MC_
Professional
- Učlanjen(a)
- 14.11.2017.
- Pohvaljen
- 12.083
Pa reci kome treba.... i onda pročitam: "Kome treba AI?" Šta reći na to?
Zar mislis da ce Kapital platiti otpustenima da sede kuci i zezaju se?
Pa reci kome treba.... i onda pročitam: "Kome treba AI?" Šta reći na to?
Pa tako je i danas.Subota je za ogromnu većinu ljudi bio klasičan radni dan
Ovo trenutno nije pravilo u Srbiji (već izuzetak) ali biće uskoro.Radilo se više od 12h dnevno.
Od toga nema ništa Ali ne zaboravite kako je izgledao svet pre tehnoloških "revolucija". Subota je za ogromnu većinu ljudi bio klasičan radni dan. Radilo se više od 12h dnevno...
Za sve benefite mi moramo, kao čovečanstvo, da se izborimo.
Ja najveći problem sa AI-em (u ovoj fazi) vidim u tome što može doći do problema sa dezinformacijama (ovo verujem da nećemo moći da prevaziđemo tako lako) i što će još više "ograničiti" ljude. Ograničiti u smislu da nam ubija kreativnost pre svega
Ово је тачно, постојећи алгоритам тешко да може да се избори са дезинформацијама. Садашњи алгоритам је трениран са текстовима које је створио човек а сада ће гомила текста бити генерисана од стране АИ а потом служити као инпут за тренинг алгоритма.Ja najveći problem sa AI-em (u ovoj fazi) vidim u tome što može doći do problema sa dezinformacijama (ovo verujem da nećemo moći da prevaziđemo tako lako) i što će još više "ograničiti" ljude. Ograničiti u smislu da nam ubija kreativnost pre svega
Pa sta znam, ja nisam pirmetio toliku razliku.Pa evo i kad nije 4. ista priča...
Pogledajte prilog 161081
Ima li stvarno nekih posebnih benefita od četvorke ili samo dobrovoljno finansirate AI sistem?
Ovo se slažem. Treba polako i lepo objasniti ljudima da je ovo dobro za njih. Jer uvek ces imati ljude poput MC_ ili Bednera koji u svemu vide nesto loše za ljude.Prvo ide informisanje, a onda obrazovanje. Pa tek onda ostalo. Zato sam i otvorio ovu temu. Da nam ne promakne još jedna civilizacijska prekretnica kao tolike do sada.
Meni je uzaludno objašnjavati bilo šta jer ja nisam na vašem nivou. Ja sam dragstor-dweller koji nema pojma ni o čemu, a pritom ne uspeva da pohvata tvoju, odnosno vašu logiku i zamisao, da će u svetu u kome populacija raste, a broj radnih mesta se smanjuje odnosno smanjivao se i pre masovnog uvođenja AI a tek sada će još više... automatizacija svega i svačega i menjanje svega robotima i mašinama kobajagi da dovede do neke utopije u kojoj ćemo svi raditi tek koliko budemo želeli, ili nećemo raditi uopšte, a živećemo od mašte i sunca i ljubavi.Ovo se slažem. Treba polako i lepo objasniti ljudima da je ovo dobro za njih. Jer uvek ces imati ljude poput MC_ ili Bednera koji u svemu vide nesto loše za ljude.