hahahah ;-)))))))))Na pogrešno drvo laješ, Zuma ne samo da ne razgovara sa probisvetima kao što sam ja, nego nas čak ni ne uzima u usta. XD
On pokušaj razgovora sa mnom ili meni sličnima smatra istim što i pokušajem razgovora sa psom. Fazon nema šta on sa IQ 185 i 6 diploma da razgovara sa bilo kime ispod IQ 150 i 3 diplome. A kamoli sa dragstorašem i klošarem sa osnovnom školom kao što sam ja. XD Pogotovu što sam mu onoliko vreme osporavao i ismevao Kovidofiliju i Sinofiliju.
Doduše nemoj da misliš da o tebi ima pa mnogo bolje mišljenje. Ako nemaš potvrdu o IQ 150+, 6 diploma i ako ne znaš sve detalje o životu i kompanijama Ilona Maska, neće ni tebe mnogo zarezivati. Razgovor sa Zumom mora da se zasluži, a mnogi, čak ni uspešniji, obrazovaniji i ugledniji od mene, nikada ne dožive tu čast.
1. Broj radnih mesta se ne smanjujeMeni je uzaludno objašnjavati bilo šta jer ja nisam na vašem nivou. Ja sam dragstor-dweller koji nema pojma ni o čemu, a pritom ne uspeva da pohvata tvoju, odnosno vašu logiku i zamisao, da će u svetu u kome populacija raste, a broj radnih mesta se smanjuje odnosno smanjivao se i pre masovnog uvođenja AI a tek sada će još više... automatizacija svega i svačega i menjanje svega robotima i mašinama kobajagi da dovede do neke utopije u kojoj ćemo svi raditi tek koliko budemo želeli, ili nećemo raditi uopšte, a živećemo od mašte i sunca i ljubavi.
A da, zaboravio sam... biće universal basic income... To će sve rešiti...
Hoće, kao što će biti i 15-časovne radne nedelje... Eno utrkuju se da ih uvedu, kao što se utrkuju da uvedu i universal basic income, i veća prava radnika, i da vrate srednju klasu.
Tako da nema spasa za mene, džaba biste mi objašnjavali. Nisam ja dostigao taj Meta nivo kao vi, pa da razumem tu Meta matematiku i Meta logiku.
Trebalo je da zaključiš i iz mog prethodnog nerazumevanja kriptovaluta i ''stvaranja nečega iz ničega'' (bukvalno logika 0+0=5) da ja prosto nisam dorastao, nisam sposoban da vas pratim u stopu dok hrabro koračate i istražujete beskrajnim prostranstom moderne Meta Virtual Kripto LSD MDMA ogike, rezona i fizike.
Prosto, tvoja fizika i matematika i moja fizika i matematika nisu kompatibilne, odnosno prestale su da budu posle neke tačke. I jbg, tamo gde ti ideš, ja ne mogu da te pratim.
Mogu samo da ti, odnosno vam poželim sreću na tom putešestviju i da obećam da ću ostati ovde gde jesam i truditi se da čuvam dragstor što je moguće bolje i što je moguće duže.
1. Broj radnih mesta se ne smanjuje
Danas kao planeta uspevamo da prehranimo nikad veću populaciju.
Ovog puita moze da se stvarno desi da se broj radnih mesta smanji.
Do yaya. I šta su rekli, kad uvode to?Ako obim poslovanja bude veci onda ce postojati mesto u budzetu da se ljudi koji ne rade plate mesecno. Radio ne radio svira ti radio.
Pa jbg sad, ovaj tvoj je 1/3 karijere i političke moći izgradio na tome.Potpuno sam protiv otvaranja raznoraznih fabrika i hvaliti se da toliki ljudi rade tamo.
Jel možeš da napišeš šta ti je smešno u mom postu? Da li neka od tvrdnji nije tačna?
Ne deli. Opet to je neko ko je kupio zalihe gasa po $380 i hvalio se time a kad je pao na $40 nigde se to vise ne pominje a opozicija ni da zucne. Takodje pusta se u javnost zabrana tiktoka jer to ameri traze a ne pominju se Americke socijalne mreze itd itd.Pa jbg sad, ovaj tvoj je 1/3 karijere i političke moći izgradio na tome.
A mislim da on ne deli tvoj entuzijazam za osnovni dohodak. Bilo kakav koncept u kome država ili bogati daju nekome nešto (a da zauzvrat ne traže nešto drugo), za njega je stran i potpuno neprihvatljiv. Mislim isto je i sa tuđim, inostranim Vučićima, pošto su sve to isti mentalni sklopovi bez dana radnog staža a mnogo power trip-a... ali ovde pričamo o Srbiji pa komentarišem njega.
Političari i bogataši ne vole mnogo taj koncept da smo svi jednaki ili makar ravnopravni u šansama da uspemo i/ili živimo lepo.
Koji su to drugi poslovi?Nama konkretno bi u ovom trenutku značilo da AI preuzme neke poslove, ne bi osetili bukvalno i ne bi morao da dovlačiš kadrove sa Nepala. Naravno, manji deo bi morao da nauči i radi druge poslove...
Koji su to drugi poslovi?
ZIdar, keramicar, moler, vodoinstalater, fasader... sve ono sto AI ne moze? Zanatski poslovi, koje niko nece da radi? Puno fizicke snage, malo naprezanja mozga?
Meni je ideja o tome da cemo moci da cujemo nove pesme pevaca koji vise nisu sa nama dosta uzbudljivaOvo su njegova predviđanja o tome kako će se stvari dalje razvijati. Ukratko, drastični poremećaji i radikalna promena svega.