Šta je novo?

Voždove Kapije [ Stambeno poslovni kompleks | 70 000 m² ]

Da li neko zna kada će se knjižiti stanovi iz druge faze? I da li se investitor uknjizio na prvu fazu a stanari prve faze na svoje stanove?
 
Zamolio bih nekoga ko kupuje stan u trećoj fazi da mi se javi preko privatnog inboxa u vezi sa prilozima koji dolaze uz glavni kupoprodajni ugovor.
 
Evo kako gospodari investitor NASIM vlasnistvom - iako su nam pri kupovini stanova govorili da ce firma koju oni nametnu odrzavati komplex po ceni od 0.25e/m2stana, a DOKLE GOD JE NASELJE VK GRADILISTE.

Tadasnja procena je bila da cemo ziveti 5 godina na gradilistu. Naravno, promenili su planove, umesto 7-10 spratnih zgrada, zidace tri 17-spratnice, a i umanjili zajednicko dvoriste sa 7000m2 na 6000m2....ko zna koliko godina ce ovde jos biti gradiliste...

...Sta reci, alavi za profitom, pogazili su to sto su nam pricali i preko svog coveka kojeg su nam nametnuli na poziciju "PROFESIONALNOG" UPRAVNIKA, lepo i bez pogovora nas obavestavaju da prekidaju saradnje, ...a misle da ce nam i upravnik ostati u amanet.....
 
Da dodam da kanalizacija uopste nije pripremljena za 1000stanova, nije sposobna da izdrzi ni ostednju kisu, sve su nam se izlivale kisnica i fekalije po automobilima, to se svuda raznosilo, poplavili lokali, nabrekle cevi i izbijalo kroz trotoare...fekalije...kisnica....
 
Valjda je uslov da dobiju upotrebnu za III fazu i to da prošire kanalizaciju...

A za tačke dnevnog reda nemam reči... pod 1 je još jedna u nizu njihovih obmana kupaca. Priča je bila da je subvencija dok god traje izgradnja tj. nekih 5 godina a na kraju ispada nekih 1,5 godina i to za stanare I faze. Za tačku 2 ne bih ni glasao a još manje potpisivao neki zapisnik ovim prevarantima. Na sve što su nas izvarali treba da glasamo da im damo još novca na raspolaganje i upravljanje...super. :notok:

Pod razno bih dodao smenu upravnika i svih koji rade za investitora od 01.01.2020...

Možda bi trebalo da rezimiramo sve prevare od početka... od parketa, izgleda kompleksa, izmene PDR-a, ostava... Investitor nam je kao dnevno-politička scena, jedna afera smenjuje drugu pa se na kraju pola zaboravi :bash:
 
Šta nije u redu sa La Presidentom? U naselju Gornji grad Zemun stanari su sami izabrali ovog profesionalnog upravnika.
 
Mi nismo... Nametnuo rešenje kao i neke druge stvari... +Osnovana sumnja da mu bliske osobe rade za investitora što je, ako je tako, jasno sukob interesa.
A i o ekspeditivnosti se priča već neko vreme... Tako da ima toga...
 
Sanja Maćešić, žena Vladimira Maćešića, upravnika, je vlasnik La presidente, i zaposlena kao predstavnik prodaje u CBS-u.
 
To mi je jasno i slažem se da nije u redu, ali me interesuje gde su greške u njihovom radu? Šta rade loše?
 
GOGIŠA predlažem Vam da se raspitate kod stanara stambene zajednice u ulici Stanoja Glavaša 18, Central Garden zašto su podneli Sudu časti Privredne komore Srbije prijavu protiv Sanje Macesic i La Presidente.
 
Pomalo grese, pomalo ne...
Al sad sam pozelela da vam ih preporucim kao prinudne pardon profesionalne upravnike zgrade, pa da ih vi lepo proucite i sa nama podelite vase cenjene utiske
 
Ulixes":xu553670 je napisao(la):
Pomalo grese, pomalo ne...
Al sad sam pozelela da vam ih preporucim kao prinudne pardon profesionalne upravnike zgrade, pa da ih vi lepo proucite i sa nama podelite vase cenjene utiske
Ako imamo konkretne stvari sa kojima mozemo da izadjemo pred stanare mozda bi sprecili odabir ovog upravnika. Ali vidim da niste voljni pomoci... Stvarno mi nije jasno zasto? Sta je tako tesko napisati sta tacno be rade kako treba da radi profesionalni upravnik?
 
Čestitke investitoru i kapa dole na umeću! Upravo su dobili lokacijske uslove za soliter od Pr+17 spratova! Dve godine truda se isplatile!
3ce2f164f81fa6b1b2d41124fae1c296.jpg
//cloud.tapatalk.com/s/5d94856...и - Верзија за објављивање_20191002124429.pdf

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=665456#p665456:237jymfj je napisao(la):
Gogiša » Uto Okt 01, 2019 2:23 pm[/url]":237jymfj]
Ulixes":237jymfj je napisao(la):
Pomalo grese, pomalo ne...
Al sad sam pozelela da vam ih preporucim kao prinudne pardon profesionalne upravnike zgrade, pa da ih vi lepo proucite i sa nama podelite vase cenjene utiske
Ako imamo konkretne stvari sa kojima mozemo da izadjemo pred stanare mozda bi sprecili odabir ovog upravnika. Ali vidim da niste voljni pomoci... Stvarno mi nije jasno zasto? Sta je tako tesko napisati sta tacno be rade kako treba da radi profesionalni upravnik?

Gogiša, to je ono "ako nam ne veruješ na reč onda i ne zaslužuješ da znaš detalje / da ti bude bolje nego nama".
Klasično forumaško milo za drago.
 
Pustite eNate sad forumaška posla, nego dajte neku pohvalu za soliter, sad je pravi trenutak...

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
 
Mala digresija u vezi cene odrzavanja o kojoj se pisalo... Koliko vidim u lokacijskim uslovima stoji da su ovi objekti zapravo 4 faza projekta. Dakle, nema govora o tome da je projekat gotov i da mogu da krenu da vam tarifiraju punu cenu za odrzavanje... Cak se i pominje da je predvidjeno unutrasnje uredjenje koje predstavlja funkcionalni nastavak prostora iz prethodnih faza.

У новопројектованом делу комплекса, у унутрашњем дворишту планира се партерно уређење, које представља функционални и ибликовни наставак уређеног парковског простора фаза I-III. Унутрашње двориште намењено је коришћењу станара, док су уређене слободне површине уз интерне саобраћајнице, ка локалима, планиране као јавне.
 
Meni je rečeno u njihovoj kancelariji da će soliteri biti građeni svaki u svojoj posebnoj fazi - dakle, biće i 4. i 5. i 6. faza. A ono na šta treba obratiti pažnju u ovim lokacijskim (pored brojnih drugih stvari, naravno) je i kome su izdati. Napisano je da se izdaju firmi "Novi dom" d.o.o. Firma koja do sada radi na projektu je Novi Dom Red d.o.o. Ovo može biti i greška u dokumentu (koju bi morali da ispravljaju) ili znači da su otvorili novu firmu koja će da nastavi sa projektom, a dosadašnja sa 100 dinara kapitala će da bude "garant" kupcima u prve tri faze za izvedene radove. Nadam se da je u pitanju samo greška u dokumentu.
 
Koliko vidim u APR, pod "Novi Dom" sa slicnim nazivom u Beogradu postoji samo "Kompanija Novi Dom doo" ali naravno sa drugom adresom i vlasnickom strukturom. Sa ovom adresom u APR, i na ovoj parceli KP 7670/1 sa svim svojim posebnim delovima stoji da je u vlasnistvu "Novi Dom Red doo". Tako da mi ovo deluje kao propust u Ministarstvu pri izdavanju, ali treba proveriti svakako. Prosto neverovatno da ne navode maticni broj firme kojoj izdaju uslove...
 
Čestitke! Veliki napredak! III faza je izgrađena do 10 sprata bez građevinke dozvole, čak i bez lokacijskih uslova. II faza ima upotrebnu ali i probleme sa uknjižbom. Idemo u svetlu budućnost sa četvrtom fazom i problemima prve tri
 
Koga zanima kako ce izgledati kompleks sa soliterima, moze videti na slici sa reklame... negde u magli...
 
Lokacijski uslovi za 4. fazu pokazuju da će dvorište svih faza biti zajedničko. Koja je logika da na manjoj P dvorišta a sa mnogo većim brojem stanova za koje će se plaćati održavanje bude povećana cena održavanja. Pogotovo dok se grade soliteri od 17 spratova, to će trajati godinama i prljace se sa gradilista i neće moći da se koristi deo dvorišta ka gradilištu. Sa sedamnaestog sprata može da padne svašta na glavu deci u oazi mira kako nazivaju VK. Jedini cilj povećanja cena je nečiji profit.Da li ćemo to dozvoliti? A to važi i za 3 solitera koji prvobitno nisu predviđeni i nisu prezentovani kupcima koji su tim činom prevareni. Zašto u lokacijskim uslovima nije predviđena stavka - uticaj na životnu sredinu?! I ko odobrava gradnju tih duhova od po 17 spratova a da prethodno nije regulisana infrastruktura ( kanalizacija, vodovod, saobraćaj...) .Vojvode Stepe i okolne ulice oko VK su uske i neprilagođene tolikom broju vozila. Biće mnogo problema. Niko ne razmišlja o stanarima već o svom profitu.
 
Vrh