Šta je novo?

Voždove Kapije [ Stambeno poslovni kompleks | 70 000 m² ]

Slikali su nasu decu i postavili na sajt VK? Jel im neko dao saglasnost za to?
 
Takve manifestacije su ok zbog dece, ali one se održavaju 1-2 puta godišnje a problemi koji se javljaju su stalni, svakodnevni. Što se ne rešavaju?
Ulaz u kondominijum i recepcija su iz Bilećke i prvi utisak se tu stiče. I umesto da prilaz bude reprezentativan (da podigne rejting investitoru), tu nas dočekuju mnogobrojni kontejneri i rasuto đubre, rashodovana trafo stanica,velika rupa na trotoaru na samom ulazu ka recepciji, nerešeno pitanje kanalizacije i vozila koja su tu stalno da odgusuju...
Koji marketing se dobija jednom priredbom, ko može da nasedne na tako nešto? Ovde su u pitanju bitnije stvari, od mnogo većeg značaja za život svih stanara pa i DECE.
 
Da li neko ima informaciju da li je prošao tehnički prijem prve lamele- zgrade u III fazi?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=692452#p692452:1icf6ovd je napisao(la):
Brugada » Sre Dec 25, 2019 3:58 pm[/url]":1icf6ovd]Apsolutno se slažem, to moraju da saniraju jer je to obaveza po ugovoru o održavanju. Nemojte pogrešno da me razumete, ne branim ih uopšte, samo kažem da ono nisu pare stanara jer stanare niko ne pita šta će da se radi sa tim novcem, ništa drugo.
Da, ali ako stanari plaćaju održavanje a to baš i ne ide nešto investitorima ostaju pare u džepu, jer je firma za održavanje njihova.
 
Otklanjanje nedostataka nastalih u izgradnji, koji se pojave u garanrnom roku, nije pitanje održavanja već postoji obaveza investitora da ih o svom trošku otkloni.

Neko bi možda želeo da otklanja nedostatke u izgradnji kroz održavanje koje plaćaju stanari i da tako rešava nastale probleme
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=692452#p692452:3stk0y60 je napisao(la):
Brugada » Sre Dec 25, 2019 3:58 pm[/url]":3stk0y60]Apsolutno se slažem, to moraju da saniraju jer je to obaveza po ugovoru o održavanju. Nemojte pogrešno da me razumete, ne branim ih uopšte, samo kažem da ono nisu pare stanara jer stanare niko ne pita šta će da se radi sa tim novcem, ništa drugo.

Nisu pare stanara. Ali ce stanari npr. da plate struju za taj dogadjaj. Kao sto stanari placaju struju za pojedine radove u 3. fazi (nakace se majstori na struju na recepciji i rade).
 
Tačno. Stižu neki nenormalni računi za zajedničku struju već dva meseca koje objašnjavaju "zaostalim dugovanjem" u šta ja ne verujem, pre sam mišljenja da stanari plaćaju struju koju troše mašine za izgradnju III faze, ali ajde da vidimo šta će da bude na sledećem računu.
 
Jel moze neko da slika racun sa tom famoznom zajednickom strujom navedenom ?


Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 
Pozdrav svima, koliko placate zajednicku struju za garazno mesto?
 
Pozdrav saborci,

Moze li neko potvrditi ovde da li je dobio poziv na primoptedaju stana u III fazi ?
Koliko sam obavesten iz prodaje svi stanovi su gotovi i trenutno se radi primopredaja.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 
Vec se ljudi useljavaju...
Al nemaju formiranu stambenu zajednicu.
Investitor je 3.fazi obecao 0.5e/m2 stana da placaju facility troskove, tako da ce bas biti zanimljivo kad prethodno useljene 4 zgrade budu placale skoro pa duplo...
Vrlo perfidno
 
To neće biti moguće.

Ako je "subvencionisana" cena za I i II fazu bila 0.25e/m2 (navodno sa 50% popusta), sada sa 0.5e/m2 imamo tržišnu cenu koštanja troškova održavanja (koja je po obećanju investitora trebalo da se plaća tek nakon završetka izgradnje celog kompleksa).

Da vidimo koji to profesionalni upravnik, prinudni upravnik ili upravnik može da pristane na višu cenu istih troškova za I i II fazu, od onih koji će važiti za III fazu i kako će to moći da opravda.

Može da pristane samo ako će on da ih plaća
 
Možda je ovo nameštaljka za stanare lll faze, u smislu da će neko vreme plaćati o,5e m2 , a posle će im povećati cenu kao što su uradili za l i ll fazu. Cena održavanja od o,7e m2 koju traže za l i ll fazu je previsoka jer samim uključivanjem lll faze troškovi treba da se smanje jer su recepcija i obezbeđenje jedinstveni za sve... I nema logike da u istom kompleksu postoje različite cene održavanja.
 
Cena održavanja za I i II fazu je još uvek 0.25 e/m2 a novog ugovora za sada nema. 0.7 e/m2 sa dolaskom III faze nema nikakve tržišne logike
 
Ako neko iz prodaje "duži" forum, možda ne bi bilo loše da dojavi renomiranom investitoru i glavnom izvođaču da im podizvođači ceo dan danas pogrešno montiraju i ankerišu stubove na ponosu i diki celog kondominijuma Voždove kapije - prvom terenu za padel u Srbiji. Nakon opsežnog i dugotrajnog (15 min) istraživanja po dubinama Jutjuba i Gugla javilo mi se da je u igri padel neophodno da bočne površine/zidovi terena budu ravni KA terenu, a nikako ka spoljnom svetu. Ovi današnji radovi ne vode u tom pravcu... A pošto ima još dosta stubova koje valja montirati, možda je dobra ideja da se njihova montaža ne nastavi na ovaj način. U pogrešnom vozu, sve su stanice pogrešne. :sesir:
 
Ma neka ostave ovako jer ako krenu da ispravljaju sve greške biće nam zajednička struja na Infostanu po 100 evra mesečno...NE KRADITE NAM VIŠE STRUJU!!! Znamo da čitate forum
 
Gledam juče i nešto čudno mi izgleda nov pristup podzemnim garažama iz Generala Rašića. Logično bi bilo da nov ulaz/izlaz iz garaže bude dostupan svim stanovnicima kompleksa. A kako sada stvari stoje to neće biti moguće. Kada se prate obeležene strelice kretanja stiže se do zida ili obeleženog parking mesta. Kao neki lavirint. Ali videćemo šta će biti na kraju. Možda nas iznenade dobro urađenom saobraćajnom komunikacijom unutar podzemne garaže.
 
Tako je. Ulaz kroz tu kapiju vodi do svega nekoliko parking mesta. Nije spojen s ostatkom garaze.
 
A evo jos jednog remek dela iz 3. faze. Lamela koja je otvorena za useljenje.

 
Veca68":1uilwmrl je napisao(la):
Gledam juče i nešto čudno mi izgleda nov pristup podzemnim garažama iz Generala Rašića. Logično bi bilo da nov ulaz/izlaz iz garaže bude dostupan svim stanovnicima kompleksa. A kako sada stvari stoje to neće biti moguće. Kada se prate obeležene strelice kretanja stiže se do zida ili obeleženog parking mesta. Kao neki lavirint. Ali videćemo šta će biti na kraju. Možda nas iznenade dobro urađenom saobraćajnom komunikacijom unutar podzemne garaže.
Taj zid od blokova je "privremenog karaktera" što bi se reklo. Odvaja deo garaže III faze koji je završen i deo garaže III faze koji će biti završen na proleće sa završetkom zgrade 6. Do tad će ulaz moći da se koristi samo ako se vozi preko tri parking mesta na koja "vodi" put od ulaza, uz neku privremenu horizontalnu signalizaciju.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
 
Lepo je kad ima ko da te čuje i odmah ispravi grešku... :D

Ima nade za budućnost padela u Srbiji...
 
Onda je najbolje da za sve probleme pišemo ovde, pošto kroz mail-ove, usmenu komunikaciju i preko telefona, niko me odgovara i ne preduzima nikakve akcije...
 
Renomirani izvođač ExIng, renomiranog investitora Shikun & Binui, ne može nikako drugačije da organizuje radove, nego baš za nedelju čuva radove na najbučnijim pozicijama!? Od ranog jutra (7h) pa sve do sad 14.40 (i ko zna do kad), lome beton pneumatskim bušilicama, ili kako se već zove ova mašina.
34d81b4b46f8d5e90234a1d81039a146.jpg
8abbc78ef3460d030bb61ab83f1c15b7.jpg


Sent from my STF-L09 using Tapatalk
 
Jesu li i dalje na portirnici?

Rekla bih da nemaju vise ugovor da tu rade niti da trose resurse koje placaju stanari 1. I 2 faze
 
Verovatno imaju ugovor da održavaju lll fazu.
A inače je sve komplikovano. Sada se SZ l i ll faze dogovaraju o firmi održavanja i ceni. Na glasanju su dve opcije:1.opcija je plaćanje po stanu/lokalu a 2.opcija je plaćanje po m2(kako je u kupoprodajnom ugovoru) i kako je do sada plaćano. I čeka se ishod.
A u međuvremenu se ne zna da li će se čistiti zgrade, garaže, dvorište.
Ovakav vid kolektivnog života(kondominijum) je nov kod nas i koliko vidim teško je to uskladiti. Nadajmo se da će izaći na dobro, inače nam život u takvoj zajednici neće biti onakav kakav smo očekivali pri kupovini stanova (da bude sređeno, čisto,organizovano). Premda mnogo toga zavisi i od nas stanara, da se poštuje red i dogovor i da svako doprinese da se taj red ispoštuje.
 
Vrh