S
stex_pb
Guest
Trenutna
Jel se meni ucinilo danas u prolazu ili su u jednom delu po sredini posadili palme neke?
Градови и друштва која имају иоле хумано и здраво планирање, подземне пролазе, чак и ако направе, направе их без иједног степеника, и тако да рампе не буду више од 6%. Степенични, чак и са покретним степеницама и лифтовима подземни пролази отежавају и убијају удобност и вољу за неаутомобилска кретања, укучујући и јавни превоз, са изузетком прилаза возу и метроу, где се јавни превоз не убија. Једини изузетак оправданости степеница (са покретним и лифтовима) су висинске разлике које проистичу из самог рељефа. Рецимо, од Економког факултета до Теразија је здраво размотрити покретне степенице и/или успињачу.Stvarno, jel ima neki validan razlog sto Visnjicka nema i nece imati podzemne prolaze?
То су јуке!Jel se meni ucinilo danas u prolazu ili su u jednom delu po sredini posadili palme neke?
Tačno.Sa novom Slavijom, ponovo bez prolaza, je još gore. Zbog uvučenih pešačkih, pravi se još veće kruženje.
Sada sam izmišljaš krivce, a nisi ispratio događaje još od daleke 2012. Najvažnije Đilas je još bio na vlasti i nije bilo jasnih znakova da će se vlast promeniti. Projekat Slavije na površini bez pešačkih prelaza je ostao nepromenjen za milimetar sa promenom vlasti, što znači da imamo gordo-sujetne planerske vladare iz senke, kojima ni nekadašnji DS ni sadašnji SNS ne mogu ništa. Sam @stf predstavnik lokalne vlasti SNS, pisao je koliko su nemoćni pred institucijama za neke sasvim obične stvari.Kada se pravila nova Slavija, deo ljudi je apelovao na glupe naprdnjake da naprave podzemne prolaze. Kao kontra tome, javila se šaka lujki koji su u otvorenim pismima pisali kako su protiv prolaza i kako su to nehumana rešenja od kojih je svako površinsko bolje. Glupi naprdnjaci su iskoristili to kao izgovor da ih ne ubace. Mada, do dana današnjeg sumnjam da su među kolovođama te ekipe bili neki ubačeni elementi SNSa, koji su služili upravo da naprave utisak kako se neka opozicija ili građanstvo buni protiv podzemnih, pa onda kao SNS povlađuje, a u stvari je SNS od početka zbog škrtarenja a i nesposobnosti, želeo i planirao Slaviju bez podzemnih.
Bilo bi jako interesantno da se nađe neki ''novinar'' pa da ovih dana locira neke od kolovođa tih buna protiv podzemnih, da im pregleda političko angažovanje posle Slavije i najvažnije od svega - da ih pita šta misle o aktuelnom rešenju. Pošto mislim da bi se većina, bar oni koji nisu hardcore SNS, pokajali.
To je onaj čuveni odgovor dat prilikom pitanja novinara zašto se odustalo od gradnje podzemnih prolaza na Slaviji u vgreme radova na rekonstrukciji. Spominjano je više puta na forumu. I nisu oni to odvalili, nego on, bivši zamenik gradonačelnika.Jel su stvarno napredni pajaci i to odvalili?@Bender Rodriguez @SunnyJ
Uz to, kako kaže bivši zamenik gradonačelnika, isti su prevaziđeni i niko ih više ne gradi u svetu.![]()
Kuku men al im se žuri. A ja mislio da je samo noćna mora. Ne znam šta ću pre, dal da se smejem il da plačem od muke.