Da ce ispred kule biti iygradjen soping centar, koje ce mu biti dimenzije, i kako ce biti pozicioniran, znali smo jos pre 5 godina. Jedino sto nismo znali jeste izgled fasade. E sad, ako je problem u samom objektu, njegovoj poziciji i nameni, zasto smo cutali 5 godina. Trebalo je odmah da se pobunimo, pokrenemo temu na forumu da se prekine izgradnja, ili u ekstremnom slucaju da se vezemo lancima pred bagerima, cuvajuci nas pogled sa Kalemegdana. Medjutim, nismo. Nego su se prva negodovanja javila mesec dana pred otvarnje trznog centra. Pa, kao sto narod kaze - ne vredi kukati za prosutim mlekom.
Ako je do fasade, tu mislim da treba sacekati zavrsetak radova. Ponavljam, ne ocekujem mermer, niti bilo kakav drugi kamen. Mislim da je to vrlo nerealno ocekivanje, bice "plehovi" kao i svuda u gradu, s tim sto oni mogu da budu manje ruzni, vise ruzni, pa cak i vrlo podnosljivi. Ono sto je meni od samog pocetka zasmetalo na Uscu su male staklene povrsine i nekako mi deluje kao da nece biti dovoljno dnevne svetlosti u trznom centru (sto je npr. kod Delta city-ja odlicno resen). Uglavnom, pun efekat ce biti vidljiv onog dana kada trzni centar bude otvoren. Kada na Uscu bude okaceno gomila neonskih reklama za raznorazne brendove, kada fasadu budu krasili ogromni plakati za filmove koji se daju u multileksu, kada plato ispred Trznog centra bude poplocan i na njemu budu postavljeni neki fini kandellaberi, kada tuda bude cirkulisalo dosta ljudi... Ovako je to i dalje samo gradiliste. Videcemo. Sacekajmo jos malo.