Bilo bi lepo da se pomoću AI olakšaju ljudima u budućnosti poslovi. Da se neki monotoni poslovi zamene.
Moraće biti preraspodele i prekvalifikacije poslova.
Neki po meni cilj bi bio da se fokusira čovečanstvo na napredak i da se olakša i smanji potrošnja vremena na jednostavne poslove koje AI uz robotiku može da zameni.
Trošenje vremena i bespotrebne resurse treba svesti na minimalno. Svakodnevni odlazak na posao kolima koja zagadjuju i gubitak od 2 sata u vožnji je po meni bespotrebno ako se to može raditi online ili obavljati putem robotike i AI. Smanjenje radne nedelje i neki socijalni dohodak u bliskoj budućnosti zarad kvalitetnijeg života.
Ne treba gledati samo negativne strane, jer kao što se i reklo imali smo mi dosta ovakvih nekih revolucionarnih otkrića koja su na bolje promenila svet i poslovanje, naravno sve dolazi i sa nekim negativnim efektima.
Daktilografkinje u prošlosti, kasirke se teenutno zamenjuju sa samouslužnim kasama, službenike u bankama zamenjuju aplikacije i autonomni bankomati, u nekoj budućnosti očekujem(već ih i ima) i automatska vozila koja te voze, robote čistače...
U medicini vidim da AI jako napreduje i daje rezultate...
Sada je odličan trenutak da se uđe u materiju. Ljudi većinom koriste AI za random ChatGPT upite kako bi nešto saznali na brzaka. Veština kvalitetnog postavljanja prompta za početak može da ti donese komparativnu prednost, a materijala za učenje ima preko glave, sve ostalo je stvar volje.
Da li postoji neki kurs, mentor za učenje kako da se pojedinac ili firma adaptira na AI u skladu sa njihovom delatnošću?
Mi smo platili neke kurseve ali su bili katastrofa neka teorija se pričala, to jest čitala o tome i to je to. Više razmišljam o nekom čoveku koji će neki period biti tu sa tobom i da shvati i uoči kako bi pomogao AI i da se tako implementira i nauči njegovo korišćenje i maksimalno iskoristi?