Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,5%
  • Ne

Glasovi: 225 61,8%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    364
Da li su one samo naručene ili su i plaćene? . . možda avansirane?
To već ne znam. Navodno smo kupili 3 i jednu dobili gratis jer je Kinezima bilo stalo da počnu da prodaju oružje nekoj evropskoj zemlji i time probiju led. Naravno sada, posle rata u Ukrajini, od toga nema ništa.

Da li smo sve te baterije već platili unapred-ne znam. Ono rusko što nikad nije stiglo na žalost jesmo i te pare bi trebalo da tražimo nazad.

Постоји прича да није проблем у Кинезима нити да НАТО блокира њихов транспорт, већ да НАТО елементи у влади Србије блокирају ту набавку ПВО система.

popcorn-watching-tv.gif

Elem, utihnula priča i o Rafalima u poslednje vreme...osećam da će i tu biti jasnih političkih zahteva ako ikad mislimo da vidimo te avione u našem RV.

а шта има да се прича док су преговори у току (што је последња званична информација)? када се заврше преговори, онда ће се објавити шта има да се објави

Неће то бити нека значајна промена. A и питање је ко од НАТО екипице има да им донира Ф-16, Пољаци и Грци нема шансе, Португал своје продаје Румунима, можда Белгија, Холандија, Норвешка и Данска, мада њихови Ф-16 нису ништа посебно.

Sasvim dovoljno da ozbiljno razlupaju krimski most i aerodrome, luku u Sevastopolju i ko zna šta sve još.

Па оно, неће им ни Ф-16 помоћи у томе, ипак Руси имају јаку ПВО, као што и Украјинци исто имају. Сво то дотурање наоружања ће само да продужи агонију и страдање народа.

Spremio sam kokice, jedva cekam da vidim razlupanu zapadnu skupu tehniku.

Чисто као пример чему служи војска у окружењу НАТО

Све те донације наоружања и муниције су само доливање уља на ватру у којој горе животи Украјинаца и Руса у том бесмисленом рату. А стање на фронту се неће значајно променити. Падаће и Ф-16 масовно као што су до сада падали Мигови, Сухоји, Мил и Камов хеликоптери.

Верујем да су ти планови отпали са одбраном Кијева у првим месецима инвазије. Вероватно ће се ићи на обезбеђење Крима са ДНР и ЛНР, уз можда још освајање Одесе да заокруже Црноморску обалу. Овај рат је као и сви на том простору пре око доминације Црним морем.

Rusiji naklonjeni komentatori šatro zabrinuti za živote Ukrajinaca, kako humano, najbolje da puste da ih skroz okupiraju.
Baš tako, krokodilske suze nad sirotim Ukrajincima, zašto se bore ,trebalo je lepo da se predaju 1. dana rata i da puste Ruse da ih okupiraju i porobe!

Ovaj težak vojno-geostrateški poraz Rusije , njeno izbacivanje iz Evrope, Ukrajina naoružana do zuba i nova gvozdena zavesa od Baltika do Dnjepra je nešto najpozitivnije i za našu evropsku budućnost, što će se tek videti u narednim godinama.

Vrh