Šta je novo?

Vodovod i kanalizacija - BVK

Fontana Saobraćajni fakultet * 16.11.2007.god.

zkiji0.jpg

Slika "Terazije danas" , čini mi se da je slikano sa terase one bele zgrade gde je "Costa cafe"

Smeksi, gotivno izgleda taj nacrt fontane...
...inače "JDP" je koliko se ja sećam poklon "Srpsko-narodno pozorište" iz Novog Sada i mislim da je mnogo bolje izgledala kada je napravljena. Sada se primeti tek kad budeš u neposrednoj blizini, tad shvatiš da je fontana...

..da, zaboravih da napišem suštinu za "Vrelo života" i "Zemun", kada peru šoljice od kafe soc se nataloži po fontani pa i same izgledaju kao šolje ali ne za kafu... :(

Vau, nikad nisam video fontanu kod saobraćajnog u funkciji. U kraju postoje dve ekipe, jedna koja je stalno govorila da je to fontana dok su drugi govorili da je u pitanju samo skulptura bez ikakve fontane. Hvala ti Mickey što si mi razrešio dilemu, baš ću da skoknem sutra da pogledam kako uživo izgleda.

Jel postoji bilo kakva mogucnost da se fontana ispred Palate Srbija rekonstruise? Ima potencijal da bude jedna od najlepsih u gradu, a oduvek izgleda %$%# %#@

Shifty":qgwwvz49 je napisao(la):
Jel postoji bilo kakva mogucnost da se fontana ispred Palate Srbija rekonstruise? Ima potencijal da bude jedna od najlepsih u gradu, a oduvek izgleda %$%# %#@
Ta fontana nije u nadležnosti beogradskog vodovoda.

mislim da ovi postovi o fontanama zaslužuju posebnu temu. ovo "vodovod i kanalizacija" mi je uvek bilo nekako odbojno i izbegavao sam temu a u stvari ima sjajnih stvari :)

bgexplorer":2y6ha3rs je napisao(la):
Shifty":2y6ha3rs je napisao(la):
onda je u nadležnosti beograđanke?

što se onaj verano ne prokur*i da je sredi onda?

little lightning":2oejl309 je napisao(la):
bgexplorer":2oejl309 je napisao(la):
Shifty":2oejl309 je napisao(la):
onda je u nadležnosti beograđanke?

što se onaj verano ne prokur*i da je sredi onda?
Malo sevanje, promašilo si fontanu. Palata Srbije nije Beograđanka, već bivši SIV.

A šta je sa onom fontanom koja izgleda kao česma/tuš (?!) na Banovom brdu? Izgledala je čudno, ali mnogo lepo uveče... a sad je velika otvorena korpa za otpatke...

Evo slike fontane ``Nikola Pašić`` sa visine... *danas slikano, juče oprana fontana.. :p

a0xsw4.jpg

MindWind":17zagw3t je napisao(la):
A šta je sa onom fontanom koja izgleda kao česma/tuš (?!) na Banovom brdu? Izgledala je čudno, ali mnogo lepo uveče... a sad je velika otvorena korpa za otpatke...
Fontana "Slavina" nije u nadležnosti "Beodradski vodovod i kanalizacija", firma koja je izgradila zgradu, plato i samu fontanu nije predala nikome na održavanje. Koliko ja znam trebalo je da je preuzme Vodovod još prošle godine ali kao što vidimo nije ...

..i ovog leta fontane su nekima poslužile kao bazeni.. *danas 13:43h - fontana "Nikola Pašić"

33wt660.jpg

2znokzd.jpg

2ccqkqq.jpg

akfsc9.jpg

28mh195.jpg

Sad bi ih podavio :)
Ma neka se kupaju deca grozno je kad vidiš odrasle kako se peru tu.

Opustenooo":y2revngb je napisao(la):
ihihih ja kad sam maturirao u Tesli tu smo se kupali :) tad je to bila tradicija :)
:D

Oh, kolega!

Moja generacija(tj. moje odeljenje) je prvo overilo Terazijsku, pa smo se posle svi(sa ostalim odeljenjima) preselili na ovu kod Pasica.
Imam i slike sa Terazijskog kupanja i isecak iz novina u Blicu kako se brckam u ovoj kod Pasica.
Bio u farmerkama. Pogledi ljudi u autobusu kad sam se vracao kuci, neprocenjivo. :lol:

Izvinjotka Mickey-u i bgexploreru. Necu vise :D

Ja nazalost nemam slicice :( mada sam bio prvi koji je uleteo u fontanu :) sa sve patikama, bermudama i majici :) Posle toga par godina nije radila fontana pa ne znam kako su se buduce generacije snalazile za matursko kupanje :kk:

@bgexplorer i mickey

koliko je ovo nevreme zadalo problema vodovodu i da li su naši kolektori pravljeni da podnesu ovolike padavine?

Sticajem okolnosti sam se sakrio od kise u mirjevu u prodavnici sanitarije,rekose mi ljudi koji rade da su u sahtu odvrnuli ako sam dobro razumeo neko cudo(zaboravih kako se zove).Jer su znali da kolektor ne moze da izdrzi toliko padavina,tokom pljuska je voda isckakala iz sahta kao mini fontana?

Mislim da se na pojedinim mestima veći i ne mogu praviti.Npr poslednji napravljen veliki kolektor je od Zvezdare,Rimskom,Ustaničkom pored autoputa do crpne stanice mostar.Kroz njega možeš čamcem da se voziš a evo ipak je autoput bio poplavljen.

Vrh