[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=568094#p568094:16lz9d2x je napisao(la):
Drakche » Pon Sep 17, 2018 6:12 pm[/url]":16lz9d2x]
Govori da srpski gejevi nisu nista drugaciji od ostalih srba. Imas podele u srpskoj politici, imas i medju srpskim gejevima. Nobody's perfect.
Istina. Ali to onda znači da su Stojan i Predrag (inače namerno Stojana zovem po ''prezimenu'' jer mu pristaje uz karakter a i intelekt) isti kao i Alek, Borko, Velja, Voja, Babić, Čeda, ovaj, onaj... Pa ipak, političari kradu pare i sišu krv narodu ali ne prave parade. A ovi em sišu pare, em opanjkavaju Srbiju kad god i gde god mogu, em još hoće parade. I to ne jednu, nego dve. I još i nedelju ponosa uz to.
Mislim, dobro, može im se. Ali onda oni svojim nastupom meni i ostalima daju osnov da ih prozivamo i bojkotujemo. Što i radimo. Ne vidim da neko ovde proziva nekog običnog geja koji samo živi svoj život i ne nameće se drugima. Ovde se proziva tačno određena nekolicina kompleksaša i arogantnih koji, iz raznih razloga (mada najčešće lične koristi) teraju inat većini. Uključujući tu i druge gejeve, koji im kažu da ne prave parade jer se time ništa ne postiže.
Ne znam zasto je zatvaranje ulica jednom godisnje za prajd toliki problem, a nije problem diskriminacija? Zatvaraju se i prometniji gradovi od Beograda.
Naravno da i trudnice i porodilje i svi treba da setaju da bi se povecala vidljivost grupacije, ali ne u inat prajdu, kao da je prajd nesto kontra, a ne pro potrebe za ljudskim dostojanstvom i normalnim zivotom. Niko nije privilegovan i svi smo u slicnim problemima. Gej ljude muci sve sto i tebe.
Prvo, zvučaću kao cepidlaka ali bitno je da naglasimo - nije jednaput godišnje. Beograd se zbog gejeva zatvara dvaput godišnje, a uz to svake godine u toku ''nedelje ponosa'' imamo sporadična zatvaranja i bezbednosna angažovanja kad god se održavaju one njihove manifestacije.
Sad, zašto naglašavam dal je jedanput, dvaput ili triput? Najpre, zato što kad već imamo
gradsku vlast koja je bolesna u glavu i svake godine nam oduzme oko 120 dana slobodnog kretanja po sopstvenom gradu čiju izgradnju i održavanje mi plaćamo... itekako je bitno da li ćemo dobiti i 121. dan zatvaranja. A druga stvar, za razliku od drugih zatvaranja, gej parade uvek sa sobom uzrokuju i angažovanje armije policajaca. Koje treba dovesti iz cele Srbije, opremiti, rasporediti, nahraniti i vratiti kućama. I znači umesto da se to radi jedanput godišnje (mislim, kad već mora jbg, zbog geopolitike, da ne ulazimo sad u to...), to se radi dva puta godišnje i još u toku ''nedelje ponosa'' zato što... zato što... Stojan i Predrag ne mogu da se dogovore pa im dadoše obojici po paradu.
Inače ako mene pitaš, ne moramo da imamo ni te šetnje za porodicu. Ja bih najviše voleo kad ne bismo imali nikakva zatvaranja, sem za maraton, rolerijadu, gradsku slavu, novogodišnji koncert i tako to što smo imali pre 15 godina, pre svog ovog ludila i obesti. Ali znaj - Porodična šetnja je samo reakcija na akciju zvana gej parada/e. Da nema gej parada, i to dva komada, i da nema tih 500 kompleksaša koji teraju inat svima, ne bi bilo ni Porodične šetnje. Čist kauzalitet na delu. Ali bitno je imati na umu od koga je to krenulo. A krenulo je od Stojana i Predraga.
Inače tačno je to da se i drugi gradovi zatvaraju, naravno. Ali ne ovako često. Ni blizu ovako često.
Zatvarati centar (uračunaću tu i deo NBG do kružnog toka, jer on postaje de facto prošireni centar zbivanja) svakog trećeg dana... to nije normalno. To je bolesno. I da ima pravde i razuma, oni koji to rade bi odgovarali za indirektno nanošenje štete i zloupotrebu položaja.