Šta je novo?

Vanredno zatvaranje ulica zbog snimanja, manifestacija, protesta i sličnog

protiv sam bilo kakvog zatvranja ulica. Beograd je saobraćajno vrlo loše povezan grad, zatvoriš par ulica u centru i eto ga kolaps. U drugim gradovima postoji neka alternativa, metro, zaobilazni putevi. Lepo je imati maraton, ali ne mora da bude u subotu koja je za dosta ljudi radna, pa ne mogu na posao, i kod njih se javlja averzija prema svim tim dešavanjima.

Да има памети уредило би се широко приобаље са пешачким мостовима за маратоне и друге трке, а за свечаности попут литија мислим да је довољна пешачка зона. За војне и полицијске параде имамо огромни плато код СИВа и булевар Николе Тесле чије затварање може да се истолерише. Евентуално још треба дозволити затварање Теразија од Трга до Славије у посебним приликама, мада је ту и планирано дугорочно да се прошири пешачка зона са јавним превозом.
Затварање мостова са друге стране, и чворишта као што су Славија, Ушће, Аутокоманда и Теразијски тунел је са терорисање грађана и паралисање града као функционалне целине.

PRAJD U CENTRU BEOGRADA Određena trasa Parade ponosa, a ove godine se sprema i JEDNA NOVINA

Parada ponosa biće održana u nedelju, sa šetnjom od Slavije do Studentskog trga, a počeće oko 14.30 sati, najavili su danas organizatori na konferenciji za medije.

Povorka će se kretati od Slavije ulicama Kralja Milana, Kolarčevom, preko Trga Republike, Vasinom, do Studentskog trga.
Nakon toga će u Studentskom parku od 16 do 20 sati biti organizovan zabavni program otvoren za javnost.

Jedan od organizatora parade Goran Miletić rekao je da će "policija sutra imati finalnu bezbednosnu procenu, ali i da je situacija po pitanju bezbednosti sada mnogo bolja nego prethodnih godina".

"Očekujemo premijerku, gradonačelnika..."

Kazao je da nisu slali pojedinačna pisma političarima i predstavnicima vlasti da učestvuju u paradi, već da su pozivani preko društvenih mreža i medija da se pridruže.
- Kao i pethodnih godina, očekujemo da dođu premijerka, gradonačelnik i drugi - dodao je Miletić.

Miletić navodi da će ulazi biti otvoreni od 12 sati, dok će program početi u 14 sati obraćanjem "kume" parade, novinarke Suzane Trninić.

Šest ulaza

Ove godine je obezbeđeno više ulaza: Slavija, iz Resavske ulice, ugao Makedonske i Kolarčeve, Prizrenske ulice, Zelenog venca i hotel Moskva. Miletić je pozvao predstavnike medija da uđu na ulaz Slavija.

Novina je što će kada šetnja bude završena program biti nastavljen u Studentskom parku, gde će biti obezbeđen poseban ulaz.
Takođe, novina je što će Prajd info centar raditi do proleća, a ne samo mesec dana, kao ranijih godina.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/prajd ... na/4es8s2l

Nekada je parada bila samo oko Manježa. Onda je proširena na trasu Slavija - Trg Republike. Da bismo na kraju došli do ovoga, Slavija - Studentski trg.
Znači sledeće godine će biti Slavija - Ušće. A one tamo i Autokomanda - NBG Kružni tok, što da ne.

A sve to zbog 500 karijerista i foliranata koji ni sami među sobom ne mogu da se dogovore. Kao što rekoh, nezasita sebična banda koja će uvek hteti još, pa makar celom narodu isterala inat i bes. :bash:

Sad u nedelju?

Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk

Нека будући прајд праве дуж булевара Вилсона Вудроа.

Šteta je što se kasni za postavljanjem NG rasvete, Nike trka i Prajd bi bili mnogo veseliji u prazničnom duhu.

,, ....i Prajd bi bili mnogo veseliji u prazničnom duhu..... ,,

Pa da .... onda bi bilo u punom smislu primenljivo i ono nastrano
Pršti , pršti bela staza .... jbt deda Mraza :lool: :lol: :lool:

more .... :twisted:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=567322#p567322:2v8tjgj4 je napisao(la):
Beki » Čet Sep 13, 2018 10:41 pm[/url]":2v8tjgj4]Šteta je što se kasni za postavljanjem NG rasvete, Nike trka i Prajd bi bili mnogo veseliji u prazničnom duhu.

Pa da novogodisnja rasveta u septembru i gej parada to je simbol bolesnog vremena u kojem zivimo.

Uvek je zanimljivo kada nekog tangira gej populacija ali stavljanje bandite na vlasti i njih u isti kos je novi nivo :).

Sent from my Ektra using Tapatalk

Što se mene tiče, mene ne tangira me gej populacija nego karijeristi i foliranti iz gej organizacija koje čak ni obični gej ljudi ne mogu očima da vide.
Takve individue predstavljaju gej populaciju taman koliko i narodni poslanici predstavljaju narod.

Ma normalno, na gej paradi ovih skoro da i nema.

Prosto, svima je jasno da je javno paradiranje (o čemu god se radilo) nešto što veze s mozgom nema.

Na kraju krajeva, to je privatna, lična, intimna stvar svakog pojedinca.
Naravno da je apsolutno besmisleno da se pravi pompa oko takvih stvari.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=567395#p567395:107e2y7q je napisao(la):
Bender Rodriguez » 14 Sep 2018 09:12 am[/url]":107e2y7q]Što se mene tiče, mene ne tangira me gej populacija nego karijeristi i foliranti iz gej organizacija koje čak ni obični gej ljudi ne mogu očima da vide.
Takve individue predstavljaju gej populaciju taman koliko i narodni poslanici predstavljaju narod.

Jednim delom se slažem sa tobom. Karijerista, lažnih dobrotvora, samopromotera bez kičme ima u svim strukturama našeg društva... a naročito u strukturama u kojima novac postane tema, što je jedan deo LGBT organizacija.

Oni koji svakodnevno dobijaju batine na ulici zbog seksualnog opredeljenja od tih takvih nemaju ništa i njihov položaj nije bolje nego pre 20 godina.

Reagujem na reč "bolest" Vračarca i imam samo jedno da kažem:

"Prikriveni homoseksualci često doživljavaju LGBT osobe kao pretnju, i često postaju i homofobične osobe, koje ugnjetavaju druge, jer su kroz život često i sami bili ugnjetavani. Na ovo je ukazalo istraživanje Ričarda Rajana profesora psihologije na Univerzitetu u Ročesteru. Po Ričardu „prikriveni homoseksualci ne prihvataju druge homoseksualce, zato što ne mogu da prihvate ni sami sebe“

Pa nije Vračarac mislio na konkretnu bolest kao bolest, već na bolesno vreme u kome živimo. :mrgreen:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=567394#p567394:2wpnll31 je napisao(la):
Nepopravljivi optimista » Pet Sep 14, 2018 9:56 am[/url]":2wpnll31]Uvek je zanimljivo kada nekog tangira gej populacija ali stavljanje bandite na vlasti i njih u isti kos je novi nivo :).

Sent from my Ektra using Tapatalk

Normalno da me tangira kad zbog 200 nesrecnika ceo dan zatvore grad, a drugo ne vidim razliku izmedju njih i premijerke koja je politicar tako da su oni isti kos veruj mi.

Ako ste mislili da će te za vikend moći da obavite neki posao , prešli ste se. Evo čitam kako će Ušće opet da bude "okupirano" u subotu , zbog autotrke. Izgleda mi da smo dobili novi standard , radnim danom ima da ideš na posao , a vikendom da sediš kod kuće , jer nemaš šta da tražiš u gradu.

@Optimista - ok, primljeno k znanju. :)

Inače i ja sam protumačio Vračarčev post na isti način kao Vladivoje. Mislim da nije targetirao sve gejeve, nego ove što bi da prave svako svoju paradu. Ali nisam se upinjao da ga branim ovde pošto me je pre par dana nagrdio na temi o pešačkim zonama. :( Tako da ovaj put nema podrške za njega. Nek malo i on vidi kako je kad ga grde muahahahaha

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=q6RBJiPPJz0[/youtube]

@Bender ne zameri slab sam na kaldrmu a i svatio sam tvoj komentar kao ruganje pa reko daj malo da zakuvam :D
Ma nemam ja nista protiv gejeva, 364 dana zive kao i svi mi problem je ovaj jedan dan kad prave cirkus po gradu i ocajnicki traze paznju, da ne kazem incident.
Dve price nikad necu prihvatiti, to su ugrozenost i diskriminacija istih.
1. Vise ljudi nastrada od pada crepa sa krova godisnje nego sto neki gej bude prebijen
2. Diskriminacija lgbt? Zena premijer zemlje gej osoba

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=567455#p567455:ievektsa je napisao(la):
Vračarac » Pet Sep 14, 2018 2:03 pm[/url]":ievektsa]@Bender ne zameri slab sam na kaldrmu a i svatio sam tvoj komentar kao ruganje pa reko daj malo da zakuvam :D
Pa dobro mislim, iskreno, nisi pogrešio u tome. :mrgreen:

Inače svestan sam ja da imam drugačiji stav o kaldrmi nego većina foruma, tj. da je to moje mišljenje u manjini. Al dobro bože moj, možda ga jednog dana i promenim. Ne bi bio ni prvi ni poslednji put.
No u svakom slučaju, bitno je da smo se mi sad malo nasmejali i prešli preko svega toga pa da možemo da pičimo dalje. :D

Evo da i ja malo podrzim tvoje misljenje, mislim da bi kaldrmu u humskoj trebalo ukloniti posto sluzi pogresnoj svrsi pogotovu na dan derbija znaci do nekle si upravu :lol:

E jes vala, vidiš nisam razmišljao o tome. :mrgreen: Da, to mu dođe kaldrma sa dualnom svrhom. :mrgreen:

solecar":ndf4nwno je napisao(la):
Ako ste mislili da će te za vikend moći da obavite neki posao , prešli ste se. Evo čitam kako će Ušće opet da bude "okupirano" u subotu , zbog autotrke. Izgleda mi da smo dobili novi standard , radnim danom ima da ideš na posao , a vikendom da sediš kod kuće , jer nemaš šta da tražiš u gradu.
Tako je.
Radnička bag** samo na posao i do lokalne pijace.
Uostalom, pogledajmo samo na šta nam liči javni prevoz posle 19...

Postoji mala razlika koju nisi napisao, a to je da za vreme litije zatvore ulice za saobracaj a za vreme gej parade ne mogu ni pesaci da prodju centrom. Klasicno krsenje ustava i garancije slobode kretanja.

Vrh