Šta je novo?

Voždove Kapije [ Stambeno poslovni kompleks | 70 000 m² ]

Комшије, а има ли неко план како ће изгледати цело двориште? Постирајте плиз овде. Хвала.

Отправлено с моего TA-1021 через Tapatalk

Ne znam koliko je pametno da trazite kosarkasko igraliste umesto ovoga koje je predvidjeno. Basket je tip buke koji nikako ne bih voleo da imam u zatvorenom dvoristu (proveo sam godine kao dete igrajuci basket u dvoristu, secam se ne bas prijatnih scena sa komsijama). Tenis na travi je potpuno druga prica, loptica ne pravi ni upola toliko jak zvuk kao kosarskaska lopta na betonu, da ne spominjem viku koju proizvodi 10 ljudi dok igraju kosarku/basket.

Ako vec mora neko igraliste uopste unutar dvorista, paddle tenis mi deluje kao bolja opcija. I nekako imam utisak da je ovaj vid rekreacije mogu podjednako da koriste i muskarci i zene, od 15-65 godina, za razliku od fudbalskog ili basket terena.

Postoji samo stari plan koji je bio neka vrsta mamca za prve kupce. Ali on više nije aktuelan, a novi nije obelodanjen. Izvesno je samo da će dvorište biti manje. U junu ili julu je ovde objavljen stari plan, ne bih zatrpavao temu ponovo sa istim sadržajem, tim pre što nije aktuelan.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

frode":2lzwqc2s je napisao(la):
Postoji samo stari plan koji je bio neka vrsta mamca za prve kupce. Ali on više nije aktuelan, a novi nije obelodanjen. Izvesno je samo da će dvorište biti manje. U junu ili julu je ovde objavljen stari plan, ne bih zatrpavao temu ponovo sa istim sadržajem, tim pre što nije aktuelan.

Хвала! Потражићу уназад. А поводом буке од терена баш нисам ни помислила... размишљајући само о томе да ће ми дете играти фудбал на том терену са комшијском децом. Или муж са комшијама. Можда ће сви имати обзира да не праве превелику галаму...А са друге стране и базен и теретана нису далеко хвала Богу. Подржаћемо већину :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558278#p558278:1mj5wzbw je napisao(la):
Pupsik » 09 Aug 2018 02:45 pm[/url]":1mj5wzbw]Можда ће сви имати обзира да не праве превелику галаму...
Uzdate se u zdrav razum. Nadam se da ste u pravu, ali znate kako statistika funkcionise kada su veliki brojevi ljudi u pitanju... ;)

На згради 10 праве фасаду. Сликао муж данас.

Džaba im fasada kad ni posle tri meseca nisu izvršili funkcionalne primopredaje za 40-50% stanova iz prve faze...

У градској управи управо је почео Јавни увид у измењени План детаљне регулације за парцелу на којој се граде Вождове капије. Јавни увид траје до 10.9, а седница на којој ће се разматрати приговори заказана је за 20.9. Верујем да ће ова тема занимати и људе који су већ купили станове и који о томе размишљају.

Овако на први поглед, максимална дозвољена висина за три самостојеће зграде на ВСтепе је више него дупло већа од зграда 7 и 8 из прве фазе, значи мин. 16 спратова. Делује ми да се и трима зградама из треће фазе омогућава мало већа спратност од прве и друге фазе.

Буквално све што је важило уочи продаје прве фазе и рекламирања комплекса као безмало зелене оазе сад пада у воду.

Планира се повећање броја стамбених јединица за преко 30%, са планираних 700тинак на око 950. Наравно, уз значајно смањење дворишта.

Планирана су и два вртића од по макс. 80 деце и површина на отвореном која је намењена у ту сврху.

Овде је линк са комплетном документацијом, кога интересује:

http://www.beograd.rs/cir/gradski-oglas ... -rasica_2/

А ево и понеког скриншота
4a531bc85503f9869ad3548d551fb88a.jpg
1acaee57398874f9c009f81a77c708ae.jpg
3348a342e0c26ba08973284eb3e2bb83.jpg
12d251e69d521608efa7e6b54fb0affe.jpg
e21e5d9ce91f57a6e569f6c90e0843ec.jpg
527368bbd5bbb703628c6f9b6ebdc0b5.jpg
c4a072de05639a371d7b772e8b7f903f.jpg
d04713982f834a4f9855690761e7de96.jpg
3ccf166647342c2c4251586ad6aa1ab9.jpg

Inače su dodatno podigli cene.
Ponuda koju su mi slali na e-mejl je u roku od 5 dana povećana 5% dok sam stigao direktno da svratim do prodajne kancelarije.
Ono malo preostalih trosobnih na prvom spratu je već otišlo na 1893EUR/m2.
Alavost preko svake mere.

Nije alavost nego ponuda i potražnja. 2000 evra za tu lokaciju je van svake pameti ako se uzme u obzir da se tu novogradnje (istina ne sa privatnim parkom) kreću oko 1500.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558876#p558876:3bz2989z je napisao(la):
cloud041 » Ned Avg 12, 2018 12:26 pm[/url]":3bz2989z]Nije alavost nego ponuda i potražnja. 2000 evra za tu lokaciju je van svake pameti ako se uzme u obzir da se tu novogradnje (istina ne sa privatnim parkom) kreću oko 1500.
Ma slažem se da je to ponuda-potražnja, ali u momentu kad se već rasprodaju poslednji stanovi iz faze 2, podizanje cene je čista alavost - iovako su debelo u plusu. Pominjali jesu neka unapredjenja u trećoj fazi (bolje klima uredjaje - Gorenje je realno drugorazredan uredjaj), ali ne mogu poboljšanja u trećoj da naplaćuju kupcima iz prve i druge faze, to je čist bezobrazluk.

džagi":1l4xxto3 je napisao(la):
Džaba im fasada kad ni posle tri meseca nisu izvršili funkcionalne primopredaje za 40-50% stanova iz prve faze...
Kako stvari stoje, stanari iz 1 faze ce se zaista useliti u najboljem slucaju do zavrsetka 2 faze. Uvece u celom kompleksu ne gori svetlo u vise od 10 stanova. Preko dana se u zgradama mogu videti uglavnom radnici koji "tretitaju" parket ili ga menjaju i po neko ko unosi belu tehniku i namestaj.

Imajuci u vidu probleme i propuste koji su napravljeni u 1 fazi i nacin na koji se resavaju kao i brzina kojom se resavaju, a prva faza treba da im bude neke vrsta "reference" za dalju prodaju, nije jasno kako planiraju da prodaju mnogo vise stanova nego sto je inicijalno planirano i jos po dosta visim cenama. Gorenje klima uredjaji su najmanji problem.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558883#p558883:tdinxxg5 je napisao(la):
IS27 » Ned Avg 12, 2018 1:11 pm[/url]":tdinxxg5]
džagi":tdinxxg5 je napisao(la):
Kako stvari stoje, stanari iz 1 faze ce se zaista useliti u najboljem slucaju do zavrsetka 2 faze. Uvece u celom kompleksu ne gori svetlo u vise od 10 stanova. Preko dana se u zgradama mogu videti uglavnom radnici koji "tretitaju" parket ili ga menjaju i po neko ko unosi belu tehniku i namestaj.

Imajuci u vidu probleme i propuste koji su napravljeni u 1 fazi i nacin na koji se resavaju kao i brzina kojom se resavaju, a prva faza treba da im bude neke vrsta "reference" za dalju prodaju, nije jasno kako planiraju da prodaju mnogo vise stanova nego sto je inicijalno planirano i jos po dosta visim cenama. Gorenje klima uredjaji su najmanji problem.

Uzeh klime kao jedan primer, Daikin multisplit umesto 2 x pojedinačne druge klase nije zanemarljivo zbog prostora na terasi, buke itd.

dekius":3fjb21s4 je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558883#p558883 je napisao(la):
IS27 » Ned Avg 12, 2018 1:11 pm[/url]":3fjb21s4]
džagi":3fjb21s4 je napisao(la):

Uzeh klime kao jedan primer, Daikin multisplit umesto 2 x pojedinačne druge klase nije zanemarljivo zbog prostora na terasi, buke itd.
Ako uzmemo u obzir razliku u ceni kvadrata izmedju 1 i 2 faze, a u 3 ce verovatno biti jos vise cene - mislim da je definitivno zanemarljivo. I u 1 fazi je bilo moguce uz doplatu uzeti daikin klimu sa jednom spoljnjom jedinicom i ako se ne varam doplata za to zadovoljstvo je bila nekih 700-800EUR.

Takodje kad imate jednu terasu kao sto je slucaj sa svim stanovima osim penthouse-a koliko mi se cini bilo da imate 1 ili 2 spoljne jedinice klime na terasi, boravak na istoj nije moguć ukoliko klime rade, odnosno sve je moguće ali neće biti prijatno.

Svakako da su daikin klime mnogo bolje i da je daleko bolje imati jednu umesto dve spoljne jedinice.

Klime su skroz OK. Ja sam mislio da dam se zeznuo što nisam doplatio za daikin ali iskreno od kako sam se uselio (konacno) baš sam zadovoljan sa klimom. Mnogo su bolje nego što sam očekivao. Lepo tiho rade iako nisu inverter.

NonForumMan":2388tv8s je napisao(la):
Klime su skroz OK. Ja sam mislio da dam se zeznuo što nisam doplatio za daikin ali iskreno od kako sam se uselio (konacno) baš sam zadovoljan sa klimom. Mnogo su bolje nego što sam očekivao. Lepo tiho rade iako nisu inverter.
Хвала Богу да су наше комшије станари задовољни, јер ми више мука да читам негативне коментаре од људи који не живе и не планирају да живе у нашем комплексу. Звучи као у басни са лисицом и киселим виноградом. И ово вам ту не ваља, и оно вам ту не ваља...ко коментари конкуренције. Једно је коментар frode који каже све је ок, али да, проблем је код паркета, вако или онако решавамо, а друго је "еј климе су вам јефтине, гаражни место вам је скупо, куће поред накарадне, локација безвезе....ваљда нисмо идиоти комплетни кад смо се толико школовали да можемо да зарадимо за стан у комплексу. Вероватно свесно доносимо такве одлуке...

Мој вам је савет као будућој комшиници, кад ме већ поменусте, да што пре скинете ружичасте наочаре и да не идеализујете комплекс. Има пуно добрих ствари, али и доста проблема, мана и пр навлакуша. Наравно, различити људи различито вреднују ствари, али мој вам је комшијски савет да будете врло опрезни и да кажем, трезвени кад су ВК у питању.

frode":2daoehnq je napisao(la):
Мој вам је савет као будућој комшиници, кад ме већ поменусте, да што пре скинете ружичасте наочаре и да не идеализујете комплекс. Има пуно добрих ствари, али и доста проблема, мана и пр навлакуша. Наравно, различити људи различито вреднују ствари, али мој вам је комшијски савет да будете врло опрезни и да кажем, трезвени кад су ВК у питању.

Јесам, хвала на савету. Не смета кад људи, који живе или планирају да живе у комплексу пишу о својим искуствима, позитивним или негативним. Све је наравно релативно. На пример нама супер што ће бити вртићи, некоме је то катастрофа ко не воли децу. Некоме мање социјалном супер терен за тенис, некоме друштвеном боље терен за групне спортове. Смета само кад се критика презентује у форми омаловажавања наше интелигенције "па ви сте луди што дајете 2000 евра за квадрат, кад су ту новоградње по 1500". Не могу да замислим како изгледа човек који инвестира у стан 100000+ хиљада, а да није претходно извагао све "за" и "против", и лепо погледао тржиште града. Ми смо узели стан у оној комплектацији у којој је био, због касније фазе и нама су ок и врста климе и керамика и све остало што смо видели и сложили се за ту цену. Наравно да се слажем да су допустили ужасну грешку са том вашом Сагом и баш ми је жао, али дешава се. Ко ради тај и греши. И оптимистичан поглед на ствари, какав има наша породица нису "розе наочаре" него здрав однос према животу. Некоме је чаша пола пуна, а некоме пола празна. Живот мора да је тужан и непријатан кад ти све не ваља...надам се да се никад нећу тако осећати.

Верујте, био сам још много оптимистичнији него што ми ви сад делујете, зато вам и кажем :)
И кад већ помињемо тих 100.000+ знам да нема ни теоријске шансе да би поново отишле на ту страну. Али то сам само ја, има сигурно и људи који другачије размишљају... :)

Pupsik":3sdjpmnj je napisao(la):
NonForumMan":3sdjpmnj je napisao(la):
Хвала Богу да су наше комшије станари задовољни, јер ми више мука да читам негативне коментаре од људи који не живе и не планирају да живе у нашем комплексу. Звучи као у басни са лисицом и киселим виноградом. И ово вам ту не ваља, и оно вам ту не ваља...ко коментари конкуренције. Једно је коментар frode који каже све је ок, али да, проблем је код паркета, вако или онако решавамо, а друго је "еј климе су вам јефтине, гаражни место вам је скупо, куће поред накарадне, локација безвезе....ваљда нисмо идиоти комплетни кад смо се толико школовали да можемо да зарадимо за стан у комплексу. Вероватно свесно доносимо такве одлуке...

Pozdrav od komsije stanara :) Doduše još smo u procesu useljenja koje se odužilo - ne našom krivicom.

Inače sam u ranim 30tim godinama, novac za kupovinu stana nije dobijen na poklon/ nasledjen itd., po prirodi sam optimista i imam vrlo zdrav pogled na svet i na život uopšte :)

Kao što je drugi komšija rekao, što pre skinete ružičaste naočare prema ovom investitoru a i inače prema svim investitorima to bolje za vas. Zaista prijateljski savet bez i malo sarkazma. Za sledeću kupovinu stana, 10 puta ću razmisliti pre nego što se odlučim da kupim nešto u izgradnji, pa i od raznih "renomiranih" investitora.

Treba razmotriti i jedno tehničko ali veoma značajno pitanje. Ako se umesto reklamiranih 700 stanova u kondominijumu sada planira 950 stanova, šta je sa parking prostorom?

I gde će ti silni automobili ulaziti i izlaziti iz garaža?

Prema postojećoj skici kompleksa, koja je deljena kupcima u VK, planirana su samo dva ulaza / izlaza, jedan iz Generala Rašića a drugi iz Otokara Keršovanija...

Samo dva ulaza / izlaza iz garaža na 950 stanova?

Vrh