Šta je novo?

Usce Multifunctional Centre - [ Tržni Centar | 130 000 m² ]

Ja NE ZNAM zasto se date makete (i jedna, i druga, i peta i sto pedeset peta) razlikuju od onoga sto se gradi, niti imam pojma kako ce na kraju Usce da izgleda, ali nemam nameru da drugima skacem po kicmi ubedjujuci ih u nesto sto ne znam,

Niko ne trazi od tebe objasnjenje, forum je tu da se razmenjuju miseljenja... Niko nikoga ne sprecava da otvori svoj bog, gde bismo trazili odgovore na pitanja u fazonu "draga, saveta...."

Uopste mi ne smeta to sto ti imas svoj stav i sto smatras da si (uvek) u pravu... Ali i mi ostali imamo pravo da pisemo sta mislimo, sta znamo, pa cak i ono sto ne znamo, potpuno isto kao i ti.....

Naravno da svako ima pravo da piše šta hoće, pa i da pita .... ali, ti si mene malo prozvao :
Homer Jay":vq9bk6qa je napisao(la):
..covekovo pitanje je na mestu, ako ne znas, reci lepo ne znam, a nemoj da ga ponizavas.
Ja nikog nisam ponižavao, već pokušavao da postavljanjem slika kažem šta se gradi.
Čovek je našao neku sličicu koja je različita od onih na zvaničnom sajtu ... i tu je problem.

Ovo stoji na sajtu 'Ušće shopping centar' : http://www.usceshoppingcenter.com/usc/home.htm
i odgovara skicama i situaciji na gradilištu - gde se gradi samo deo celog objekta.

aleksa #167":abaurzwc je napisao(la):
evo nekog mog nagadjanja u vezi dogradnje entertainmaint dela...:
evo prve slike. ona predstavlja konacan dizajn centra (logicno)
http://i25.tinypic.com/27wx4lw.jpg
Ja sam u postu pre tebe postavio dizajn zvaničnog sajta sa kojeg si ti uzeo skice spratova
pa mi nije jasno zašto ti je 'tvoja' sličica 'logično', a sa tog zvaničnog sajta nije logično.
http://www.usceshoppingcenter.com/usc/home.htm

dragan #159 ":abaurzwc je napisao(la):
UŠĆE SHOPPING CENTER ..<< klik

Kompletan komercijalni, poslovni i parking prostor podeljen je na ukupno 6 nivoa.
Potencijalnim zakupcima na raspolaganju je 160 maloprodajnih objekata,30 do 2500 m2,
koji u potpunosti mogu biti dizajnirani u skladu sa njihovim željama i potrebama.

Ukupna površina: 130.000 m2 :

- Restorani i barovi na 1000 m2
- 10 bioskopskih sala površine 6000 m2
- Površina za izdavanje: 50.000 m2
- Broj maloprodajnih objekata: 160
- Parking prostor: 1.300 pokrivenih parking mesta
- Supermarket Površine: 3.500 m2
- Broj zaposlenih: 2.000
- Vrednost investicije: 150.000.000 evra

Dragane pa Aleksa je postavio fotku koju smo dobili na forumu kao moguce resenje koje jos nije potvrdjeno kao sto sam napomenuo.

Aa, to je ono od 'vlade' sa novom U2 , dosta višom ... ja to nisam ni memorisao.
Ko zna ko je to crtao, kad i zašto, neka vežbica možda..... a, tu treba menjati i DUP.

Dok na zvaničnom sajtu stoji onaj dizajn, koji odgovara uzgradnji, on je konačan.
Sama fasada se najlakše menja i konstrukciju mogu da 'obuku' na razne načine.
Baš i ne bih voleo da izgleda onako oblo, ko sapun, bez dovoljno svetlosti, ali ko zna...

a ok.... gradi se deo objekta, negde sam propustio taj momenat... sorry....

inace izmedju "aleksinog" i "zvanicnog" nema apsolutno nikakve razlike sem u fasadi..... oblik samog objekta i raspored koridora i sl. je ptpuno isti.... ali, dragan je u pravu, za sada treba prihvatiti ono sto MPC nudi kao zvanicno resenje (iako su sami menjali eksterijer 100x, dok se, ako bolje pogledate sva resenja do sada, sam oblik TC-a nikada nije menjao)

^^^niko ni ne ocekuje da ti uvek nesto objasnjavas,cak naprotiv.

Homer Jay #57 ":2wfq838w je napisao(la):
Da li se jos nekom cini kada prolazi pored Usca da se trenutno gradi samo pola trznog centra. Zloupotrebio sam jednu BB sliku da demonstriram. Naima, trenutno se gradi samo ovaj veci deo levo (iz ugla posmatraca) od crvene linije.
complexuscern03wx0.jpg

Metod gradnje, ili promenjen projekat?
Otprilike ovoliko se gradi, a da li će biti baš ovakva fasada ... to ćemo vidti.

Da li neko zna gde se moze obratiti u vezi potencijalnog zakupa?

Na ovim predhodnim linkovima pod Contacts nema nikakva korisna informacija. Da li je moguce da je sve to vec zakupljeno?

Uopste, zanima me ako neko zna, da li se lokali u takvim objektima izdaju samo vec poznatim markama( ili radnjama), koliko je zakup po m2 takvog prostora (ako neko zna za DC, trebalo bi da bude slicno) i na koliko ide minimalni zakup (6 meseci, godina, dve?) ?

jao, znam da je konkurs bio do 31. decembra i reklamirali su se u svim novinama... treba da odes na sajt mpc-A

Ti paneli dosta dugo stoje....... kao da je neka proba.

Pitanje je da li su se Oni uopšte odlučili za izgled fasade.

Nije nista novo, ali ajde..

Ove godine biće završen najveći šoping - mol u Beogradu
Duplo veći od Delta sitija
Već ove jeseni novobeogradski "Delta siti" dobiće ozbiljnu konkurenciju. Odmah uz Palatu "Ušće", a pre nego što nikne kula bliznakinja, MPC Propertis gradi šoping mol, gotovo duplo veći od Deltinog šoping mola u Bloku 67. Otvaranje je planirano za septembar ove godine i biće to najveći šoping centar na Balkanu, izgrađen na najboljoj lokaciji u gradu. Namera investitora je da stvori moderan, sofisticirani ambijent u kome se kupovina, zabava i biznis kombinuju na nov način. Novi šoping mol imaće 160 prodavnica sa domaćim i stranim brendovima, supermarket na 3.500 kvadrata, restorane i barove na hiljadu kvadrata i multipleks bioskop sa 11 sala. Vrednost investicije je 150 miliona evra. Nakon svečanog otvaranja šoping mola, krajem ove godine investitor najavljuje početak gradnje druge kule palate "Ušće".
Prva kula je, inače, najviši poslovni objekat u gradu, visok 141 metar, sa 25 spratova. Kula bliznakinja trebalo bi da bude gotova do 2010. godine, a vrednost uložene investicije je 40 miliona evra. MPC Propertis ima nekoliko završenih objekata, uglavnom u Novom Beogradu. Ova kompanija planira da do kraja sledeće godine uloži u nekretnine u Beogradu 550 miliona evra. Poslovni prostor B klase od 25.000 kvadrata treba da nikne u Bloku 43, na manje od kilometar od Hajata. B. R.
Izvor: Danas
Link: danas.co.yu

Ne sto nije nista novo nego ima i netacnih informacija ;)

European construction invested 30 million Euros in the reconstruction of Usce and the building is now worth an incredible amount more than that. Hypo Alpe Adria bank is now renting out the first ten floors of the building and has become the anchor tenant. In the summer, the construction of the shopping mall should already begin with over 120000 square metres of commercial space. The future complex will be turned towards bul. Mihaila Pupina and will be placed infront of Usce. It is the plan of EUC to finish the project by 2007, and around 100 million Euros will be invested in its construciton.

Underground there will be a hypermarket with over 12000 square metres. There will also be one underground floor of the shopping mall, while the remaining two floors of the mall will be above ground. The shopping mall will have a total commercial space area of 36000 square metres and will feature cafes, restaurants, boutiques, stores, furniture stores, banks, and pharmacies. The third part of the complex will have a multiplex theatre and sports recreation centre.

When the commerical centre is completed, construction of the Usce twin will commence and it should be finished by the end of 2008 with a cost of 60 million Euros.
jel m

jel moze neko da mi pojasni u predhodnom textu u pocetku pise da ce imati 120000 kvm i da ce vredeti 100 miliona eura a dole pise da ce imati 36000 kvm i da ce vredeti 60miliona. a cini mi se da idu malo u visinu ne u sirinu...

dokle ponavljati....doduse i ovaj tekst je malo cudno sklepan.......120000 kvm je ukupna povrsina shopping malla dok je tih 36000 kvm, realna povrsina koja ce biti za izdavanje.....pretpostavljam da je od tih 120000 samo na parking prostor otislo nekih 10000-20000kvm, kazem pretpostavljam, mozda je i vise, a mozda je i manje.....nego me buni kolika je na kraju velicina hipermarketa cas govore 12000 cas nekih 3500......ma koga briga, eto nas za par meseci u uscu da shoppingujemo ;)

Pa, "shopping mall" i "Usce twin" su dva različita objekta.

Pogledaj u gornjem postu za TC.

Ljudi danas sam prolazio pored Usca i imam radosne vesti. Uspeo sam malo iz autobusa da nazrem stubove koji se izlivaju u onom delu gde ce valjda da bude bioskop ili sta vec. Ako je jos neko prolazio neka potvrdi pricu da ne bude posle da je to bio samo plod moje maste.

e to su radosne vesti!!!! ja nisam video a prolazim svaki dan, doduse kolima....

da i meni se cini da montiraju kalupe ili kako se vec to zove u koje ce da liju beton... pa kad ih skinu onda cemo dobiti lepu sumicu stubova, pa onda ce hiperaktivno vredni neimari da vozdignu drugu polovinu shopping malla, pa tamo negde za godinu dana (mart 2009) odoh da potrosim platu u Uscu :)

sto do marta? pa ja mislim da to moze do septembra da se uradi.... ako su mogli da 12 spratova za 4 meseca dignu u bellvillu mogu i ovde. to je maci deo i ne vidim razlog zasto se ne bi napravio do novembra, decembra....

Vrh