Šta je novo?

Verano Blok 23 - [ Poslovni objekat | 50 000kvm ]

@relja

Laiki banka je kiparska banka koja je pre neku godinu privatizovala Centrobanku. Prosle godine je banku prodala grckoj Marfin banci.

Marfin fond (70%) i Verano (30%) kupili su Robne kuce Beograd za 360 miliona evra. Jos najmanje stotinak miliona ulaze se u obnovu objekata. Te pare su stigle u zemlju. Bagateliziranje ove cinjenice ("ne treba mu ni 100 ljudi") ostavljam tvojoj inteligenciji na procenu.

Evo par današnjih fotki

2qnyw5x.jpg

debi9f.jpg

smdppf.jpg

11aiqo1.jpg

x3wdaf.jpg

4v3kac.jpg

2929o46.jpg

1412n45.jpg

sl3b86.jpg

Trenutno najbolji projekat u izgradnji...zgrada koja odudara od mase klonova tipa alubond+zid zavesa!
Biće najjača zgrada u gradu kad se završi, jedva čekam zvuk helikoptera koji sleće u 23.blok!!! :D

Napreduje, ali ako mene pitaš malo gnjave sa tempom (heliodrom se pravi već skoro dva meseca). Meni deluje da to može malo brže.

Vrhunska zgrada. Ja mislim da su oni malo u problemu sa finansijama, s obzirom da imaju velike investicije u robne kuce, koje im bas i ne vracaju puno love nazad
Inace za mene je Verano investitor sa najvecom vizijom i smeloscu trenutno (da zanemarimo nacin sticanja kapitala, da me ne optuze opet da sam delegat...)

sizif":2f8l7alg je napisao(la):
@relja

Laiki banka je kiparska banka koja je pre neku godinu privatizovala Centrobanku. Prosle godine je banku prodala grckoj Marfin banci.

Marfin fond (70%) i Verano (30%) kupili su Robne kuce Beograd za 360 miliona evra. Jos najmanje stotinak miliona ulaze se u obnovu objekata. Te pare su stigle u zemlju. Bagateliziranje ove cinjenice ("ne treba mu ni 100 ljudi") ostavljam tvojoj inteligenciji na procenu.
Videh tvoj komentar posle dva meseca....
Šta mišliš, koliko ljudi je zaposleno u Airport City-ju na održavanju kompleksa?
Sve zajedno sa radnicima iz firmi angažovanih za čišćenje, obezbedjenje i sl. u kompleksu radi manje od 100 ljudi.

Пази,

У свакој од тридесетак РК Београд има Фамилија маркет који је власништво Верана, дакле инвеститора који је проценио да има интереса не да рентира, већ да сам формира малопродајни ланац који колико-толико појачава конкуренцију у Србији. Само у тим објектима ради или ће радити више од хиљаду људи.

Затим, формирали су Емпориум Казу у којој се продају ствари за кућу и која ће се налазити у свакој робној кући. Дакле, опет бар 500 људи. Само у те две фирме радиће много више људи него што помињеш. А куда још и вођење тридесетак објеката, одржавање, обезбеђење...

Мој другар отвара продајне пунктове у неколико објеката РКБ и у њима запошљава већином нове људе (осим, наравно, пословође). То раде и други закупци тако да и на посредан начин долази до новог запошљавања.

Да, заиста мислим да улагање око пола милијарде евра у Робне куће Београд заслужује респект. Нажалост, СЕКА је и њему задала ударац, објекти се не отварају жељеним темпом, неки најављени закупци се због смањене потражње још увек премишљају, неки су одустали, али верујем да ће се временом и то средити.

I bez SEKE bi mu čitav koncept propao, jednostavno je to mnogo loše zamišljeno. Familija market nije u vlasništvu Verana, već neke druge kompanije, a Verano je samo uzet za vođenje poslova (tako ja pamtim priču i vrlo sam uveren da je tako, ali neka me neko ispravi).

Siyife, ja pričam o ovoj zgradi, ne o celoj Verano grupi.

svaki put kada vidim slike ja sam srećan što se konačno i kod nas gradi ovako dobra zgrada koja je sama po sebi zanimljiva :cool:

Реља,

Из твојих постова је јасно да те Б23 не фасцинира и да ниподаштаваш чињеницу да је у овај (по претежном мишљењу форумаша) јако добар пројекат уложено 50-ак милиона евра страних и нешто мање домаћих пара. Багателизираш и то што ће ту, па макар и као у изнајмљеном простору, радити пар стотина људи, уз оних стотинак које ће за одржавање објекта и вођење посла ангажовати инвеститори. Ти имаш право на то, као што и неко други има право да са презиром гледа на чињеницу да је Баја Живанић у тешким временима успео да наговори грчки Марфин фонд да у Србију уложи близу пола милијарде евра. Што се мене тиче - ја његов подухват посматрам у целини и са поштовањем.

Ako ti kažeš da bagateliziram Baju, onda nek ti bude :/

@реља

Иако ми спочитаваш нешто што нисам рекао, морам признати да је духовито. :kk:

Vrh