Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,5%
  • Ne

Glasovi: 225 61,8%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    364
Mi nemamo Evropsku budućnost, bar ne u vidu članstva u EU. Što ne znači da nisam za to da se trudimo da im budemo što je moguće bliži. Jbg, oni su nam krojači sudbine više nego bilo koji drugi blok i sila na svetu.

Ali primiti nas neće, nikad. Ili bar ne dok se pitaju ova dva licemerna skota u Berlinu i Parizu.

Ја нисам за овај рат и сматрам га за највећу трагедију православног народа од бољшевичке револуције. Сматрам и да је Путинова одлука да крене у офанзиву најгорa, али никад нећу моћи да будем за НАТО снаге.
Зеленски је пион, медијски пројекат да се свиди западној јавности, који је ту постављен да испровоцира жешћи рат од оног који траје од 2014. Многи жмуре да цивили гину од тада.
Зашто су одбачени договори из Минска?
Да ли је жртва народа Украјине било које националности вредна мира гузица из Берлина, Париза, Брисела и Вашингтона?

Украјина ће после овог рата бити нова Босна. Разорена и затрована мржњом без икакве перспективе.

Mi nemamo Evropsku budućnost, bar ne u vidu članstva u EU. Što ne znači da nisam za to da se trudimo da im budemo što je moguće bliži. Jbg, oni su nam krojači sudbine više nego bilo koji drugi blok i sila na svetu.

Ali primiti nas neće, nikad. Ili bar ne dok se pitaju ova dva licemerna skota u Berlinu i Parizu.
Ne verujem ni ja da će nam dati punopravno članstvo tj. pravo glasa/veta.
Dovoljno je da udjemo u EU Single market/Jedinstveno tržište i jednog dana u Šengen zonu. To je ono što recimo ima Norveška, više od toga nam realno i ne treba.

Руске тајне службе су прецењене. Нису успели да агитују у Украјини која им је малтене домаћи терен а ове ће као нешто да раде. То су синови за раслојавање бунта. Биће вести и за другачије оријентисану публику да су демонстрације руско масло.

Ja ću da nastavim da se zalažem za to da Srbija bude što je moguće bliža EU, jer znam da mi oni kroje sudbinu i da sam u njihovoj šaci.
Ali neću im zaboraviti ovo što su nam uradili, pritom misleći uglavnom na ova dva pomenuta skota.

Da neko bude toliko licemeran i pokvaren da priča o nekom ekskluzivitetu svog kluba, i o primanju samo normalnih i stabilnih nacija, dok s druge strane u milionskim brojkama prima horde divljačina i zlonamernih fanatika-osvajača iz svetskih vuko'bina, koji više i ne kriju da idu tamo da mu zemlju pretvore u islamske džamahirije... to je stvarno neverovatno.

Neću im nikad zaboraviti to. Ni to, ni ovo što nas drže u večitom statusu kvo, dok nas svakih par godina nalože da ''samo još malo i primiće nas za stalno''.

Skotovi licemerni. Savršeno razumem ljude koji ih preziru i ne žele ništa da imaju sa njima. Ja želim samo zato što ih smatram najboljom opcijom od svih blokova i što su nam oni najveći faktori i de facto gospodari sudbine. Ali lično ih sve manje volim a sve im više zameram. Bar ovim licemernim skotovima iz najvažnijih i najuticajnih članica.

A i ovo što su uradili sa Ukrajinom je isto za osudu, jer su skotovi licemerni 30 godina obećavali kako se neće širiti ni metar ka istoku, i više od 13 puta su prekršili to obećanje. I onda kada su pokušali da prekrše i 14. put pokušali to pa naišli na reakciju, ceo svet su okrenuli protiv svog rivala koji se tome usprotivio, kao da je on taj koji se prikrao do Berlina i Pariza, a ne obrnuto. I čuveni stav i politika da je svačija državnost i teritorija diskutabilna osim njihovih - Nemačkih, Francuskih, Britanskih...

Đubrad licemerna. Ne zaboravljam im ništa. Povlađujem im i držaću se njih jer nemamo drugog izbora. Ali ništa im ne zaboravljam, i ne gajim nikakve iluzije da su išta bolji od njihovih rivala iz Moskve, Rijada ili Pekinga.

Poslednja izmena:
Pa nije da nisu pokušali da ubace svoju ispostavu u vidu tzv narodnih patrola i onog iz obraza.

Ко год хоће да глуми патриотизам код нас позива се на Русију и Путина. Од радикала, тзв. Руске странке, странке руса у Србији, преко Образа, Двери, до Левијатана, Србске деснице и народних патрола. То је жвака за сељака. Као прича о путовањима, визама и инвестицијама код оних који глуме европску струју.

F16 koji se šalju u ukr su stari 40 godina sa slabim radarom i lošim raketama. Pitanje je još uvek koje će rakete uopšte ići sa njima. Problem su i rezervni delovi, za te avione je potrebno hrpa tih delova koje se ne proizvode a novi ne pasuju skroz. Za direktnu borbu u vazduhu nisu dobri zbog kraćeg dometa raketa i radara u usporedbi sa ruskim avionima. Neće biti dobri ni za direktnu podršku trupama zato što nisu namenjeni za akcije u niskom letu, a ako se dignu oboriće ih panceri. Manje više, bolje išta nego ništa ali više propagandni potez i dokaz da se ukrajini daje staro oružje a i to na kašičicu

Верујем да су ти планови отпали са одбраном Кијева у првим месецима инвазије. Вероватно ће се ићи на обезбеђење Крима са ДНР и ЛНР, уз можда још освајање Одесе да заокруже Црноморску обалу. Овај рат је као и сви на том простору пре око доминације Црним морем.

Отприлике циљ уз демилитаризацију зелене области, губици су велики на обе стране, али украјински потенцијал за ратовање се полако, али сугурно темељно уништава, имају стравичне губитке пре свега у људству и техници, а ово је тек почетак

C10D5EB0-1A7E-42B2-93AB-9B901858ECC9.jpeg

Baš tako, krokodilske suze nad sirotim Ukrajincima, zašto se bore ,trebalo je lepo da se predaju 1. dana rata i da puste Ruse da ih okupiraju i porobe!

Ovaj težak vojno-geostrateški poraz Rusije , njeno izbacivanje iz Evrope, Ukrajina naoružana do zuba i nova gvozdena zavesa od Baltika do Dnjepra je nešto najpozitivnije i za našu evropsku budućnost, što će se tek videti u narednim godinama.

Мислиш да се Русија није деценијама припремала на неизбежан раскид односа са Западом због ширења НАТО, него им ето тек дошло једно јутро, а од Балтика не до Дњепра, већ до Средоземног мора је већ био НАТО давно пре овог сукоба.

Nije se spremila, i sad plaća ogroman danak zbog toga. Tek sad se okreću svojoj industriji onako kako su trebali da rade oduvek. Stala su im mega gradilišta gasovoda jer su projektovana na Siemens platformi.
Automobilska industrija im se vratila u 1968, sa odlaskom Renoa.

F16 koji se šalju u ukr su stari 40 godina sa slabim radarom i lošim raketama. Pitanje je još uvek koje će rakete uopšte ići sa njima. Problem su i rezervni delovi, za te avione je potrebno hrpa tih delova koje se ne proizvode a novi ne pasuju skroz. Za direktnu borbu u vazduhu nisu dobri zbog kraćeg dometa raketa i radara u usporedbi sa ruskim avionima. Neće biti dobri ni za direktnu podršku trupama zato što nisu namenjeni za akcije u niskom letu, a ako se dignu oboriće ih panceri. Manje više, bolje išta nego ništa ali više propagandni potez i dokaz da se ukrajini daje staro oružje a i to na kašičicu
Kao što ja čuvam gomilu neke starudije u podrumu "zato što može jednoga dana da mi zatreba", tako oni imaju čitav sistem jedinica, baza, procedura... za čuvanje konzerviranih aviona, što za vraćanje u upotrebu za ne daj bože, što zbog rezervnih delova. A tu su još i avioni u upotrebi kod Air National Guard. Taman da se poveća i ubrza proizvodnja F-35. Šta će stvarno da urade, ja to ne znam, ali imaju šta da pošalju u Ukrajinu.

Rusiji naklonjeni komentatori šatro zabrinuti za živote Ukrajinaca, kako humano, najbolje da puste da ih skroz okupiraju.
Парадокс што је то опозиција онима који сматрају да је Србију набоље било препустити да буде цела окупирана.

Ovo je nije tema o sukobu u Ukrajini, a sve češće se piše o tome.
Ako je to već dozvoljeno, onda bi trebalo otvoriti temu o Ukrajini.

Зашто пишу диверзантска група под наводницима?

Иначе јако опасан потез Зеленског, ризикује озбиљну одмазду због пропагандног испада са циљем скретања пажње са губитка Бахмута.

Poslednja izmena:
Или можда нуклеарно дејство на Украјину због агресије на РФ? Опасна игра да би се НАFO паћеници веселили на твитеру.

Vrh