Poštovani,
imam predlog za uređenje jednog prometnog mesta unutar mog bloka (ispred Narodnih heroja 26-28, iza Infostana).
Naime, tu se nalaze magacin Maksija i tuda ide put ka Amanu, pa zbog toga su kamioni tu vrlo česti. Vrlo često dolazi do zastoja, što zbog nepropisno parkiranih automobila, što zbog raznih prepreka u vidu kontejnera ili stubića. U prilogu možete videti fotografije problematičnih situacija.
Zbog cele te gužve, građani su primorani da idu kolovozom i time gužvu čine još većom. To je i jedna od prometnijih pešačkih komunikacija unutar našeg bloka jer tuda idu putevi ka vrtiću, osnovnoj školi i prodavnicama.
Postojeći trotoar uz zgradu se ne koristi jer je uzak i nikada se ne čisti. Zato često vidim majke sa decom, decu, penzionere i ostale sugrađane kako se provlače između automobila i kamiona i time se stvara mnogo problema kako njima, tako i vozačima.
Vozači dostavnih kamiona (svaka im čast) često moraju da manevrišu na malom prostoru, a neki kamioni su toliki da je praktično nemoguće da se uparkiraju ispred magacinskog prostora bez prelaska preko ivičnjaka. Zbog stubića, kamioni gradske čistoće i dostavna vozila, ne mogu da smotaju iz prve.
Na slici resenja.jpg sam zaokružio problematična mesta i dao rešenja koja bi olakšala posao i vozačima i pešacima. Nadam se da ćete uzeti u obzir ovo pismo i zajedno sa Maksijem (koji sam takođe kontaktirao) i ostalim gradskim institucijama pomoći da rešimo ove probleme.
Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1