Šta je novo?

Vanredno zatvaranje ulica zbog snimanja, manifestacija, protesta i sličnog

astrodule,

Bелика је маса која се одједном слије ка једном од ова два објекта, или проведе одређено време у њиховој близини, а тротоари немају капацитет да то прихвате, па се затварају улице. Паркирање на зеленим површинама и осталим местима која нису предвиђена за то се, наpавно, подразумевају.

Ово наравно у случају да све прође у најбољем реду, навијачке обрачуне у непосредној околини стадиона да не помињем..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=568346#p568346:2xb8i39p je napisao(la):
Drakche » Uto Sep 18, 2018 6:57 pm[/url]":2xb8i39p]Da, i moj odgovor Benderu je obrisan - cija je logika otprilike "sama je trazila da je siluju".
Tako i ja, stanem u odbranu diskriminisane manjine i onda ispadne da provociram, pa mi se brisu postovi.
Pa mozda ti je obrisan jer je offtopic a mozda malo i zato sto si izvrtao tudje reci...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=568367#p568367:p4odglbd je napisao(la):
Вожд » Today, 19:02[/url]":p4odglbd]astrodule,

Bелика је маса која се одједном слије ка једном од ова два објекта, или проведе одређено време у њиховој близини, а тротоари немају капацитет да то прихвате, па се затварају улице. Паркирање на зеленим површинама и осталим местима која нису предвиђена за то се, наpавно, подразумевају.

Ово наравно у случају да све прође у најбољем реду, навијачке обрачуне у непосредној околини стадиона да не помињем..
A da li je moguće da se zaobidje Autokomanda kada je tekma?

Čini mi se da za svaki pravac preko Autokomande postoji alternativa, naročito imajući u vidu da tekme nisu u špicu.

ja bi uveo za utakmice da klub (vlasnik stadiona) mora plati muriju i to ne minimalcem, nego daleko bolje nego kad idu na obcan radni dan, prvi put im drzava zada kolko pandura mora, sledeci put im stave da po slobodnoj proceni biraju koliko oce pandura i koje ce ulice da zatvore zbog bezbednosti, ali, ako se desi ijedan incident, da se zabrani klubu da ikad vise drzi tekmu, nek obuzdaju svoje navijace

naravno da plate to zatvaranje ulica, izmislis neki sistem gradiranja, i imas neki koeficijent vaznosti ulice npr kneza milosa, slavija, bul vojvode misica su 10, bul oslobodjenja, kralja aleksandra 9, ustanicka 7 itd, pa to puta npr 10000 evra po satu po kilometru po traci, znaci batica ne moze obuzda svoje huligane a ne sme da rizikuje pa ce zatvori bul oslobodjenja pola kilometra tri sata, 9x0.5kmx3hx6trakax10000evra = 810000 evra, njegov problem, il nek neorganizuje, il nek obuzda stoku, il nek bankrotira, ko ga sljivi

slican sistem moze za svaku manifestaciju sem drzavnih (u to ukljucujem i spc jer bih nju ukljucio u drzavu)

Разуме се да се може избећи Аутокоманда, али се изгуби силно време и беспотребно врти у круг.

Мислим и за Нови Сад се из Београда може преко Вршца, Зрењанина, Кикинде и Суботице, али ако у НС журиш, свакако да ћеш, је л', изабрати директан пут.

Биле у шпицу или не, гужве се направе више сати пре почетка и после завршетка (важнијих) утакмица.

Овај град мора да добије алтернативу за Аутокоманду, доста праваца са улива ту, а чести су застоји и у нормалним данима, а камоли кад су утакмице.

A plus što su zastoji i kad padne kiša , zbog katastrofalno odrađene rekonstrukcije , pa umesto da se voda odvodi negde dalje , ona se i dalje skuplja na kružnom toku.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=568176#p568176:2rw2ggnu je napisao(la):
Marcus Lupus » Pon Sep 17, 2018 10:38 pm[/url]":2rw2ggnu]Zanimljivo je kako nijedno od svih tih događanja nije izazvalo ovaj broj komentara po forumu, koliko tih 2-3 sata parade ponosa.

Očito da svima smetaju zatvorene ulice, ali i da pojedince specijalno dotiče zatvaranje zbog parade ponosa mnogo više od svakog drugog događanja.
Hvala Bogu što većini smeta kada se ulice zatvaraju zbog besmislenih parada. Zakonom bih ukinula takve manifestacije jer ne vidim ni jedan opravdan razlog za iste. Svoja prava (?!) neka traže pravnim putem a ne izvitoperenim paradiranjem.

Za ostale manifestacije zbog kojih se zatvaraju ulice imam stav kao većina komentatora na ovoj temi.

Univerzum je počastvovan tako zadivljujućim obrazloženjem i srdačno ti zahvaljuje.

Sama događanja na njoj imaju odlike javnog skupa, uredno su prijavljena i zakonom dozvoljena, tako da imaju svako pravo da se dogode u javnosti, pa i na kolovozu.

Naravno da je (samo ovakvo) paradiranje dozvoljeno, jer je organizator ponosnog paradiranja upravo onaj koji i daje dozvolu (dakle, dozvoljava samom sebi).

Po stoti put, PRIVATNE stvari NISU za JAVNI prostor.

Jer, da nije tako, svakog dana bi bilo JAVNOG paradiranja iz raznoraznih PRIVATNIH razloga.

Ако већ сви морају да парадирају и заустављају саобраћај, предлаежм да се боље искористи време. Ево рецимо у исто време могу лгбт да парадирају на славији, навијачи да чекају утакмицу на аутокоманди, између њих војна вежба заједно са жандарамеријом, не морају да много симулирају, ове прве две група ће им свакако припремити добро терен. око њих могу да трче ови што рекламирају најк...

Да заборавих, све би ово створило добру атмосверу за снимање неколико холивудских и боливудских филмова истовремено.

Ksenija, svaka ti je na mestu, što kaže naš narod. Ulice i grad pripadaju svima nama jednako. I ne mogu ja da blokiram bilo koju ulicu za nešto MOJE, što je MENI bitno, a da zbog toga 10 ljudi kojima ta ulica pripada koliko i meni, njome ne mogu da prođu. A ja nisam hitna pomoć ili tako nešto, zbog čega bi ovih 10 ljudi moralo da ima razumevanja za mene. Ima puno pravo da nema.

Paradox polje je dao krajnje zanimljiv predlog.

U subotu opet zatvaranje Kralja Milana , i to zbog Pešačke subote , a u nedelju haos na potezu Sajam - Banovo brdo - Žarkovo zbog triatlona.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=568780#p568780:3ml42kqf je napisao(la):
solecar » 20 Sep 2018 05:55 pm[/url]":3ml42kqf]U subotu opet zatvaranje Kralja Milana , i to zbog Pešačke subote , a u nedelju haos na potezu Sajam - Banovo brdo - Žarkovo zbog triatlona.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=568781#p568781:3ml42kqf je napisao(la):
Bender Rodriguez » 20 Sep 2018 06:21 pm[/url]":3ml42kqf]Bolesnici.

Тешки болесници

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=568525#p568525:ge6533kg je napisao(la):
Blade » 19 Sep 2018, 16:46[/url]":ge6533kg]Ksenija, svaka ti je na mestu, što kaže naš narod. Ulice i grad pripadaju svima nama jednako. I ne mogu ja da blokiram bilo koju ulicu za nešto MOJE, što je MENI bitno, a da zbog toga 10 ljudi kojima ta ulica pripada koliko i meni, njome ne mogu da prođu. A ja nisam hitna pomoć ili tako nešto, zbog čega bi ovih 10 ljudi moralo da ima razumevanja za mene. Ima puno pravo da nema.

Paradox polje je dao krajnje zanimljiv predlog.

Možeš.

Kakve su ovo navale trkapo bg
Pjesacka subota nekad je bila svakog mjeseca zadnje subote u mjesecu

I bila je idiotluk neviđenih razmera. Onda su gradske vlasti shvatile koliko je to besmisleno. Al ne zato što su bile bog zna kako praktične i normalne nego ko veli kad već zatvaramo nešto po gradu svaki drugi dan zašto to bismo to radili zarad pešačke subote od koje nemamo ništa kad možemo da to radimo za razne druge događaje od kojih ćemo da namlatimo pare. Trke, snimanja, utakmice, parade, litije...

Sve u svemu, Beograd je u stvari postao jedno veliko rent-a-vašarište u službi svih onih koji nemaju pametnija posla u životu. Ili uopšte nemaju nikakva posla. Turisti, besposličari, ''ugostitelji'', NVO, aktivisti, litijaši, dr... ovaj mislim, trkači jedni, trkači drugi, paraderi ovi, paraderi oni...
Došli smo dotle da milion i po ljudi treba na gotovo dnevnoj bazi da okreće naopačke svoje rutine, satove i obaveze zbog ovih par hiljada besposlenih. I to je danas kao normalno. A obrazloženje koje se najčešće može čuti je - pa šta hoćete, to vam je cena života u Beogradu. Ako vam se ne sviđa, vi se tornjajte.

Ne zna čovek šta je fascinantnije. Ovo prvo što implicira da je život u Beogradu neka bog zna kakva privilegija i čast, ko da se radi o Monte Karlu ili Singapuru, a ne jednoj of najvećih rupčagi regiona (ne mislim samo na materijalno)... Ili ovo drugo što implicira da nečiji boravak u ovom gradu više decenija ili pak više generacija, nema nikakvu težinu. Nego da treba većina da se prilagođava kojekakvim manjinama. Zato što je druga, još manja manjina, rekla da je to sad ''in'' i da to tako treba. Ista ona manjina koja svoje poreze, dugove i parkiranje plaća tek onda kad njihov bezobrazluk dospe na naslovne strane. I takvi danas imaju više prava i glasa ovde nego ostali koji su mnogo duže tu i mnogo više su učinili za svoj grad i zajednicu.

S druge strane, kad bi neko od nas otišao tim ljudima u rodne Kruševce, Prištine, Peći, Nikšiće, Cetinje... i probao da im prostor ispred doma pretvori u vašarište, bio bi dočekan sa cevima raznih dužina i oblika. Imaju oni i tamo svoje vašare, ali ne svakog dana, i ne u ulicama gde neko živi, spava i sprema se za posao. Al kad oni to rade nama ovde, onda je to normalno. Čak se smatra nečim fantastičnim, nekim znakom bog zna kakvog napretka. Napredak je da svaki drugi dan na posao ideš drugačijom rutom i bez razloga traćiš vreme u saobraćaju a uveče se vraćaš kući i maltene čekaš zoru da bi uhvatio malo sna kad se ''elita'' sa proplanaka i pašnjaka istroši na žurkama i napokon krene kućama. To je normalno. To je kao rezultat napretka u današnjoj Srbiji.

Ne znam zašto ste tako negativni. U svakom kraju Londona je svaki vikend nešto zatvoreno, preusmereno, itd. Ogroman procenat Beograđana, a i Londonaca, ne ide na posao vikendom i ako su iole pametni, učestvuju u događajima u okolini. I zato i živimo u gradovima, jer volimo život, gužvu, događaje, ljude...

Koliko će predstojeće zatvaranje ulice da oplemeni život Beograđana, a koliko će napraviti katastrofu? Hipotetičke "hitna pomoć ne može da prođe" ne prihvatam.

Ja bih lično svaku drugu ulicu zatvorio za saobraćaj nedeljom, čisto iz principa. I to ne samo u centru, nego svuda okolo...

Ljudi zive u gradovima zato sto imaju posao u gradu (osnov egzistencje vecine), zato sto im je snabdevanje bolje u gradu, zato sto im je zdravstvena nega ne daj Boze bolja u gradu, zato sto su obrazovne institucije skoncentrisane u gradu, a ne zato sto zele da imaju cirkus ispod prozora tj. bar vecina (odnosno odlicno je ako je taj cirkus par ulica dalje :))
London ima nesto sto se zove metro pa moze da se stigne sa jednog kraja na drugi i ako je pola grada blokirano. Beograd to nema pa ako blokiras samo jedan most vec je haos koji se domino efektom prenese na pola grada.
Mozda smo zato negativni na zatvaranje saobracajnica?

Negativizam™... Reč kojoj u današnjoj Srbiji malo ko zna značenje, ali se ipak rado upotrebljava da se opišu ljudi koji se usuđuju da misle svojom glavom.
Elem, negativan™ sam zato što nekolicina bahatih i mentalno ograničenih grupa ometa mene i moje sugrađane u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.
U svakom kraju Londona je svaki vikend
Sam si napisao - svaki vikend. Ovde se ponešto zatvara svaki drugi dan. Drugo, taj London je daleko razvijeniji i organizovaniji nego Beograd.
Na kraju krajeva, zašto uvek kad govorimo o nekom problemu, moramo da krenemo od upoređivanja sa gorima od sebe? Zašto kad pričamo o saobraćaju treba da se upoređujemo sa Moskvom koju parališu gužve, pa da se tešimo kako se ovde u zastoju čeka samo po 2 sata naspram njihovih 6? Zašto kad pričamo o zatvaranju ulica treba da se upoređujemo sa Londonom koji se, ako su tvoje reči istina, zatvara svaki vikend? Zašto se nekad ne uporedimo sa boljima, normalnijima i uspešnijima od sebe nego se uvek tešimo da ''tamo negde ima neko ko je u nečemu i gori/luđi od nas''?
Koliko će predstojeće zatvaranje ulice da oplemeni život Beograđana
Vreme izgubljeno na traženje alternativnih ruta i/ili gužvanje u prevozu, u kombinaciji sa povećanom proizvodnjom zagađenja usled dužeg vremena putovanja će sigurno mnogo prijati, i građanima, i ekonomiji, a i prirodi... Da, da...
Znači zatvara se deo grada da se šatro promoviše zdrav život, a svuda okolo procenat izduvnih gasova raste ko lud dok ljudi pokušavaju da obave svoje svakodnevne aktivnosti. To je logično? To je razumno? To je produktivno? Kako?
Ja bih lično svaku drugu ulicu zatvorio za saobraćaj nedeljom, čisto iz principa. I to ne samo u centru, nego svuda okolo...
I šta bi tačno dobio time?

Inače kao što Tzoran reče, ljudi žive u gradu da bi imali određene benefite. Oni te benefite otplaćuju kroz skuplje poreze, veće troškove života, razna odricanja, zagađenja raznih vrsta i sve ostalo što dolazi kao cena života u gradu. I šta sad, to nije dovoljno, pa povrh svega toga treba još i da se blokira grad svaki drugi dan da bi nekolicina bahatih samoživih besposličara mogli da održavaju svoje manifestacije? Reci(te) mi, koliko sati svog života neko nedeljno treba da protraći gužvajući se u prevozu ili čameći u automobilu, da bismo rekli da je toga malo previše? Vreme je novac. A taj novac se uskraćuje milionu i po ljudi svakog drugog dana da bi nekolicina bezobzirnih stvorova dobili malo pažnje. Koliko novca treba da se protraći da bi se podvukla crta i reklo ''dosta!'' ? Ozbiljno pitam. Koliko Beograd treba da postane neprohodan i nenastanjiv da bi se reklo ''e sad bismo mogli malo da oladimo''?

Grad, osim što je naseobina gde ljudi provode život, istovremeno je i funkcionalna celina sa neprekidnim potrebama koje u današnje vreme traju 24/7. Pošto funkcionišu kao privredni subjekti, ili barem kao važni elementi privrednog ciklusa koji sadrže ogroman procenat radne snage neke zemlje, protočnost gradova je najuticajniji i najveći faktor njihove produktivnosti. Zatvarati grad češće od jedanput mesečno je ravno zatvaranju glavnog pogona fabrike svakog dana, u toku radnog vremena, da bi se proslavio rođendan jednog radnika, rođendan drugog radnika, nečiji porođaj, venčanje, praznik ovaj, praznik onaj, svetac jedan, svetac drugi... To nije normalno. To je bolesno, narcisoidno i kontraproduktivno. I najviše od svega - izuzetno bezobzirno i sebično prema ostatku kolektiva.

Vrh