo nesto bilo koga da sam nazvao. Odgledao sam nekih 45 minuta posle podne, pa sam otisao, a oni su sve do u noc leteli.Ovo je snimano sa civilnog dela aerodroma - Morave ili mozda kod novog tornja aerodromske kontrole leta?