Šta je novo?

Usce Multifunctional Centre - [ Tržni Centar | 130 000 m² ]

Samo da javim da se gradi i da odlično napreduju.

6aby0.jpg

pa lepo.... al opet mi ne ide u glavu kako moze da budeveci od dc-a... nema teorije....

ma znam ja da ce biti, ali tako barem ni izgleda od spolja.... whatever..... i kada su poslednji rokovi?

Underground there will be a hypermarket with over 12000 square metres. There will also be one underground floor of the shopping mall, while the remaining two floors of the mall will be above ground. The shopping mall will have a total commercial space area of 36000 square metres and will feature cafes, restaurants, boutiques, stores, furniture stores, banks, and pharmacies. The third part of the complex will have a multiplex theatre and sports recreation centre

vidite da ce biti samo 36000kvm

Aleksa ne uporedjujes iste pojmove. Usce ce imati 36000kvm cistog poslovnog prostora + multiplex + sportski delovi i jos mozda plus 12000kvm za taj hipermarket ili on ulazi u onih 36000kvm ne znam sad tacno. Sad ti verovatno mislis na to da DC ima 70 i nesto hiljada kvadratnih metara, ali to je ceo objekat, znaci i poslovni prostor i garaze i administracija/odrzavanje itd. dodaj te pratece objekte Uscu i verovatno ces dobiti cifru vece od one u DC-u.

Wikipedia kaze da ce biti Starbucks u Uscu? Jel nasao neko neki drugi izvor? Vec duze vreme se govori o otvaranju njihove fransize u Srbiji, bilo je nekih indicija na sajtu. Bilo bi fino da prestignemo Budimpestu. :)

UŠĆE SHOPPING CENTER

Kompletan komercijalni, poslovni i parking prostor podeljen je na ukupno 6 nivoa.
Potencijalnim zakupcima na raspolaganju je 160 maloprodajnih objekata,30 do 2500 m2,
koji u potpunosti mogu biti dizajnirani u skladu sa njihovim željama i potrebama.

Ukupna površina: 130.000 m2 :

- Restorani i barovi na 1000 m2
- 10 bioskopskih sala površine 6000 m2
- Površina za izdavanje: 50.000 m2
- Broj maloprodajnih objekata: 160
- Parking prostor: 1.300 pokrivenih parking mesta
- Supermarket Površine: 3.500 m2
- Broj zaposlenih: 2.000
- Vrednost investicije: 150.000.000 evra

aha a cuo sam negde da ce se multiplex i bioskop i kuglana tek naknadno napraviti, jel to tacno?

jesam :D ... znaci u oktobru se otvara samo jedna polovina ili ceo komplex? :/

u projektu pise da ce se ceo complex otvoriti u okt. to je varijanta kao DC da ce se bioskop naknadno otvoriti, samo to ce onda morati da se ceka jos ko zna kolko da bi se taj drugi deo napravi... stupid:bash::bash:

^^^

to nije zvanicno, mada zakoni fizike nalazu da drugi deo centra ne moze biti izgradjen do oktobra.... no MPC nikada nije pominjao da ce otvarati centar deo, po deo..... Bioskop u DC-u je bio izgradjen, kasnilo se samo zbog radova u enterijeru, sto je mnogo drugacija stvar od toga kada treba sve da se izgradi od ground levela pa do krova.

I dalje cekamo cudo, no stay tuned, veruj mi cim bude bilo informacija one ce se pojaviti na beobuildu.... nema razloga da se non-stop postavljaju jedna te ista pitanja.

Ko god da gradi trzni centar u BEogradu trenutno mora da pozuri jer ne sme da dozvoli konkurenciji da uzme kompletnu ciljnu grupu. Zato ce svaki sledeci TC biti i "bolji" i veci i ludji sto je i normalno, a i odlicno za razvoj trzista. DC na NBG ce na kraju postati lokalni centar za blokove, a Usce ce preuzeti centar, kao sto ce kasnije Planet preuzeti Vozdovac i Vracar itd.

A sto se tice radova na Uscu, evo da potvrdim Dragana da stvarno super napreduju i da su se bas izdigli iz zemlje, a celo gradiliste deluje prilicno impresivno znajuci da ce to biti samo jedan shopping mall.. Lepo i drago mi je da MPC vodi racuna o reputaciji.

U pravu ste ;) , sve ce se zavrsiti i naravno da ce biti bolje nego sto je bilo dok je samo komunisticka kutija stajala sama u sumi :D , a naravno poklopice i DC sve u svemu bice bolje, bolje da idemo sporije nego brzo-kuso pa da onda gacu u gradskoj skupstini ko guske + novinari ko kerovi oko njix... Zivi bili pa docekali i U2!

Postovi u vezi U2 brendova prebaceni u pripadajucu temu u sekciji Relax

evo nekog mog nagadjanja u vezi dogradnje entertainmaint dela...:
evo prve slike. ona predstavlja konacan dizajn centra(logicno)
27wx4lw.jpg

sto se i uklapa sa floor planovima:
fy379v.gif

ali se obe ne uklapaju sa stvarnom gradnjom sto dokazuje cinjenicu da ce biti dogradjen jos jedan deo:
bf2phf.jpg

aha da. uporedite mesto upitnika na prvoj slici sa tim istim mestom na poslednjoj, i to se bas ne uklapa.... i kako fasad amoze da bude onako obla, kad se lepo vidi da je ceo objekat kockast...
sta vi mislite o ovome?

Ja mislim da se ne gradi po onoj 'obloj' sličici, već po izvođačkom projektu

a na skicama spratova i nema nekih krivina i oblina ... zaboravi onu sličicu.

Ko kaze da fasada mora da prati liniju objekta kao sto predpostavljas. Uostalom to jos uvek nije potvrdjeno resenje tako da za sada spada u domen spekulacije ;)

u svakom slucaju i da zanemarimo prvu slicicu opet oficijelni flor planovi se neuklapaju sa realnom slikom..... ;)

Evo, pogledaj kako će biti ... i prestani sa nekim špekulacijama oko izgleda.

080305-USCC-07.jpg

pa znam aj tu sliku.... pricam vam za bocni deo.............. :|

Naravno da ne moze mirno da spava kada se jasno vidi da se ne uklapa.... odnosno da objekat koji se trenutno gradi ima drugaciji oblik od objekta koji se prikazuje na slikama, pa cak i na ovoj koju si ti postavio.... Po predlozenim resenjima se vidi da trzni centar ide gotovo do Bulevara Nikole Tesle, dok se na slikama sa gradilista nije tako.

i floor plan sa ZVANICNOG sajta Usce centra se apsolutno u svakom detalju uklapa sa slikom koju je aleksa postavio... Zapravo lucna fasada je samo maska... Vidi se lepo da je objekat "nazubljen" iza fasade, kao ida se stakleni delovi krova poklapaju sa koridorima na floor planovima.... Isto tako se vidi da zuti deo NEDOSTAJE, tj da trenutno nije u izgardnji.

covekovo pitanje je na mestu, ako ne znas, reci lepo ne znam, a nemoj da ga ponizavas.

@ Homer .... ako ti mišliš da znaš - objasni onima kojima nije jasno.

Ja znam da znam i potupuno mi je jasno šta sad grade prema datom crtežu.

Nemam više nameru da bilo kome šta objašnjavam i dokazujem - dosta je bilo.

Vrh