Nije da ću da bacam hejt, ali sam danas dobio neke nove insajderske informacije.
Iako je otvaranje najavljeno za 31.03. postoji mogućnost da će rok ipak biti probijen (šanse su pola-pola). Inače po ugovorima sa zakupcima MPC bi već trebalo da im isplaćuje penale, ali to ne čini. Izuzetak je Zara (ne znam da li se odnosi i na ostale inditexove marke) kojoj je do sada isplaćeno 2.000.000 dinara na ime penala, ostali zakupci su ostali kratkih rukava. Sa druge strane, MPC već sada prima pare od zakupaca za lokale i to dva meseca unapred iako objekat još nije završen.
Ono što je meni bilo zanimljivo je da osim rente, zakupci MPC-u daju i 8% svog prihoda. Lokali unutar objekta se uveliko sređuju i tu isto ima zanimljiva stvar. Zakupci sami plaćaju uređenje svojih lokala, ali moraju da koriste firme koje je MPC odabrao, što će reći da sve izloge radi jedna firma, sav mobilijar isto jedna firma i tako za ceo objekat.
Svi ljudi koji će biti zaposleni u USC-u su od 20. februara na protiv požarnoj obuci.
Toliko od mene za ovo javljanje.