Šta je novo?

Viva Residence - [stambeni kompleks]

Ovo po deseti put rasprodato, a i dalje ima stanova u ponudi 🤣, ali ostadoše na vlasti i dovedose projekat do kraja , svaka cast!
Pa nema vlast veze sa tim, biznis bi se nastavio ko god da je na vlasti, samo se menja onaj glavni, ostalo isto...niko ne bi rasturao nesto sto pravi pare, to je realnost.

Sad smo bili sa majstorima sa gradilišta.
1. Sa pločicama su stigli do 8. sprata i one su granitne kao u ugovoru i kažu majstori malo kvalitetnije.
2. Sa parketom su isto do 8. sprata stigli i on je srednja klasa, ništa vau.
3. Stolarija je kaže oni su komentarisali da je baš kvalitetna i balkonska vrata su klizna. S tim što na stranama koje nisu do ulice su povučeš ka sebi pa kliza a na strani do ulice su malo bolji mehanizmi.
4. Sa postavljanjem sanitarija u kupatilu su stigli do nekog čini mi se 5. sprata - vodoinstalateri postavljaju wc šolje, povezuju vodu itd.
5. Debljina zidova između stanova je 25cm - ytong blok i beton.
Što se mene lično tiče nisu rekli ništa gore od onoga što se očekivalo. 😂

Mi kad smo uzeli stan pre nekih 3god je bila priča u agenciji da će da budu lokali potrebni za život - prodavnica, teretana, kafić… sad da li je i dalje tako ne znam ali profesionalni upravnik donosi odluku o tome šta će sve biti od lokala.
Videćemo kako će biti na kraju. Profesionalni upravnik ne donosi odluku o tome šta će biti od lokala već investitor koji je vlasnik lokala. Profesionalni upravnik samo upravlja zgradom i održavanjem iste na osnovu volje stanara to jest vlasnika posebnih delova.

Kada smo kod toga, da li je investitor predložio profesionalnog upravnika?

Videćemo kako će biti na kraju. Profesionalni upravnik ne donosi odluku o tome šta će biti od lokala već investitor koji je vlasnik lokala. Profesionalni upravnik samo upravlja zgradom i održavanjem iste na osnovu volje stanara to jest vlasnika posebnih delova.

Da li se kupci stanova u vezi sa tim uopšte pitaju?

Dobro da, ne piše u ugovoru ali on zajedno sa investitorima na prvoj sednici skupštine na kojoj nas Kupce zastupa Prodavac (na kojoj se između ostalog i zvanično bira profesionalni upravnik) se dogovaraju kome će iznajmiti lokale.
Prodavci unapred znaju koga će za upravnika i na toj prvoj sednici se samo zvanično potvrđuje i dogovaraju se oko održavanja, lokala itd… i to tako funkcioniše u 90% zgrada u Bg. Zato u ugovoru i stoji član 10 tačka 3 stav 1. da smo mi kupci saglasni da nas Prodavac zastupa na toj prvoj skupštini stanara.

Da, ali znajte da u bilo kom trenutku možete smeniti profesionalnog upravnika, ali je to problem na početku jer se stanari ne znaju između sebe. Potrebno vam je 2/3 glasova vlasnika posebnih delova što znači i stanova ali i poslovnog prostora. Ako je investitor vlasnik poslovnog prostora onda on ima glasove.

Vrh