Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

Izvinjavam se sto prekidam zurku, ali kome se prijavljuje ''djubre'' ispred ulaznih vrata stana? Ono, metle, papuce, kutije i tako taj sadrzaj?

Veci efekat ces postici češćim razgovorima (ruganjem ) u hodniku
sa bilo koim komšijom gde i najtiša reč odjekuje :lol:

Ja i još jedan komšija , pre par godina
izvodili smo čitave predstave,, tajnih,, razgovora u hodniku poluglasno rugajuci se malogaradjanskom ponašanju oko takvog dugotarajnog držanja ispred vrata koje kakvih gluposti
i evo vec skoro dve godine hodnici čisti i protočni a zgrada skoro da blista

šta ces ljudi vole da prisluškuju tudje razgovore a i nisu od kamena :lol:

:sesir:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=428819#p428819:3qsrdtku je napisao(la):
11030 » 19 Jan 2017, 10:59[/url]":3qsrdtku]Izvinjavam se sto prekidam zurku, ali kome se prijavljuje ''djubre'' ispred ulaznih vrata stana? Ono, metle, papuce, kutije i tako taj sadrzaj?
Komunalnoj inspekciji opštine.

Imam sličan problem. Neke likuše iz susednog stana su ispred ulaznih vrata naređale jedno 5-6 pletenih korpica koje mogu da služe za uskršnja jaja, pa su valjda umislile da to može da služi kao zamena za saksije, pa su neke od njih napunile zemljom, i tako ostavile da godinama stoji u hodniku. Naravno od gajenja nekakve smislene vegetacije u korpici za jaja nema ništa, ostadoše samo korpice poređane na hodniku sa malo zemlje i po kojom bubom unutra.

Pošto je svaki pokušaj razgovora sa dotičnim individuama napušten pre više godina, postovi iznad mi daju ideju da krupno ufotkam ove korpice sa grumenima zemlje, pa da svaki dan po jednu A4 kolor fotku lepim na ulaz zgrade, bez komentara. Možda će naprasno odlučiti da im je to predugo tu stajalo.

A da mrak pojede korpice pojela maca kako nevolim to skupljanje gluposti po hodniku

Problem je što psihosocijalni slučajevi po stambenim zgradama jedva čekaju da neko baci njihovo đubre, pa da ga terete za materijalnu odštetu (šta ako je ta prazna korpa nečija porodična uspomena od neprocenjive vrednosti...) Ili, recimo, svete se grebanjem auta ispred zgrade, oni svoj ionako nemaju. Problem je što oni uvek imaju pet puta više vremena za poganu osvetu od tebe, pa ih u toj igrariji ne možeš nadje*******ati.

Zato mi je interesantna ova gore izneta ideja, da se njihovo sejanje fetiš predmeta po hodniku javno izvrgne ruglu bez da im se obratiš, ne bi li sami odustali.

A nemoras ti da uklanjas pokupio pripadnik rae populacije odnjela cistacica GS

Evo da i ja malo pojasnim. Vrata preko puta mene su ljudi koji se izuvaju na otiracu, ostavljaju razna sranja u hodniku, ostavljali su kese sa djubretom, pa sam ih pismenim putem opomenula i to vise ne rade, ali cipele na otiracu, metla... Razmisljala sam da uzmem sve to i direkt u kontejner, ili da ih prijavim da se ne cimam nego elegantno, opstina po novcaniku. Za sad nisam uradila nista jer su pokupili govna i otisli u selo pa je prazno. Ali bukvalno oni su jedini sa tim manirima u celoj zgradi.

Inace kod mene u zgradi dosta stanara uvece ostavi na svom otiracu kesu sa djubretom i bace je ujutru kada idu na posao.
Ja ne vidim nista specijalno lose ali opet nije bas ni idealno resenje. Da neko drzi kese po 1, 2 ili vise dana to bi bila vec druga prica.

Pa kad nije lose, sto je ne drze sa one strane vrata? Ovi moji su mladi, kontejner je ispred zgrade. Sreca, bio ih je blam sto sam ih isprozivala pa su prestali. Meni je to vrhunac nekulture i bezobzirnosti.

E po meni je zato bitan taj kućni red. Ovaj stari mora da se promeni za dva mseca a zgrada može doneti i svoja pravila pa se lepo dogovore većinom glasova te stambene zajednice da li u hodnicima i drugim zajedničkim delovima zgrade mogu da se, npr. zimi, drže saksije sa cvećem ili npr. bicikli, dečija kolica ili neke druge stvari koje ne ometaju prolaz ili ne mogu da se drže, a ne da stalno zovemo komunalnu inspekciju da odlučuje o stvarima o kojima mi možemo odlučiti.

Ko da donese kucni red? Nama interfon 2 meseca ne radi, mislis da je nekog briga? Mislim, voleli bi oni da proradi ali da ne moraju da plate popravku, nadju majstora. Predsednicu ks zabole cose.

Nekad je izlazio Belgrade weekly u kojem je Prljavi Inspektor Blaža imao kolumnu. Sećam se da je pisao o tom problemu sa izuvanjem ispred stana u fazou "nisam znao da li komšija to ostavlja za sirotu decu, ili se samo izuva" :mrgreen:

Ja samo rekoh da vlasnici stanova mogu da se dogovore i sami propišu kućni red tj. pravila u zgradama i pored zvanične Odluke o kućnom redu koju donosi grad i ako se ne poštuje onda zovete inspekciju. Znači može da se dogovorite i da li obuća može da se drži ispred vrata. A što se tiče interfona to je ta priča oko obaveze održavanja stambene zgrade. Neko mora da održava zgradu.

Danas zamjenismo iscukana prednja 2 oluka do visine 130cm trosak novih iznosio 6000 din placeno od redovnog odrzavanja

Slikovao sam lepe novotarije grad. stambenog na Starom gradu :kk:

Koje li su opcije da se to nadje postavljeno i na zidu zgrada u obodnim naseljima ? :roll:

Prva mala tabla govori da zgrada nije u sistemu gradskog stambenog
Drugu tablu je lijepila opstina stari grad na svojoj teritoriji

. Obratite se JKP da i vama da takve flajere. Naravno vidi se i kampanja tj. reklama "da i vaša zgrada bude u sistemu čišćenja JKP". Ima i jedan problem kako i šta raditi kad bilo koje preduzeće koje ste izabrali ne ispunjava svoje ugovorne obaveze ili otaljava posao. Da li i to mora na sud ili problem može rešiti inspekcija i koja ako se radi o javnom komunalnom preduzeću.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=429244#p429244:1ftnr3h7 je napisao(la):
direktor » 22 Јан 2017 09:59 am[/url]":1ftnr3h7]Prva mala tabla govori da zgrada nije u sistemu gradskog stambenog
Drugu tablu je lijepila opstina stari grad na svojoj teritoriji
@Директоре, моја зграда је у систему градског стамбеног, па су они (ГС) исто залепили ову налепницу на улазна врата моје зграде. Значи лепили су малте не на све зграде.

Da ali tebi je naljepnica tj slagalica kompletna ivdje fali srednji dio jel tako

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=429239#p429239:38yh5z47 je napisao(la):
boca-ica » 22 Jan 2017 09:05 am[/url]":38yh5z47]Slikovao sam lepe novotarije grad. stambenog na Starom gradu :kk:

Koje li su opcije da se to nadje postavljeno i na zidu zgrada u obodnim naseljima ? :roll:
file.php
Koji je pravni osnov za lepljenje ove reklame?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=429367#p429367:116fa83j je napisao(la):
direktor » 23 Јан 2017 12:00 am[/url]":116fa83j]Da ali tebi je naljepnica tj slagalica kompletna ivdje fali srednji dio jel tako
Тачно цела је, али има посебно и налепљен тај део где пише "Да ваша зграда....."

Da li GS sme da lepi te nalepnice u slučaju da je na zgradi istaknuto da ne primaju reklamni materijal? (sa pečatom opštine i potpisom PKS)

Vrh