Ne smeju ni oni da salju ROSU na sever pa salju. Nije sve bas tako eksplicitno. Lepo su ih cekali da ponovo posalju na barikade i na kraju se Rosu uplasio. Mislim da su nasi dobro odigrali. Jer ni zapadu sad ne odgovaraju problemi. Sigurno nece krenuti u napad na Srbiju ponovo nego bi mogli samo sankcije da udare ali im ne bi odgovaralo da ispadne sada da je zapad zlocinacko udruzenje i tako gube kredibilitet u svetu. Rusija i Kina jedva bi docekale da kazu evo okupirali teritoriju i jos na silu ih proteruju.VS ne sme da deluje ni u kopnenoj zoni bezbednosti bez koordinacije sa KFOR/NATO-om a kamoli da pomisli da pređe administrativnu liniju sa Kosovom taman i da ima milion vojnika i šta sve ne.To znamo vrlo dobro i mi i oni tako da je sve ovo jedna patetična predstava,spinovanje i zamajavanje naroda da ne misli mnogo o katastrofi u Pirotu već da se loži na Kosovo...
Pre par godina sam čuo da policija u Kuršumliji ne sme da puca ni kad ovi sa Kosova nelegalno pređu admin.liniju da seku i kradu drva a to se često dešava tako da...to je to.
Pre će biti da je krivica za milione izginulih na spoljnom faktoru kao inicijatoru agresije na Srbiju, nego na brkama koji su komandovali njenom odbranom.Тај "коначни аргумент", све сам чвршће код тог става, најгори је пројекат од постанка савремене Србије.
Bez uvrede, ali ovi tvoji postovi su tipičan primer da su posle bitke svi generali pametni.Ма све би било исто, можда би нам и земља била већа. Узела би нас Аустро-Угарска од Турака, онда би се распала Аустро-Угарска (као што се и распала, али не би преко наших милион лешева) и добили бисмо своје. Ако се не би распала, онда би то била Европска Унија, за коју смо сад кандидат. И било би нас 20 милиона. Овако је од тога 13 милиона скончало кад је неки бркати коњ заурлао: "Урааааааааа...!"
Izuzetno je opasna situacija, mislim da bez obzira na sve ne treba da intervenišemo na Kosovu...
Nije trenutak, Zapad traži nekog da nalupa,. čisto da uvere sami sebe da su i dalje relevantni... namestili bi im se samo tako...
Pri tome, uopšte ne mislim na neki vojni sukob a la 1999ta, nego na ekonomske sankcije.
Srbija mora maksimalno da se skloni i sačeka da se situacija globalno razbistri.
U slučaju dugoročno povoljnog razvoja događaja po nas, neminovno je političko svođenje računa sa okolinom, samo se mora sačekati momenat za to.
Dakle, čekati i praviti se mrtav.
A kad dodje vreme i ako okolina ne shvati političku neminovnost sređivanja nerešenih pitanja sa Srbijom i Srbima... tu je uvek vojska kao konačni argument.
Да, то ми је јасно. Ја наравно ценим кнеза Михаила као владара, и њему је свакако логично изгледало да оснује Народну војску ономад (кнез Милош није имао војску, а он нам је створио државу!) - мада већ ту има ових елемената "лидера у региону", што, додуше, он и јесте био - а ценим охо-хо и краља Милана, који је основао праву војску. Али сваки пут када сам прочитао неку значајну књигу са тематиком из Великог рата (историографску - Андреј Митровић, или роман - Б. Нушић, С. Краков, или нпр. мемоаре Ј. Жујовића: "Али, нама нису довољни Дубровник и Брач, ми бисмо морали добити и Спљет..." - `ебали вас, радикале, и Спљет и Торцида у пакету), смучио би ми се живот и на неко време бих постајао класични 19-вековни левичарски антимилитариста (иначе уопште нисам левичар), а таквих људи смо уистину и имали у то време и њихова памет ми сад, штавише, делује као тада актуелна, док је моја свакако накнадна. Не судећи, дакле, постфестум људима из прошлости - осим нарочито безумним, попут црнорукаца и сл. - сматрам да је све то била једна велика грешка.Bez uvrede, ali ovi tvoji postovi su tipičan primer da su posle bitke svi generali pametni.
Ako već uzimaš u razmatranje oportunost odluka da se uđe ili ne uđe u rat, onda barem uzmi u obzir kontekst i informacije koje smo imali ili mogli imati u momentu donošenja takve odluke, a ne naknadno, kada je globalni rezultat već bio poznat.