ProžetVrlinom
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.10.2021.
- Pohvaljen
- 2.739
Sada kopaju ispred otvorenog dela Biga (slikano danas)
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Vezano za voz za Karaburmu, on bi imao skromnu transportnu funkciju, ali važnu saobraćajnu (ukoliko se na Adi Huji ne izgradi neki sega-mega centar univerziteta, industrije, luke, turizma, trgovine, kulture ili tako nešto što povlači mnogo putnika). Od prepolovljene centralne železničke infrastrukture Beograda, jedino Karađorđev park i Vukov spomenik se nalaze u užem i širem centru, Južno od njih imamo nekoliko puta veću tražnju za prevozom nego severno od njih. Sa te strane, radi racionalne organizacije, potrebna je uređena krajnja stanica što bliže Vukovom spomeniku, a Pančevački most je ipak prilaz mostu.BG voz bliže Dunavu, paralelno Višnjičkoj, pa preko Mirijeva dalje, zvuči kao zanimljiva opcija. Međutim, sa ovakvom gradskom vlašću, planiranje, zdrava logika, eksproprijacije, BG voz i metro (čak i ovaj predloženi-nakaradni) deluju kao naučna fantastika i nesavladiva prepreka.
Žuta traka svakako ne isključuje tramvaj, to imamo u Požeškoj, Bulevaru oslobođenja, Ruzveltovoj i još par mesta. U sve tri pomenute tramvaj je znatno manje od polovine transporta u tim žutim trakama. To je vezano sa manjkavostima upravljanja, ali čak i sa sadašnjom situacijom, onaj ko bi tu ukidao tramvaj teško da bi ga mogli nazvati normalnim, i nekim ko razume grad i gradski saobraćaj. Pogotovu što su tramvaji samo do Omladinskog stadiona i Banovog brda tek faze nezavršenih osnovnih krakova tramvajske mreže. Tramvaj je sistem srednjih karakteristika, kapaciteta i ekonomičnosti u eksploataciji između autobusa i metroa, i potpuno odgovara veličini tokova pomenutih 5 grananja istočno i severno od Pančevačkog mosta. Od svih njih jedino Višnjički bulevar ima prostorno-tehničke uslove za relativno jednostavnu i ekonomičnu gradnju, sa vezom sa lokacijom odavno planiranog depoa. Na samom Višnjičkom bulevaru smo imali sa mnogo putnika na stajalištima Pančevački most, Vuka Vrčevića i na početku Mirijevskog bulevara još i pre gradnje tržnih centara, a ništa od toga trenutno nema tramvaj. Kontinuitet planiranja i autobusi 25p, 32 i 74 nam ukazuju na ozbiljnu tražnju na pravcu Vukov spomenik-Rospi ćuprija, a ako tramvaj ne zalazi u Višnjicu i druga naselja, sa druge strane može ići na Slaviju, Sajam...Što se tiče tramvaja, kao neko ko svakodnevno koristi Višnjičku više puta, glasam za treću (2+žuta) traku, pre tramvaja. S obzirom da sam iz prve ruke upoznat do detalja sa situacijom, znam šta će više doneti benefite stanovnicima ovog dela grada.
S obzirom na to šta ima na Dunavu, navedenim naseljima je bolje da se "povuku" što više u brda...Нови Зрењанинац, честитам становницима. Корак у назад силаску Карабурме, Миријева и Лешћа на Дунав.
Danas prosao peske i bas zagledao, ne deluje mi da ce se praviti prolaz tu.Ne bih da dizem paniku, ali izgleda da dobijamo jos jedan semafor... Izgleda mi kao da skidaju ostvro kod ulaza za parking otvorenog Biga.
Pogledajte prilog 156639
Jedva čekam trkanje u ovoj ulici noću. Samo čekam.Dok se čekalo u koloni, par fotki...i da, na poslednjoj se vidi pušteni deo koji je rađen.
Bilo ih je i pre, a sad će tek da ih bude.Jedva čekam trkanje u ovoj ulici noću. Samo čekam.
Ja se jskreno nadam, ne treba nam jos jedan semaforDanas prosao peske i bas zagledao, ne deluje mi da ce se praviti prolaz tu.
Kad je malo jača kiša, poplavljena je cela ulica, zamisli kako bi tek bilo s podzemnim prolazima.Stvarno, jel ima neki validan razlog sto Visnjicka nema i nece imati podzemne prolaze?
A zar ne bi trebalo da tu negde prolazi rektor kolektor?Kad je malo jača kiša, poplavljena je cela ulica, zamisli kako bi tek bilo s podzemnim prolazima.
Jel su stvarno napredni pajaci i to odvalili?@Bender Rodriguez @SunnyJ
Uz to, kako kaže bivši zamenik gradonačelnika, isti su prevaziđeni i niko ih više ne gradi u svetu.
Trebalo bi ali negde je zapelo, kao što uvek, u vezi svega, kod nas zapne.A zar ne bi trebalo da tu negde prolazi rektor kolektor?
Prolazi, zaustavio se negde u zoni one nove zgrade što se zida u blizini Vojvode Micka Krstića.A zar ne bi trebalo da tu negde prolazi rektor kolektor?