Да, на то сам мислио. Значи, слажемо се.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751292#p751292:6dorykm1 je napisao(la):Bender Rodriguez » 25 Јун 2020 05:00[/url]":6dorykm1]Ako me pitaš da li bih voleo da su nam svi orlovi isti, pa da, to bi bilo lepo.
Добро. У том случају, шта мислите о нашим радним/маскирним униформама?Što se tiče uniformi za Gardu, nisam se oglašavao po tom pitanju pošto nemam neki stav o tome. Mislim svakako ti je ok predlog, podržavam ja svaki vid entuzijazma. Samo što moram detaljnije da pogledam i razmislim pa da dam komentar. Ja volim i zanimam se za maskirne uniforme i šare, pogotovu iz perioda hladnog rata i modernog doba. Svečane uniforme slabije poznajem i pratim.
Разумем све, али морамо наћи начина да помиримо сами са собом, и својом прошлошћу. Не можемо све што је из периода СФРЈ повезати с титоизмом и кумровечким браваром. Погледајмо пример Русије. За нечији укус, превише својетских елемената, за нечији недвољно; али, они су бар свесни потребе за неком врстом консензуса и помирења.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751296#p751296:6dorykm1 je napisao(la):Прле » 25 Јун 2020 05:16[/url]":6dorykm1]Ове плаве су бренд, ретко ко користи такву боју, што свакако није лоше. Мени ипак та униформа асоцира само на једно: На Титов гроб. Ни једна славна победа. Стога ми уопште није мила.
Ви те плаве униформе асоцирате с Титом, али њих су носили и људи који су бранили нашу земљу, у два наврата.
Ни мени се не допада. Што се тиче одвојених одреда, можда (има ли их довољно за засебе одреде?), али за остало баш и не знам. Не знам како се том проблему приступа у свету.А женска ми је благо речено одвратна. И жене, које паралелно са мушкарцима раде егзецир (глупог ли назива за показну вежбу). За жене је потребно шити посебну унфирму, жене требају да буду у својим одредима и да имају другачију показну од мушкараца. Можда плес са сабљама?
Не може радна/маскирна униформа бити свечана униформа. Униформа у којој су наши хероји извојевали победу је историјска, и треба јој наћи примену (заправо, већ је има), али она не може бити свечана униформа Гарде ВС.Међутим, славу српске војске представља најједноставнија униформа ид вих могућих које је колеге Хеул побројао - из првог светског рата. Зар није то та асоцијација која треба свима да нам буде путоказ?
Ове шарене ме тако не асоцирају на пријатне догађаје, на убиство Обреновића, међудинастичке обрачуне, губитак Северне Албаније, Шоплука....
Колега, не можемо све сводити искључиво на оно што је негативно; скоро све има и своје позитивне и своје негативне стране.
И, униформе које сам поменуо су свечане униформе, из времена Првог светског рата, а не оне китњасте из времена пре настанка маскирних униформи.