Ja baš pratim zapadne medije i gledam francusku televiziju i prosto se ne mogu čuditi količini propagande i licemerja na njihovim nacionalnim frekvencijama.
Verujem ti. Ne znam za te stvari, ali znam za fore da izbiju neredi u pola Pariza a oni ništa, ćute o tome i prave se da je sve kul. Ne sporim ja takve stvari, niti se čudim ljudima koji ih preziru (NATO). Ne čudim se čak ni ljudima koji smatraju da zbog toga ne treba da budemo deo tog pakta. Kapiram tuđu perspektivu. Samo što nekad te druge perspektive odu toliko daleko da je to izvan razuma i realnosti. Inače nisam ni ja za NATO jer ga volim, nego što, isto kao i Dzigi Bau, priznajem da smo okruženi njime i da nam on vuče konce.
Ismejavaju ruse kako im je slaba vojska i kako nemaju skoro nikakve vojne uspehe a oni prvi 1999 nisu imali nikakve vojne uspehe nad SRJ.
Opet, verujem, samo što evo ni ja ni par drugih mladih ljudi oko mene koji su ispratili pičvajz u Ukrajini, nismo imali nikakvog kontakta sa izvorno Francuskim medijima (ali jesmo sa zapadnjačkim generalno) pa smo isto došli do zaključka da je ono tamo fijasko.
Mene čudi kako ti bar ne uvidiš da pro-ruski nastrojeni ljudi u ovom konfliktu ne dopuštaju bilo kakvo mišljenje koje nije 100.00% identično kao njihovo. Recimo, ako bi neko pratio isključivo 1) Ruske, ili 2) recimo Turske, Moldavske ili izvore neke neutralne strane o tom sukobu... i na osnovu toga PONOVO došao do zaključka da je u toku veliki fijasko... i svo to vreme nijednom ni ne otvorio zapadnjački medij... prorusi bi ga opet etiketirali kao ispranog mozga koji gleda i sluša previše propagande i ne razume ''kompleksnost rata''. Znaš kako znam? Zato što sam paralelno sa ovim, pratio još jedan forum, koji je esencija, koncentrat Rusofilije. I čak i tamo sam, iz meseca u mesec, kako je fijasko rastao, nailazio na ljude koji su u celu priču ušli ubeđeni da RF dobro radi, i da je u pravu, da je ona pravedna... ali bi posle nekog vremena shvatili da prosto ništa od toga više ne stoji. A zauzvrat bi od okorelih, fanatičnih Rusofila dobijali etikete da slušaju zapadnjačku propagandu, a neretko i ban. I uputstvo da više prate Happy TV jer oni svake večeri imaju detaljne i objektivne analize, za razliku od zapadnjačkih lažova.
Znači sve su preokrenuli u svoju korist. Napadaju druge za ono isto sto su nam radili. Veličaju tudje neuspehe a ne vide svoje.
E to je ta “demokratija” i ta sloboda govora.
Ti kad upalis francuski TV rusi već godinu dana nemaju biše ni tenkova ni municije ni aviona a ukrajinci su stigli na 100 od Moskve.
Ukrajinci nisu stigli do Moskve, ali jesu do Belgoroda. A Rusi su se tada toliko uprpili da su ga opasali svojom mini-Mažino linijom.
Vest (izvor TASS)
Slike
A trenutno fortifikuju i Krim. To ne znači da će ga UA osvojiti, niti ja to očekujem. Ali govori mnogo o tome da, koliko god se nešto etiketiralo kao zapadnjačka propaganda, ili relativizovalo mantrama ''jbg, u ratu se gine...'' realnost je da je zapravo jedna stran doživela ogroman fijasko.
A o licemerju zapada sam pisao par strana ranije. Skroluj od
ovog posta na dole.