Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

Znam, živela sam neko vreme u takvoj. U toj zemlji je i radno vreme bilo do 5, nedelja neradna, pa je to i imalo smisla. Ovde kad dođu iz marketa iz druge smene u 23 h aj zabrani čoveku da se istušira jer nekome smeta.
Inače, u mojoj sadašnjoj zgradi se komšijsko tuširanje i aktivnosti po kupatilu ne čuju.

Meni bi smetalo da mi nečija mašina centrifugira iznad glave u 2 noću, u istoj meri kao što bi mi smetalo na primer pojačan 5.1.surround sistem jer neko gleda filmove. Neki red mora postojati, inače bi svako radio kako želi.

Ovde kad dođu iz marketa iz druge smene u 23 h aj zabrani čoveku da se istušira jer nekome smeta.
Mi se čudimo njima što se ne tuširaju posle 22 oni se čude nama što radimo za 350 evra do 23, deo plate vraćamo gazdi na ruke (poželjija koverta) i još hoćemo da se istuširamo posle posla.

Dosli iz GS da hitno skinu/obiju opasne delove fasade sa vislh spratova i kazu da ako pri NJIHOVIM radovima padne neki deo i osteti bilo sta na zgradi (AC, kamere, svetlo) placa SZ!
Mi odbili, oni stavili traku PAZI i otisli.

Pa u sustini to je logicno. Postoji rizik od stete pri takvim poslovima, na sta vlasnik zgrade mora biti spreman.
Ili da se angazuje mnogo skuplja opcija uklanjanja bez slobodnog pada delova na tlo. Ili da vlasnik zgrade ukloni delove koji mogu biti osteceni.

Gradsko Stambeno placamo DEBELO sve ove decenije, valjda imaju pro resenje ako se bave ovim stvarima svaki dan. U ostalom samo i izlaze na hitne intervencije. Ovo sto oni predlazu znaci da mozemo i mi da obijemo fasadu pa sta se desi desi.

Nisu ni predlozili zastitu da stave na potencijalne elemente.

Јел неко може да препоручи неку фирму која се бави брушењем и фарбањем гелендера?

Da li imate neki savet za rasvetu u zgradi?
Trenutno imamo stepenišni automat koji aktivira paljenje plafonjerki na prva tri sprata i paljenje na ostala tri sprata kada se pritisne bilo koji taster na spratovima iznad drugog.

Želimo da unapredimo osvetljenje pa ako može neko da podeli iskutva.
Ugraditi senzor pokreta prekidače umesto manuelnih tastera i zadržati automat?
Ugraditi plafonjere sa zamenjivim sijalicama (kažu da su loše i sijalice esto pregorevaju)?
Ugraditi plafonjere sa integrsianim svetlom (kada se pokvare mora cela plafonjera da se menja)?
...

Ova 3.opcija je LED panel pretpostavljam?
Da li imate svetlarnik na stepeništu u zgradi?

Opcija 3 je plafonjera ST77B 20W 4000K koja kada pregori mora cela da se zameni. Za nju smo dobili info da je daleko bolje izdržljivije rešenje od plafonjera kod kojih se menjaju sijalice jer sijalice često pregorevaju.
Imamo svetlarnik na stepenistu

Ja sam licno ugradio plafonjeru sa 2 sijalicna grla i detektorom pokreta ispred ulaza u zgradu i za sada se pokazala sasvim ok.
Sijalice traju sasvim dovoljno dugo.
Sada razmisljam da sukcesivno promenim i svetla u holu zgrade na taj model jer ako se pogodi podesavanje senzora pokreta i ambijentalnog svetla problem ukljucivanja svetla je resen jednom za svagda.
Zeleo bih da se postepeno udaljavam od LED panela i vremenskog automata.

Pogledao sam ovu LED plafonjeru i čini se da je sasvim korektna. Ja sam iskoristio isti ovaj model samo sa LED sijalicama.

Poslednja izmena:
Mi imamo plafonjeru sa zamenjivom sijalicom na ulazu u zgradu napolju, ali sijalica traje 3 meseca i pregori.
Sad trazimo najbolji nacin u pogledu buduceg odrzavanja da zamenimo 25 plafonjera i predjemo na atutomatsko paljenje

Vrh