c.s.i.
Higher intermediate
E Bgexplorer izvini što te smaram, ali šta je sa ovim dole fontanama? Jel se planira njihovo sređivanje?
Kod muzeja 25. maj
Na Dorćolu
Kod muzeja 25. maj
Na Dorćolu
Вероватно се не досипа со редовно или нешто није у реду са системом за декалцификацију...нпр. у машини за прање посуђа никад не прави проблем јер је јако једноставан...сипаш со када ти то каже индикатор...bgexplorer":kj911a5v je napisao(la):Baš na trgu nikole pašića voda prolazi kroz rezervoar sa soli ali rezultat izostaje.Pogledaću ovih dana da li uopšte ima soli unutra ?
kada sam rekao "mi", mislio sam na nadležne za fontane i ukrasne, tj. cvetne površine.bgexplorer":34fez7n4 je napisao(la):Uz svu volju i trud nas nekoliko ne možemo bolje.Žao mi je.
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1347873Понедељак, 08. јун 2009.
Израда главног пројекта санације фонтане „Жена са шкољком”
Секратеријат за комуналне и стамбене послове – Управа за воде покренуо је јавну набавку за израду главног пројекта санације фонтане „Жена са шкољком”, која се налази у пасажу „Безистан”.
– Фонтана „Жена са шкољком” налази се на репрезентативној локацији у центру града, у пасажу који спаја Теразије са Тргом Николе Пашића, где је проток људи у току дана изузетно велик. Овај простор је заштићен као културно добро чија је намена вишеструка. Ту се одржавају изложбе, културне манифестације, промоције, а у плану је да буде преуређен и одређен као трајно место за продају сувенира. Како би се фонтана довела у функционално стање, потребно је обавити комплетну санацију, а пре тога припремити техничку документацију за ове радове. Први корак је израда главног пројекта за санацију фонтане, што је предмет ове јавне набавке – рекао је Јово Пилиповић, директор Управе за воде.
Фонтана је изграђена 1959. године, а скулптура „Жена са шкољком”, која је у њеном средишту, дело је чувеног вајара Александра Зарина. Ове године фонтана „пуни” 50 година и у изузетно је лошем стању.
Процењена вредност за израду главног пројекта је 997.100 динара. Наведена јавна набавка је у Плану јавних набавки за 2009. годину Секретаријата за комуналне и стамбене послове и у току је припрема конкурсне документације.