Šta je novo?

"Victory Gardens" - FMP - stambeno poslovni kompleks na Čukaričkoj padini

Pa evo ne znam😂 Zvali banku (posto podizemo kredit) da kazu da moraju da promene datume u ugovoru.. NO COMMENT. Nije ih dobio suprug jos, javljam ishod

To je onda za advokata. Lepo da se raskine ugovor i vrate pare (onima koji su placali rate) do zadnjeg dinara/eura pa neka se cesu po glavi.

I ja sam dao 20% a za kredit sam rekao da necu pre samo kraja gradnje. Videcemo da li ce pokusati da promene. I opet ne vidim kakve banka ima veze sa time, kupac bira koju ce banku uzeti za kredit

I ja sam dao 20% a za kredit sam rekao da necu pre samo kraja gradnje. Videcemo da li ce pokusati da promene. I opet ne vidim kakve banka ima veze sa time, kupac bira koju ce banku uzeti za kredit
Mi smo svakako u Aik, planirali smo kasnije kredit, ali zbog promene posla morali ovako sad ipak. Nema banka veze sa uvogovorom, nego oni zvali licne kontakte da kazu da pre odobrenja promene ugovor sa nama. Nije mi jasno kako neko moze retroaktivno to da menja. Kako si samo 20% dao? Mislis 40% do sada?

Od pocetka sam izabrao opciju 20-80, ja sam u januaru prosle prosle godine na samom pocetku kopanja potpisao ugovor

Da, a nama traze da se promeni ugovor.. Sto znaci da znaju da useljenja nema pre 2027 godine..
Mozes da objasnis ovo?
Kako traze da se promeni ugovor?
Zvao te agent prodaje?
Ukoliko nisi saglasan za to, koje su opcije? Raskid ugovora, povracaj novca… ili nemas opciju, sto mi je nerealno sa pravne strane… cime je kupac zasticen u tom slucaju.. i sta znaci onda overa ugovora u datom momentu, kad je sve definisano…

Ee, pa sad hvatam kontekst tek. Posto je potpisan samo predugovor, ulaskom u kredit se potpisuje ugovor, pa je pomenuto da ugovor tipski sada ima druge datume. Princip rekla bih ako prodje prodje. Imamo pravo da odbijemo i trazimo promenu datuma i to je to. To cemo uraditi.

Ee, pa sad hvatam kontekst tek. Posto je potpisan samo predugovor, ulaskom u kredit se potpisuje ugovor, pa je pomenuto da ugovor tipski sada ima druge datume. Princip rekla bih ako prodje prodje. Imamo pravo da odbijemo i trazimo promenu datuma i to je to. To cemo uraditi.
Koji je novi datum u pitanju? Znas li?

Ja sam ugovor potpisao tek kad sam podigao kredit, odnosno kad je njima legla cela suma... za one rate na pocetku, cini mi se 20% sto sam iskeširao samo smo predugovor overili kod notara, i u tom predugovoru nije bilo nista u vezi ovih 9 meseci i penala... tek kad sam ja počeo malo da dižem galamu dodali smo nacrt ugovora koji je kod notara samo parafiran, ali nije i overen... taj nacrt moze da se menja, on i nije imao sve podatke, više je šablon neki standardan... uglavnom istog dana je njima prebačen kompletan novac kada smo i kod notara overili ugovor... i sad ja više sa victory gardensom nemam ništa, već vraćam rate aik banci (to su tek banditi)... a ako se stan ne zavrsi do septembra 2026 njihova je ugovorna obaveza da plaćaju penale... ne moraju ni tada, ali tada vec mogu da ih tužim, tako da nadam se da neće doći do toga.

Ja licno nisam hteo da dizem kredit toliko unapred, a i za avans od 20% moze odmah ugovor da se potpise, ja imam ugovor a ne predugovor

Nov datum na ugovorima je 31.03.2026. sto znaci da su penali tek od 1.12. Mi imamo predugovor overen kod notara uredno. Placali smo u ratama prve dve (40%) i sada podizemo kredit.
Za ovu opciju sto prica Luka iskreno nisam ni znala😂 Mislila sam da je to samo za kes kupce😁 Sustinski mi je svejedno, ceka me otplata te me ceka. A da su banditi slazem se, mada sve banke su😂 Ali kao moze i u drugim da se podize kredit vec sad? Neko je pisao o tome..

Nov datum na ugovorima je 31.03.2026. sto znaci da su penali tek od 1.12. Mi imamo predugovor overen kod notara uredno. Placali smo u ratama prve dve (40%) i sada podizemo kredit.
Za ovu opciju sto prica Luka iskreno nisam ni znala😂 Mislila sam da je to samo za kes kupce😁 Sustinski mi je svejedno, ceka me otplata te me ceka. A da su banditi slazem se, mada sve banke su😂 Ali kao moze i u drugim da se podize kredit vec sad? Neko je pisao o tome..
Kolko ja znam može bilo koja banka ako je izgradjenost 80%.

A aik banka je kao projektni finansijer dozvoljavala 0% izgradjenosti. To piše na njihovom flajeru, ali u realnosti kad sam ja imao uplaćeno 20% oni su mi tražili da uplatim još 10%. Za moj stan je 10% bila cifra od preko 20 hiljada evra, tako da mi nije bas bilo prijatno... al idu rate, otplatiće se to... ne mogu da kažem da sam u aik dobio loše uslove, jedino neposredno pre odobrenja kredita su ispali bas neprofesionalni... ali kao što ste rekli, takve su banke, na žalost nisam mogao da iskeširam celu sumu...
Ni ja nisam čuo za opciju koju pominje Luka... mada nisam ja neki ekspert, ovo je prvi stan koji kupujem na kredit

Kolko ja znam može bilo koja banka ako je izgradjenost 80%.

A aik banka je kao projektni finansijer dozvoljavala 0% izgradjenosti. To piše na njihovom flajeru, ali u realnosti kad sam ja imao uplaćeno 20% oni su mi tražili da uplatim još 10%. Za moj stan je 10% bila cifra od preko 20 hiljada evra, tako da mi nije bas bilo prijatno... al idu rate, otplatiće se to... ne mogu da kažem da sam u aik dobio loše uslove, jedino neposredno pre odobrenja kredita su ispali bas neprofesionalni... ali kao što ste rekli, takve su banke, na žalost nisam mogao da iskeširam celu sumu...
Ni ja nisam čuo za opciju koju pominje Luka... mada nisam ja neki ekspert, ovo je prvi stan koji kupujem na kredit
Neko je kao spominjao da mogu i druge banke. Ja mislim da su nam uslovi katastrofa, meni je sokantno da ti das 100 posto banci, pritom dajemo skoro 50 posto za ucesce. Verujem da to nema nigde osim u Srbiji😂 Ni ja nisam ekspert s kreditima, ali nista bolje od AIK-a nismo dobili nego sto bi dobio neko ko se ne finansira projektno.

Pozdrav za sve ljude. Juce smo potpisali ugovor NAJNOVIJI DATUM JE 30.06.2025 i nista nije menjano u ugovoru sto se tice penala znaci stoji 9 meseci posle ocekivanog roka. Ako neko jos bude imao iskustva kada ih budu zvali radi promene datuma neka napise da li su i njima stavili ovaj datum i da li su prihvatili, mi nismo mogli odbiti, logicno… Sto se tice radova juce sam prosao i stao, mogu reci da su garaze za ivy gotove a da je za olivu ostalo jos 2 nivoa, dakle 3 su gotova. Nadamo se najboljem :)

Pozdrav za sve ljude. Juce smo potpisali ugovor NAJNOVIJI DATUM JE 30.06.2025 i nista nije menjano u ugovoru sto se tice penala znaci stoji 9 meseci posle ocekivanog roka. Ako neko jos bude imao iskustva kada ih budu zvali radi promene datuma neka napise da li su i njima stavili ovaj datum i da li su prihvatili, mi nismo mogli odbiti, logicno… Sto se tice radova juce sam prosao i stao, mogu reci da su garaze za ivy gotove a da je za olivu ostalo jos 2 nivoa, dakle 3 su gotova. Nadamo se najboljem :)
Zasto niste mogli da odbijete?

Zasto niste mogli da odbijete?
Mogao sam da odbijem ali onda da ne kupim stan, jer kako su rekli to je sada realan datum, i to se stavlja u ugovore e sad zivo me zanima sta ce biti sa ljudima kojima pise decembar da li ce im prepravljati i da li ce oni moci da odbiju.

Mogao sam da odbijem ali onda da ne kupim stan, jer kako su rekli to je sada realan datum, i to se stavlja u ugovore e sad zivo me zanima sta ce biti sa ljudima kojima pise decembar da li ce im prepravljati i da li ce oni moci da odbiju.

Logicno, za sve nove kupce se ogradjuju sa sigurnijim datumima, kupuju vreme… kod nas koji smo ugovore vec potpisali nema nazad i ispravke… tu ce morati da ispostuju ono sto pise i isplacuju penale.. posle 9 meseci od 30.12.2025.
nisam verovala da ce probiti tih 9 meseci… a po ovome sto ste gore naveli za nove kupce, realan rok je prolece 2027 (tad istice 9 meseci za penale)..
zamislite u startu da su nam rekli od februara 2024 useljene ce biti u martu 2027… koliko bi kupaca propustili kojima je to zaista predugacak rok za cekanje..
Jasno mi je da rok iz ugovora nece biti ispostovan, ali bas toliko kasnjenje je zaista nedopustivo i bas razocaravajuce ako tako bude.

Da li ste imali potpisan predugovor u kome je bio 31.12 pa su menjali na ugovoru?jel moguce da se menjaju u ugovoru stavke koje su vec bile definisane u predugovoru? Ako moze to, onda bez problema i cena moze da se menja :)

Pozdrav!
Da li si stan kupio u Ivy ili Olive zgradi?

Da li ste imali potpisan predugovor u kome je bio 31.12 pa su menjali na ugovoru?jel moguce da se menjaju u ugovoru stavke koje su vec bile definisane u predugovoru? Ako moze to, onda bez problema i cena moze da se menja :)
Ja sam taj slucaj, javljam uskoro, ovih dana. Nama je usmeno receno da mozemo da trazimo obzirom da je predugovor takav da nam se izmeni datum na taj stari.

Losa je rezolucija jer je printscr snimka sto mi je poslala drugarica, ali 1. sprat izbio 😁

Prilozi

• IMG_4328.png
    IMG_4328.png
    305 KB · Pregleda: 22
  • IMG_4326.png
    IMG_4326.png
    301,5 KB · Pregleda: 22
Po slikama sa ove teme se vidi da su 16.02. vec bili izliveni odredjeni zidovi ako se uzme da je sada armiranje ploce koja moza da potraje zbog veliki povrsine to je neki prosek od min mesec dana po etazi.
Ovo je sa prizemlje i ima jos 10 spratova ako se ne varam sto je u najboljem slucaju do kraja godine da se ukrovi ova zgrada.

Olaksavajuca okolnost je da ce krenuti paralelno sa ostalim radovima posle 3/4 etaze.

Svakako ima dosta posla od sive faze do useljenja.

Jeste potpisali predugovor ili ugovor? Imali ste predugovor na 31.12.25.? A ugovor na 30.06.2026.? Molim za pojasnjenje 🤣

Gospodo, ja sam pre 20 dana otisao u Kadenu prvi put kada sam pronasao odgovarajuci stan u OLIVIE, istog dana sam potpisao ugovor o rezervaciji ostavio novac i potpisao predugovor da se stan ne ni prodao. Prekljuce sam otisao u Banku proverio uslove kredite i odmah otisao da potpisem ugovor i otvorim racun u banci. I u ugovoru i u predugovoru mi stoji isti datum a to je 30.06 nisam pitao dodatne informacije jer su mi rekli da je taj datum realan za finish prve faze. Po mom misljenju je sledeca godina realan rok i da nece probiti 9. Mesec.

Vrh