Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,5%
  • Ne

Glasovi: 225 61,8%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    364
Ovaj je baš rešio da popije kišu raketa Šumadija po sred Prištine kad bi se usudio da uradi ono sto je izjavio.

Класично керебечење, ништа вредно пажње.

Па кад Украјина има други најбољи ПВО систем, С-300 :D Од њега би падали ко крушке и Ф-15 и Ф-35 и Црни јастреб и Апачи.
Ови Ми-8 што су пали, па оно све хеликоптере је лако оборити кад дођу у домет, то су најлакше мете, посебно транспортни.

A ni nema više šta da pada kod ukrajinaca pošto su rusi skoro istrebili njihovu avijaciju odnosno ono sto je ukrajina imala od aviona pre specijalne operacije.
Sad se čekaju donirani poljski migovi 29 i francuski miraži da udju u akciju pa onda kad budu i onu razbucani mozda ćemo imati priliku da vidimo kako padaju F15, F16.
Ali dobro ima vremena do tada.

Nije moguće potpuno istrebiti avijaciju , pogotovo ne kada nemaju potpunu prevlast u vazdušnom prostoru i Ukrajina je realno velika zemlja. Naša avijacija je opstala 1999 u znatno težim okolnostima.

Oтприлике је пола Украјинске авијације истребљено. Видећемо колико ће им значити појачање Пољских и Словачких Мигова и оних пар Северномакедонскиг Сухоја.

Navodno ovo je novi C295 koji smo kupili od Španaca
Screenshot_2023-05-14-15-51-11-464_com.facebook.lite.jpg

Mozda neki info dodatni @stex_pb
@direktor Ovo je više tema za namensku industriju. Otišli su da remontuju FAPove 2026. Obzirom da u poslu učestvuju i PPT Namenska, predpostavljam da je u pitanju SVRL Oganj iz oružanih snaga Ugande. Komponente kamiona su dopremnjene u Priboj gde su remontovane i vraćene klijentu gde čekaju naše majstore na ugradnju.

To je ta jedna te ista FK3 baterija što je stigla pre godinu dana. Preostale 3 kupljene ne puštaju…

По каквом основу?:
1. Санкције?
2. Може ми се.
3. А шта ће вам, окружени сте НАТО. Па неће ваљда НАТО да вас нападне. 1999 то су други људи, друго време. Краће, није се десило.

Prvo, u pravu sve može. Fali ti jedan papir, u 300 varijanti i izgovora.

Drugo, mi smo mala zemlja za raskusurivanje velikih sila, a one su trenutno u političkim sukobima, pa se sve lomi preko nas (i zemalja u istim pozicijama kao mi).

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: BGG
Negde piše i 3 baterije, a ovi kažu da su "nabavljene 4". Možda neko ima pouzdane podatke.

Vrh