Pa da, i zamrzeli su je kao nikoga pre.
To je ono o cemu (izmedju ostalog) pricam svo vreme, da neke nacije umeju da budu i losi i dobri saveznici i upravnici, a neki umeju da budu samo losi. Da sam ja imao cizmu ili upravu nad 20 zemalja sirom sveta, i vise nemam, i onda me zamrze kao nikada pre... zapitao bih se malo u cemu to gresim. Ali ne... Neki u Rusiji smatraju da oni nikad ne grese. Ni u cemu.
S tim se slazem.
Al ajde napisi ovde ili na nekom drugom mestu da ako smo mi trava ispod tih slonova koji se tuku, imamo pravo da mrzimo I JEDNOG I DRUGOG zbog toga... i rusofili ce ti napisati "ne ne... samo je onaj zapadnjacki slon kriv".
A ako mene pitas, krivi su i jedan i drugi, i mrzim ih obojicu. Jer jedno djubre ne ponistava drugo djubre nego samo smrde i truju dvaput jace i gore.
Elem, isto tako, ajde napisi ovde ili negde da, kao sto sam kazes - Ukrajina strada u svemu ovome... i rusofili ce ti napisati "ne stradaju, sve je to minimalna kolateralna steta". Ili ce ti pak napisati "pa neka, zasluzili su sve ovo (svo ovo unistenje), za razliku od nas 99' koji nismo zasluzili nista od onoga".
I mislim sta tu onda da se prica...
Na sve sto se kaze, izbaci se neki izgovor. Mislim pa kad sam napisao da su oko Belgoroda Rusi napravili Mazino liniju (jer im ofanziva toliko dobro ide), svi rusofili ovde su to precutali i iskulirali. Jer im ne ide u prilog. I mislim sta tu da se dalje diskutuje, pa jasno je da postoje ljudi koji sta god da se desi, za jedan mikron nece promeniti svoje stavove, i sta god da se desi oni ce negirati realnost, i to je to, dzaba onda sve.