Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

IMG-20181225-091906.jpg


Otpali balkoni vraceni
 
Trazi od privatnika ponudu mislim da sam ti slao dbojicu
Za taj nivo kvaliteta bez kartice sa samo dvije zice bez kamere i tokena reko bih puno...
 
Pozvao 3 prve firme koje su mi izašle na Google.
Tražio sam 24m garancije, čitač kartica i brave.
Dve ponude su identične - 140.000, Isti Urmet interfon koji je i Kosmaj ponudio.
Treća je 180.000 mada sa nekim nemačkim interfonom.
---
Znači 25.000 razlike + 100€ za čitač + n€ za bravu i magnete..

Nije to loš biznis. Uzimaš pare za profesionalno upravljanje, a onda se još i lepo ugradiš u svaku ponudu.
 
Dobio sam jos jednu ponudu u medjuvremenu i to od rekao bih najpouzdanije i ozbiljnije firme od upitanih.
- 117.000 sa sve ugradnjom, garancijom, citacem, bravom, magnetom.

A i ove firme koje sam upitao za cene interfona idu sa zaradom sto znaci da Kosmaj i GS idu sa ogromnim profitom, rekao bih gotovo 100%.
 
Verovatno ne, jer za takvo ponašanje sledi adekvatna "čestitka". Znaju da udaranje po džepu boli više nego udaranje po kičmi.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 
U brankovoj ulici jedna baba je bacala sa 4 sprata zgrade smece na ulicu prijatelj koji je imao radnju preko puta upratio babu pokazo mi svake srjede oko 13h bacala
Snimio sve zvao komunalnu inspekciju i kom policiji i nista kao baba luda skrenula i nista ....
 
Komsija kod rođaka u zgradi "puko" nakon razvoda i počeo da gomila đubre u stanu. Dva sprata iznad i ispod smrde da ne može da se diše, a kod rođaka u stanu koji je na istom spratu gotovo da ne može da se sedi u sobi koja je do hodnika. Prosto ulazi smrad kroz utičnice, kroz zid.. Ne znaju ni oni.

Naravno niko neće ništa da uradi i tako smrdi godinama, a sve državne institucije samo prebacuju krivicu.
 
Nije bas vezano al aj
Pusta neka cijev na vertikali zeni ispod komsinice a ta cijev je izmedju nas dvoje. Nakon 100 poziva dosli joj sa kamerom i nasli dje curi i sad treba da se busi zid, kod komsinice al rekli mozda i kod mene.

Meni je to malo problem jer tu mi je kuhinja, ugradna tako da bez razvaljivanja tesko da ce se maci, tu je sudopera, bojler, drvena pozadina itd, da ne pominjem plocice.
Ja sam dobar susjed pa bih i izasao u susret ali iskreno ne na moj trosak. Trebali bi cijelu kuhinju da razvale i ja to da popravljam a skupo me kostala plus plocice, prljavstina itd. Nije mi zelja bas da kazem poz i ne otvaram vrata iako mogu al eto. Rece mi prijatelj da njegov drug se ogradio preko advokata i sve mu nadoknadjeno plus za smjestaj dok to nije bilo sanirano itd pa dok mi on ne javi detalje da pitam i ovdje.
 
Prvo ko ce da izvodi radove koja firma jel gradsko stambeno ako je vertikala oni su nadlezni
Drugo pretostavljam stare cijevi i da postoji tzv instalacjona sahta kuda cijevi idu ...
Da se nadas da nece morati kod tebe ...
Drugo da vidis osiguranje ko koje ima i sta pokriva steta prema trecim licima ...
Da zovnes svog mastora ko ti radio kuhinju da ti on rastavi i kasnije sastavi ...
Dogovor kucu gradi ....
 
Gradsko da, osiguranje ne vjerujem iko da ima, ja nemam jer ne se ne nakanih da uplatim pa vremenom zaboravio... za majstora svakako morao bih da platim dosta da se rastavlja sastavlja tako da to jedino ako bi se dogovorili o finansiranju, a i jos jedna stvar jer je to gradsko stambeno, oni dodju nenajavljeni neki dan i ajmo da busimo i radimo, naravno dok sam ja na poslu il nesto tako da svakako nece imat pristup dok se sve ne dogovorimo. Eo ne znam, ja sam stan kupio i full renovirao prije 3 god tako da mi nije pogodno to radit i pogotovo na toj lokaciji.
Vise me ovamo zanima koje su mi opcije jer ne bih da zatvorim vrata i da kazem snadjite se ko sto rade ljudi al ne bih ni da sam finansiram štetu od par stotina eura plus izostajem sa posla itd
 
Ukoliko se radi o zajedničkoj infrastrukturi kao što je vertikala nemaš neki veliki izbor osim da ih pustiš u stan da izvrše popravku. Ukoliko situacija postane "hitna" upravnik može da uđe u tvoj stan zajedno sa svedocima i omogući majstorima pristup.
Sada što se kuhinje tiče, kapiram argument da si ti uložio novac i da nećeš da imaš štetu ali ukoliko ne popraviš vertikalu koja ti curi iznad kuhinje, svakako ćeš uskoro imati problema.
 
Jedino ako obije stan, al sad ti detalji su nebitni, meni smeta sto sad ja za nesto zajednicko treba da snosim, realno, ogroman trosak(isto kao sanacije krova, komsinica je platila 2000e jer nijesu htjeli da joj izadju u susret a prokisnjavalo joj je, ni iz gradskog stambenog ni iz skupstine stanara). A nije ni sigurno da curi odatle jer ti majstori dolaze godinama i svaki put druga priča. Nije od mene nista svakako jer to curi dok ja nisam tu a voda ugasena (ponekad i na ventilima kad sam na putu) plus stan nije ispod mene jedino sto mi se naslanja na zid gdje su cijevi. Pa ako vec buse s jedne strane neka izbuse dovoljno da ne moraju sa obje, nego eto vise se pripremam za sta bi moglo da bude.
 
Pa onda neka razbijaju samo u jednom stanu ne u dva bez potrebe
 
Pa da pogotovo jer su tamo već radili nesto ranije i prazan je zid ali rekoše ovim babama mozda ce morati sa obje strane, ako znam, mozda iz samo lazu da bi imali izgovor.
 
Da li neko zna ili je prošao skoro kroz proces pribavljanja dokumentacije za ugradnju lifta unutar zgrade, bez izmene u gabaritima.
Imamo 10 stanova ukupno u ulazu i 6 stanara hoće da finansiraju lift samostalno.
Da li je potrebno 1/2 ili 2/3 potpisa saglasnosti stanara da bi se dobila dozvola?


Sent from my SM-N950F using Tapatalk
 
To novi lift ne zamjena starog. Mozete i bez njih pogotovo sto necete da im trazite pare
Mozete napraviti da se ulazi na tokene ko plati taj se vozi
Kovplati naknadno vozi se ...
Najlakse bi bilo kad bi ih pridobili makar na rate ...
 
Novi lift pravimo, ideja je i da bude na tokene, nego su informacije različite koliko nam treba procenata saglasnosti, a ne znam tačno koji se zakon ili pravilnik primenjuje za ovakav slučaj

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
 
Novi zakon o stanovanju i pravilnici koji ga prate morate imati najmanje tri zvanicne ponude ....
 
Ponuda od stambenog zamena panik svetla ( prizemlje 10 spatova i potkrovlje) cena 136 hiljada. I placanje kroz uplatnice infostana. Ima li ko predstavu o realnosti cene? Ne znam sta je sa novcem koji uplacujemo kao odrzavanje....
 
Vrh