Šta je novo?

Voždove Kapije [ Stambeno poslovni kompleks | 70 000 m² ]

Lepo je napisao - izvedena kvadratura koja je snimljena na terenu. Svrha upotrebne dozvole je da se na terenu snimi kakvo je stanje izvedenog objekta. Da li ima više spratova, da li su stanovi u podrumu, i sl. biseri.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
 
Ja ne mogu da govorim o upotrebnoj dozvoli, ali mogu o Zapisniku o tehničkom pregledu CG, koji mi je investitor dostavio na zahtev i koji je prosleđen veoma stručnom licu. E to stručno lice mi je saopštilo da su u Zapisniku date površine po projektu, a ne površine koje su dobijene merenjem prostorija na licu mesta, te da su zatvorene projektovane površine umanjene za 3%
 
Što se tiče nezadovoljnih parketom, preporučujem svima da potraže preko Instituta za standardizaciju Srbije srpski standard za parket od masivnog drveta - klasifikacija hrastovih parketnih daščica, koji je identičan sa jednim međunarodnim standardom. Morate da se obratite Institutu, jer on isključivo poseduje autorska prava za srpske standarde i srodne dokumente, kao i za njihovu distribuciju.
 
Svaka cast njima ako prodaju ijedan stan u trecoj fazi nakon svega ovoga. Poslednjih 10 strana je samo navodjenje ozbiljnih problema koje su ljudi imali. Nigde nema pozitivnih postova tipa: ispostovali su rok, zavrsili su ispravke na vreme, dobio sam stan velicine koje sam inicijalno kupio, dobio sam parket koji sam kupio itd. A poprilicno visokom cenom kvadrata smo ocekivali da se ispuni BAR ugovoreno a ne da moramo i za to da se borimo....
 
Sto se tice kvadrature tu je sve jasno.
Zakon o planiranju i izgradnji clan 124 nalaze izradu Projekta izvedenog stanja.
Clan 158, kada se izda upotrebna dozvola nadlezni organ katastru salje Elaborat geodetskih radova za izvedeni objekat na osnovu kog se upisuje kvadratura i dobija kucni broj.
Sa investitorom se potpisuje aneks ugovora o razlici izmedju dobijenih i projektovanih kvadrata i prema dogovoru se vrse novcane naknade zavisno od toga da li je kvadratura veca ili manja.
 
Ovo praktično znači da možete da ih tužite za svaki kvadrat manje, obzirom da je odredba ugovora suprotna zakonu...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
 
Odredba ugovora nije nezakonita, stvar je ugovornih strana da li ce se nesto novcano nadoknadjivati ili ne, ili na koji nacin.
Odredba je samo besmislena, vremenom usla kao standard velikog broja investitora jer se pokazala dobrom za njih, a prihvatljivom za kupce.
Ukoliko je prihvataju, kupci samo u startu treba da ukalkulisu dodatni trosak koji se uglavnom ispostavi kao realan.
 
Pozdrav svima..
Zanima me vase misljenje povodom hoblovanja parketa koji se uvio posle postavljanja na vlaznu povrsinu. Da li ovo moze da bude OK resenje ili ce to za par godina da krene da krcka i pucka i slicno?
Hvala
 
Kopa se rupa za III fazu na uglu Bilećke i Generala Rašića. Malo neuobičajeno s obzirom da još nisu dobijeni lokacijski uslovi od Gradskog sekretarijata za urbanizam. Zemljanim radovima i za I i za II fazu prethodili su lokacijski uslovi.
a609f5b14978b5df1014f9e82cb970a4.jpg


Sent from my STF-L09 using Tapatalk
 
LJudi, sta je ovo, da li samo mene vozaju ovako, nikad nista konkretno, sve kao neki "strucni tim", "posveceni svakom detalju", najvazniji im zadovoljni kupci???? Nema z od zadovoljan....

Prodje mi celo leto u besmislenim prepiskama, imam utisak bas ih brigsa, moje pare uzeli pa na odmor...
 
Tuš kanalica je zapušena
Bojler nije onaj koji smo dogovorili - Ariston 120l već 100l
Spoljnja jedinica inverter Daikin klime i dalje nije ugradjena prema proizvodjackoj specifikaciji, da levim delom bude 30cm odmaknuta od prepreke.
U maskama spoljnjih klima su se nastanili strsnjenovi, po meni, maske su apsolutni višak.
 
Ako je klima unutar maske, nikako ne može biti odmaknuta od prepreke...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
 
Maska mora jer grad zahtjeva a mislim da se to zalijevi dio moze ispostovati tih 30 cm
 
Nisu neke grube zamerke, tus kanalica je po meni neprakticna i cesto ce se zapusavati i mora cesto cistiti, estetski jako lepa stvar.
Ako je bojler u ugovoru veci, mislim da ce ga zameniti.
I strsljenovi su lako resivi.

Jel to znaci da su generalno radovi dobri, mislim na glavne stvari, kvalitet i funkcionisanje stolarije, parket, kupatilo?
 
U mom stanu je parket odlican, rustik ali dobro uradjen. Imali smo srece kako druge cujem.
Stolarija je sada namontirana kako treba i radi (i to se cekalooooooooo)

Problem je ugovorom nedefinisan trenutak kad primopredaja stana mora da se obavi. Primopredaju mi pricaju da "samo sto nije, vas stan je gotov" a u praxi ne zakazuju, jer i dalje ima gresaka na koje nisu obratili paznju.

Mnoge stvari su mi izasli u susret, ali dzaba sve ako sutra ne mogu tus da koristim, oko glave mi lete strsljenovi a klima crkne jer su je lose montirali.
Verujem da 99,99% stvari moze da se ispravi, pa u Dubaiju od mora napravise kopno u obliku palme...nego sam ja osedela cekajuci....
 
Nije jednostavno kupiti stan, a tesko da bilo kome sve u startu moze biti perfektno.
Stvar nedefinisanja primopredaje je opet stvar ugovora i prihvatanja uslova. Koliko je ovde neko naveo jos nema upotrebne dozvole, a bez nje ne moze biti ni regularne primopredaje jer ne mogu da aktiviraju npr. priljucak na struju. Bez upotrebne dozvole se necete useliti, nisu oni investitor kao sto se po Beogradu radilo na divlje, koriscenje industrijske struje i sl. pa posle prebijanje dugova sa investitorom,...
U novogradnji uvek ima nekih startnih problema, tesko da se uselimo i da sve odjednom radi. Pa prva zima su uglavnom problemi sa grejanjem dok se sistem ne uhoda npr.
Bitno je da one tesko ispravljive stvari budu ispostovane, poput parketa, stolarije, zvucne izolacije (koja ce se tek proveriti vremenom), da li je dobro uradjena hidroizolacija krova, garaza,... Da se ispostuju neki projektovani sadrzaji i sl.
A to sto stave jeftinije slavine ili nesto drugo sto u ugovoru nije naglaseno, a recimo u oglednom stanu predstavljaju kvalitetnije, skupo ce platiti negativnom reklamom u medijima.
 
Kao kupac stana u 2.fazi-ja sam zadovoljan sa svim.Sve sto sam zeleo,ispostovano.Jesu sporiji nego sto treba,vise je sve na moju inicijativu ali je ok.Inace sam puno licno angszovan jer imam duzu listu zeljenih izmena i nekako mi je normal o da sam angazovaniji.Nisam ranije kupovao stan u izgradnji i ne mogu da sudim kako je sve ovo ali za sada kako vidim druge projekre u izgradnji, opremu itd- ovo je jako dobro!
 
Prva faza Jos nije predata kupcima.

Druga faza Jos nije ni izvedena, niti su stanovi predati kupcima, niti je to pecatirano uknjizenjem na ime kupca stana.

Prodaja i osoblje sa kojim kupac ima kontakt su izuzetno atraktivnoj izgleda, ljubazni, obuceni da spustaju konfliktne situacije, i to je to.

Izvinite, cime ste vi tacno zadovoljni? Crtezima? Na kojima je stan oko 3% veci nego sto ce biti u realnosti?
 
Evo čime sama ja zadovoljan, a čime nisam (kupac stana u prvoj fazi):

Nezadovoljan sam sa:
1. Parketom - menja se
2. Dinamikom zamene parketa - moglo je biti mnogo brže
3. Pločice su mogle biti malo bolje ugrađene, ali nije strašno.

Zadovoljan sam sa:
1. Kompletnim izgledom kompleksa, lepo se osećam kada sam tamo
2. Ispoštovali su sve dodatne radove koje sam platio
3. Investicija je sigurna i sa te strane sam miran, već sam dobio sve papire za povrat PDV-a i ostalo.
4. Kvalitet stolarije, kako unutrašnje, tako i spoljašnje je dobar.
5. Izolacija je dobra, buka je minimalna. Zvuci sa gradilišta se čuju, ali nisu iritatni. Hoću reći može da se spava bez problema.
6. Generalno kvalitetom svega sam zadovoljan, sem naravno parketa.
7. Brzo reaguju za sitne reklamacije i u glavnom ih reše u 24h, nekad i brže.

Sve u svemu mislim da je bila prava odluka što sam kupio stan ovde. Ima problema, to stoji, ali realno u ovom delu grada mislim da je ovo i dalje najbolji projekat kad se sve uzme u obzir, ali opet, to je subjektivno.

Savet komšijama, budite dosadni i naporni. Jedino tako se stvari rešavaju kod nas. Ja i dalje tu istu grešku pravim (generalno, ne mislim samo na ovaj projekat), ali u Srbiji kad si dobar i kulturan svi te zeznu i stave na dno liste.
 
Mislim da je korisnik @Ulixes najviše nezadovoljan onim delom gde investitor instistira da postoji prag tolerancije do 3% prilikom merenja površine nepokretnosti, što priznajem i meni bode pomalo oči. Provereno kod drugog investitora dolazi do korigovanja konačne cene ako dođe do bilo kakvog odstupanja.

@NonForumMan - Da li je Vaša kvadratura stana tačna kao u kupoprodajnom ugovoru?

Za ostale stvari lepo je čuti da funkcionišu, ali je pomalo čudno da ni u jednom slučaju nije ispoštovana tačna kvadratura stana ili da pored toliko slučajeva gde je kvadratura na kraju ispala manja, nema baš nijedan kupac da je slučajno dobio za nijansu veću kvadraturu. Ako ima bilo bi super da potvrdi.
 
Nonforum man, s obzirom da ste napisali da Vam menjaju parket u stanu, molim Vas napisite koji parket Vam ugradjuju i kako ste to postigli

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Vrh